Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KWF-uitzending met Eloise trekt minder kijkers dan eerdere jaren

KWF-uitzending met Eloise trekt minder kijkers dan eerdere jaren

HILVERSUM (ANP) - De jaarlijkse uitzending van KWF om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker heeft dit jaar weer minder kijkers getrokken. Het programma Voor het leven, zoals het dit jaar voor het eerst heette, trok maandagavond 408.000 kijkers. Dat meldt Stichting Kijkonderzoek.

Hiermee is het aantal kijkers van de jaarlijkse uitzending in vier jaar tijd gehalveerd. De uitzending trok vorige jaar 457.000 kijkers. In 2020 waren dat er nog 750.000. In 2018 stemden nog 828.000 kijkers af op Nederland staat op tegen kanker, zoals het programma toen heette.

AVROTROS en KWF besloten het dit jaar anders te doen en meer aandacht te geven aan het leven van mensen nadat zij kanker hebben gehad. Aan de uitzending werkten onder anderen gravin Eloise van Oranje en André van Duin mee. Zij waren twee van de bekende Nederlanders die eigenaar werden van een stukje van een levensgrote muurschildering die in de uitzending wordt onthuld.

Voor het leven staat op 23e plek in de top 25 van kijkcijfers. De hekkensluiter is het nieuwe crimeprogramma van RTL, 112 Vandaag. Hier keken maandagavond 358.000 mensen naar. Het best bekeken programma was traditiegetrouw het NOS Journaal van acht uur, waar 1,63 miljoen mensen de televisie voor aanzetten.

Meer uit Binnenland

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

3 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

4 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

4 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

4 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

4 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

5 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

5 uur geleden