Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kwartaalcijfers NVM schetsen beeld van krappe huizenmarkt

Kwartaalcijfers NVM schetsen beeld van krappe huizenmarkt

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) presenteert donderdag cijfers over de huizenmarkt in de laatste drie maanden van het jaar. Naar verwachting komt daar opnieuw een weinig hoopgevend beeld uit naar voren voor woningzoekers. Al jaren blijven de huizenprijzen stijgen en slinkt het aanbod. De jongste signalen wijzen nog niet op een omslagpunt.

In het eerder deze week beëdigde kabinet is er weer plek voor een minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, die de krapte op de huizenmarkt moet aanpakken. De verantwoordelijk minister Hugo de Jonge wil onder andere veel meer huizen bijbouwen. NVM-voorzitter Onno Hoes pleitte deze week al voor een bijzonder "bouwstimuleringsteam" waarbij De Jonge regelmatig advies kan inwinnen over de woningmarkt.

Ondertussen nemen de frustraties bij woningzoekers toe, signaleren verschillende makelaarsbureaus in Nederland. Makelaarsland, een van de grootste makelaarskantoren van Nederland, constateert dat mensen de laatste tijd daarom minder vaak naar bezichtigingen komen. In Amsterdam zien makelaars bovendien dat er per huis minder biedingen zijn dan voorheen.

Over het derde kwartaal meldde de NVM dat de huizenprijzen gemiddeld 19 procent waren gestegen op jaarbasis. Tegelijkertijd stonden er 44 procent minder woningen te koop dan een jaar eerder.

Meer uit Financieel

HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

43 minuten geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

1 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

1 uur geleden
VEH: huiseigenaren onnodig verplicht tot aanschaf warmtepomp

AMERSFOORT (ANP) - Bijna 2,5 miljoen huiseigenaren worden ten onrechte verplicht een warmtepomp aan te schaffen als de plannen van het demissionaire kabinet doorgaan. Dat stelt de Vereniging Eigen Huis (VEH).

1 uur geleden
AEX zakt verder weg, informatieleverancier RELX wel omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met verlies geopend, in navolging van de stevige minnen op Wall Street een dag eerder. De rentevrees blijft de markten in een greep houden. Informatieleverancier RELX wist wel de weg omhoog te vinden dankzij een koopadvies van zakenbank Goldman Sachs.

2 uur geleden
PostNL: postzegel wordt duurder in 2024

DEN HAAG (ANP) - Het versturen van post wordt duurder. De prijs van een postzegel stijgt vanaf 1 januari volgend jaar van 1,01 euro naar 1,09 euro, meldt PostNL. Volgens de post- en pakketbezorger is dat nodig omdat er steeds minder post wordt verstuurd, terwijl de kosten voor PostNL wel omhoog gaan.

2 uur geleden
Bonden akkoord met Schiphol over verlenging urentoeslag in 2024

SCHIPHOL (ANP) - Schoonmakers en beveiligers op Schiphol blijven ook volgend jaar recht houden op een toeslag, heeft de luchthaven afgesproken met vakbonden. Deze bedraagt tot 1 september 1,40 euro per uur. Daarna gaat het tot het einde van 2024 om 70 eurocent per uur. "Met behoud van de toeslag slaan we twee vliegen in één klap: werknemers kunnen hun dagelijkse boodschappen blijven betalen en Schiphol prijst zichzelf niet uit de markt als werkplek", stelt FNV-bestuurder Jaap de Bie.

3 uur geleden