Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kwart vuurwerkimport in EU bestemd voor Nederland

Kwart vuurwerkimport in EU bestemd voor Nederland

LUXEMBURG (ANP) - Een kwart van het vuurwerk dat de Europese Unie binnenkomt is besteld door Nederland. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Op basis van nieuwste cijfers importeerde Nederland vorig jaar 31 miljoen kilo vuurwerk.

Gedeeld door het aantal Nederlanders komt dat uit op een kleine 2 kilo per persoon. Dat is het meest per hoofd van de bevolking van alle landen in de EU.

De grootste importeur van vuurwerk in absolute aantallen was Duitsland met 43 miljoen kilo. Duitsland telt evenwel veel meer inwoners dan Nederland. Ook Polen en het Verenigd Koninkrijk importeren relatief veel vuurwerk. De totale invoer van vuurwerk in de EU bedroeg vorig jaar ongeveer 128 miljoen kilo, goed voor een waarde van 319 miljoen euro. Het merendeel daarvan, oftewel 99 procent, kwam uit China.

Meer uit Financieel

Woonbond: senaat kiest met aannemen huurwet terecht voor huurder

AMSTERDAM (ANP) - De Eerste Kamer stelt het belang van huurders en woningzoekenden terecht boven dat van verhuurders door de wet aan te nemen die de huren in de middensector en de sociale huursector omlaag moet brengen. Dit vindt de Woonbond, de belangenbehartiger voor huurders.

3 minuten geleden
LTO: problemen spinazieteelt voorlopig niet verholpen

DEN HAAG (ANP) - De problemen met de spinazieteelt in Nederland zijn voorlopig niet opgelost, waardoor veel spinazieschappen in de supermarkten leeg blijven. "We hebben een paar dagen mooi weer, maar binnenkort staat er gewoon weer elke dag regen op de planning. Dus onze verwachting is dat de problemen de komende tijd nog zeker niet voorbij zijn", zegt Evelien Drenth, sectorspecialist akkerbouw bij LTO Nederland.

14 minuten geleden
AI-chipbedrijf Nvidia herstelt op Wall Street na koersval

NEW YORK (ANP) - De beurskoers van Nvidia wist zich dinsdag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) kelderde in de laatste drie handelsdagen zo'n 13 procent en zag daarmee ongeveer 430 miljard dollar (ruim 400 miljard euro) aan marktwaarde verdampen. Vorige week was Nvidia nog kortstondig het waardevolste bedrijf ter wereld door de hoge verwachtingen rond de toekomst van AI.

21 minuten geleden
Ford roept ruim half miljoen F-150 pick-uptrucks terug in VS

NEW YORK (ANP/DPA) - Autoproducent Ford Motor roept in de Verenigde Staten meer dan een half miljoen F-150 pick-uptrucks terug vanwege een computerprobleem. Door dit euvel kan de auto onverwacht uit zichzelf terugschakelen naar de eerste versnelling. Dit kan ertoe leiden dat een bestuurder de controle over het voertuig verliest, met mogelijk een ongeluk als gevolg, waarschuwt de National Highway Traffic Safety Administration.

24 minuten geleden
Van Weyenberg: snel na zomer besluit over TenneT

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën) verwacht "snel na de zomer" een besluit over de financiering van TenneT, nu de verkoop van de Duitse tak van de stroomnetbeheerder is afgeketst. Dat is althans de planning op het ministerie, zei hij tijdens het Vragenuur in de Tweede Kamer. Het is aan het nieuwe kabinet om een oplossing te kiezen.

51 minuten geleden
Novo Nordisk steekt miljarden in uitbreiding medicijnproductie

BAGSVAERD (ANP/BLOOMBERG) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk steekt meer dan 4 miljard dollar in een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten. De uitbreiding moet helpen om nog meer van zijn diabetes- en obesitasmedicijnen Wegovy en Ozempic te kunnen maken.

1 uur geleden
EU zegt Microsoft de wacht aan om koppelverkoop Teams

BRUSSEL (ANP) - Microsoft misbruikt zijn dominante positie om de chat- en videovergaderingssoftware Teams te slijten. Daarmee schendt het Amerikaanse bedrijf Europese regels, is de voorlopige conclusie van de Europese Commissie. Als Microsoft de bezwaren niet kan wegnemen, dreigen hoge boetes.

2 uur geleden