Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Laadpalenmaker Alfen stijgt op afwachtend Damrak na koopadvies

Laadpalenmaker Alfen stijgt op afwachtend Damrak na koopadvies

AMSTERDAM (ANP) - Alfen behoorde woensdag tot de stijgers op de Amsterdamse beurs. De laadpalenmaker profiteerde van een koopadvies door ING en steeg ruim 2 procent. Beleggers deden het verder rustig aan en kijken vooral uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. Algemeen wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank het rentetarief in de grootste economie ter wereld opnieuw onveranderd zal laten.

Op de beurzen wordt echter gehoopt dat de Fed mogelijk in juni zal beginnen met het verlagen van de leenkosten. Er zal dan ook scherp worden gelet op wat Fed-voorzitter Jerome Powell zal zeggen over eventuele toekomstige rentestappen. Het rentebesluit wordt na sluiting van de Europese beurzen bekendgemaakt.

De AEX-index noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 859,67 punten. De hoofdindex won een dag eerder nog 0,8 procent. De MidKap bleef onveranderd op 904,21 punten. De beurs in Frankfurt verloor 0,2 procent. De FTSE-index in Londen daalde 0,1 procent, ondanks een sterker dan verwachte afname van de Britse inflatie in februari. In het Verenigd Koninkrijk vergadert de Bank of England donderdag over de rente.

Gucci

De beurs in Parijs zakte 0,9 procent, door een fors koersverlies van Kering. Het Franse luxeconcern verwacht dat de omzet in het eerste kwartaal met zo'n 10 procent is gedaald. Vooral de verkopen van het Italiaanse modemerk Gucci zijn daarbij flink afgenomen door tegenvallende verkopen in Azië. Het aandeel Kering kelderde daarop met 14 procent. Rivalen LVMH en Hermès gingen mee omlaag en verloren 2,8 en 1,4 procent.

IMCD was de sterkste stijger in de AEX, met een plus van dik 1 procent. De chemicaliëndistributeur neemt zijn branchegenoot Bretano over. Het Latijns-Amerikaanse bedrijf, met het hoofdkantoor in Costa Rica en activiteiten in Mexico, Guatemala en El Salvador, behaalde in 2023 een omzet van 48 miljoen dollar en telt 101 medewerkers.

Unilever

Unilever sloot de rij met een min van 0,7 procent. Het levensmiddelenconcern won dinsdag nog ruim 3 procent na de aankondiging om de ijsjesdivisie op eigen benen te zetten en 7500 voornamelijk kantoorbanen te schrappen.

De euro was 1,0857 dollar waard, tegen 1,0863 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 82,98 dollar. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper op 86,80 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Krant: Sony alleen geïnteresseerd in bezittingen Paramount

NEW YORK (ANP/RTR) - De filmtak van Sony en investeerder Apollo hebben geheimhoudingsovereenkomsten ondertekend die hen in staat stellen de boeken van Paramount te bekijken voorafgaand aan een mogelijk bod op bezittingen van de filmstudio. Maar ze zijn niet meer geïnteresseerd in een overname van Paramount als geheel, heeft The New York Times gehoord van ingewijden.

53 minuten geleden
Brussels Airlines maakt formeel bezwaar tegen vergunning Zaventem

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Brussels Airlines maakt formeel bezwaar tegen de nieuwe omgevingsvergunning voor Brussels Airport, ook wel bekend als Zaventem, omdat Europese regels bij de totstandkoming ervan niet zouden zijn gerespecteerd. In de dit weekend aangekondigde bezwaarstap verwijst de luchtvaartmaatschappij naar dezelfde 'balanced-approach-procedure' waarover eerder rond Schiphol veel te doen was.

2 uur geleden
Lamborghini: nog te vroeg voor volledig elektrische sportauto

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse sportwagenfabrikant Lamborghini wacht voorlopig met het volledig elektrisch maken van zijn sportwagens. Volgens Lamborghini-baas Stephan Winkelmann is het op zich geen probleem om snelle elektrische auto's te produceren. Alleen emotionele aspecten, zoals het brullende geluid van de V10-motor van de Huracan, kunnen niet zomaar worden nagebootst.

3 uur geleden
Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly overleden

DUBLIN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De spraakmakende Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden.

6 uur geleden
Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

23 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

1 dag geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

1 dag geleden