Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kwetsbare Britten krijgen vierde dosis coronavaccin aangeboden

Kwetsbare Britten krijgen vierde dosis coronavaccin aangeboden

LONDEN (ANP) - Miljoenen mensen in Groot-Brittannië kunnen vanaf maandag een vierde dosis van een coronavaccin krijgen, heeft de nationale gezondheidsdienst NHS zondag bekendgemaakt. Engelsen vanaf 75 jaar en kwetsbare mensen vanaf 12 jaar en ouder komen hiervoor in aanmerking. Het gaat om totaal vijf miljoen inwoners, aldus de NHS.

"Na het enorme succes van de (vaccinatie)uitrol tot nu toe, bieden we de 75-plussers en de meest kwetsbaren dit voorjaar een boosterdosis om hun bescherming tegen dit virus te voltooien", aldus minister Sajid Javid van Volksgezondheid in een verklaring.

In het Verenigd Koninkrijk beslist elk van de vier landen (Engeland, Schotland, Wales, Noord-Ierland) over hun gezondheidsbeleid. In Engeland krijgen volwassenen die in aanmerking komen voor de vierde dosis het Pfizer/BioNTech- of Moderna-vaccin, terwijl jongeren van 12 tot 18 jaar het Pfizer/BioNTech-vaccin krijgen.

Het Verenigd Koninkrijk is zwaar getroffen door de pandemie, er vielen meer dan 163.000 doden. Het aantal besmettingen is de afgelopen weken flink gestegen. In Schotland is één op de veertien mensen besmet, in Engeland één op de twintig, blijkt uit de nieuwste gegevens. Daarvoor verantwoordelijk is een nieuwe versie van de omikronvariant van het coronavirus, BA.2.

Meer uit Buitenland

Eerste Oekraïense gevangenen naar het front

CHMELNYTSKY/KYIV (ANP/AFP) - Een Oekraïens tribunaal heeft de eerste twee gevangenen 'vrijgelaten' om te gaan vechten met de strijdkrachten in de oorlog tegen Rusland. Twee wegens diefstal veroordeelde gedetineerden worden op bevel van het tribunaal overgedragen door de gevangenis aan de Nationale Garde van Oekraïne.

1 uur geleden
Verenigd Koninkrijk houdt 4 juli parlementsverkiezingen

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk houdt op donderdag 4 juli parlementsverkiezingen. Dat maakte de Britse premier Rishi Sunak bekend buiten zijn ambtswoning in Downing Street in Londen.

3 uur geleden
Premier Netanyahu noemt erkenning Palestina prijs voor terrorisme

JERUZALEM (ANP/RTR) - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de erkenning van Palestina als staat door drie Europese landen "een prijs voor terrorisme" genoemd.

3 uur geleden
Krant: Verenigd Koninkrijk houdt in juli parlementsverkiezingen

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak kondigt later woensdag aan dat in juli vervroegd parlementsverkiezingen worden gehouden. Dat zeggen ingewijden tegen de Britse krant The Guardian.

4 uur geleden
President Biden wijst eenzijdige erkenning Palestina af

WASHINGTON (ANP/RTR) - President Joe Biden heeft herhaald dat de Verenigde Staten de eenzijdige erkenning van de staat Palestina afkeuren. Ierland, Noorwegen en Spanje hebben besloten Palestina te gaan erkennen.

6 uur geleden
Russisch ministerie verwijdert plannen over grenzen Baltische Zee

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Het Russische ministerie van Defensie heeft een document op de website verwijderd dat in buurlanden tot ophef had geleid. In het stuk stond dat het ministerie opnieuw de coördinaten van de territoriale wateren op de Baltische Zee wilde berekenen en de grenzen wilde verleggen. Finland en Litouwen reageerden verontwaardigd.

6 uur geleden
Vicepremier: Fico nog altijd in stabiele maar ernstige toestand

HANDLOVÁ (ANP/AFP) - De Slowaakse premier Robert Fico is een week nadat hij werd neergeschoten nog altijd in stabiele, maar ernstige toestand. Dat heeft vicepremier Robert Kalinák gezegd na een extra vergadering van de Slowaakse veiligheidsraad. Hij kan nog niet van de stad Banská Bystrica naar de hoofdstad Bratislava worden overgebracht, zoals de bedoeling was.

8 uur geleden