Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Kwart miljoen sterfgevallen door coronavirus in Europa'

'Kwart miljoen sterfgevallen door coronavirus in Europa'

PARIJS (ANP/AFP) - In het bijna 750 miljoen inwoners tellende werelddeel Europa zijn volgens statistieken die het Franse persbureau AFP heeft geraadpleegd, inmiddels meer dan 250.000 mensen overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Er zijn volgens de cijfers 7,3 miljoen besmettingen geregistreerd in het werelddeel.

In het Verenigd Koninkrijk zijn verreweg de meeste sterfgevallen geweest die worden geweten aan het virus. Er zijn daar bijna 43.650 sterfgevallen geregistreerd die aan het coronavirus worden toegeschreven. In Italië (36.543) Spanje (33.775) en Frankrijk (33.392) zijn ook veel coronadoden geteld. Rusland registreerde er ruim 24.000. Meer dan twee derde van de sterfgevallen in Europa zijn in deze vijf landen.

In de afgelopen zeven dagen zijn meer dan 8000 sterfgevallen geregistreerd (8342), het hoogste dodental in een week in Europa sinds medio mei.

10 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

V.v.C. 6 dagen geleden
@fermont: Wie vraagt is maar kort dom; wie niet vraagt blijft dom.
bung 86 6 dagen geleden
ik reken op wereldwijd 10 miljoen doden door covid--en dan ben ik aan de zuinige kant.
V.v.C. 6 dagen geleden
Valt wel mee eigenlijk. Mijn vader ging dood aan de griep. De meeste sterven met onderliggende aandoeningen en waren al ernstig verzwakt. Als ik het virus krijg zal ik ook sterven ben uitbehandeld LK patient, maar ik weet dat.
fermont 6 dagen geleden
De cijfergoochelaars aan het werk. De enige normale opmerking is van @pwverhelst. Diepe zucht voor zoveel domme opmerkingen en redenaties.
The Dutch 6 dagen geleden
Wereldwijd 40 miljoen geregistreerde COVID-19 gevallen waarvan 1,1 miljoen sterfgevallen op 7,7 miljard (7700 miljoen) mensen. Daarbij waren er vele al zwak,ziek en 75+ dus het is wel een beetje vertekend beeld. Gelukkig zijn er nog bijna 39 miljoen gevallen genezen, maar dat maken we niet belangrijk!
Johan__ 6 dagen geleden
250.000 / 750.000.000 inwoners geen 2,5 miljoen
J. Davidse. 6 dagen geleden
Naar mijn berekening 0,33%, reken het nog eens na halloanita enJohan.
halloanita 1 week geleden
3% !
pwverhelst 1 week geleden
Je familielid of vriend zal maar 1 van die overledenen zijn
Johan__ 1 week geleden
0.03% Waar hebben we het over!

Meer uit Gezond

32 meer coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het afgelopen etmaal is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen toegenomen met 32. Daarmee is het totaal aantal besmette mensen dat nu in een ziekenhuis wordt behandeld opgelopen tot 2147, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

8 uur geleden
Rutte overlegt op Catshuis over snelle stijging besmettingen

DEN HAAG (ANP) - Op het Catshuis overlegt een deel van het kabinet onder leiding van premier Mark Rutte weer informeel met deskundigen onder wie Jaap van Dissel van het RIVM over de aanpak van de coronacrisis. Het is dinsdag twee weken geleden dat het kabinet een gedeeltelijke lockdown afkondigde.

9 uur geleden
RIVM meldt 10.211 nieuwe besmettingen, cijfer wel vertekend

DEN HAAG (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 10.211 positieve coronatesten geregistreerd. Dit dagcijfer geeft waarschijnlijk wel een vertekend beeld, omdat zaterdag een gedeelte van de cijfers ontbrak. Die data zijn alsnog toegevoegd aan de rapportage van zondag, legde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) eerder uit.

9 uur geleden
In recordtempo komen er weer 100.000 coronagevallen bij

DEN HAAG (ANP) - Het duurde bijna zeven maanden voordat de 100.000e Nederlander positief testte op het coronavirus. Het duurde iets meer dan drie weken om dat te verdubbelen. Minder dan twee weken later wordt de volgende mijlpaal al bereikt. Op maandag of dinsdag wordt voor de 300.000e keer een coronabesmetting vastgesteld. De teller stond zaterdag op meer dan 280.000 positieve tests.

15 uur geleden
'Grote twijfels over betrouwbaarheid infraroodthermometers'

HILVERSUM (ANP) - De betrouwbaarheid van infraroodthermometers die bedrijven, winkels en horeca momenteel veel gebruiken vanwege het coronavirus wordt in twijfel getrokken. Deskundigen zeggen dat de apparaten schijnveiligheid bieden, omdat ze mensen met een verhoogde lichaamstemperatuur van 38 graden niet tegenhouden. Dat meldt consumentenprogramma Kassa (BNNVARA), dat samen met de Vrije Universiteit een steekproef heeft gedaan.

1 dag geleden
Meer dan 10.000 positieve tests gemeld in een etmaal

BILTHOVEN (ANP) - Voor het eerst is het aantal nieuwe coronagevallen in een etmaal boven de 10.000 uitgekomen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 10.007 positieve tests geregistreerd. Op donderdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9281 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 9283, maar dat aantal is bijgesteld.

2 dagen geleden
Bijna 2100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gestegen tot 2073. Dat is zeventig meer dan op donderdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

2 dagen geleden