Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kuzu wil na verkiezingen toch Tweede Kamer in voor DENK

Kuzu wil na verkiezingen toch Tweede Kamer in voor DENK

DEN HAAG (ANP) - Tunahan Kuzu wil na de verkiezingen toch de Tweede Kamer in voor zijn partij DENK. Voor de zomer deelde hij nog mee dat hij de politiek zou verlaten, omdat onder meer het partijleiderschap een grote wissel op zijn privéleven trok. Later bleek dat hij een buitenechtelijke affaire had gehad, waarmee zijn partijgenoot Selçuk Öztürk hem zou chanteren.

Kuzu zegt dat het "geen geheim is dat ik een moeilijke periode heb doorgemaakt". Wel heeft hij de afgelopen periode "het plezier in de politiek weer teruggevonden". Dankzij "vele oproepen" om door te gaan, kwam Kuzu naar eigen zeggen tot de conclusie "dat ik nog niet ben uitgestreden".

Afgelopen zaterdag werd Farid Azarkan tijdens een algemene ledenvergadering van de partij "bekrachtigd" als lijsttrekker voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Daar bedankte hij Kuzu voor diens inzet voor de partij. Wel merkte Azarkan op dat er nog steeds discussie is binnen DENK. Hij riep alle leden op dat achter zich te laten en weer vooruit te kijken.

Ruzie

De ruzie in de partij kwam in het voorjaar tot een hoogtepunt. Toen schreef Öztürk, op dat moment partijvoorzitter van DENK, in een persverklaring dat Kuzu in 2018 tijdelijk het fractievoorzitterschap was afgenomen als straf voor zijn affaire.

Kuzu sprak van een "politieke broedermoordaanslag" en kreeg steun van partijgenoot Farid Azarkan. Zij maakten eerder samen een reis naar Istanboel om over de toekomst van de partij te praten, zonder Öztürk erbij.

Later werd Azarkan, inmiddels fractievoorzitter van de partij, door Öztürk geroyeerd. Een groot deel van de partij schaarde zich achter Azarkan, die zei niet van plan is te vertrekken. Öztürk legde zich hier bij neer en kondigde aan na de verkiezingen niet terug te keren in de Tweede Kamer. Het royement van Azarkan werd teruggedraaid en de drie DENK-Kamerleden begroeven de strijdbijl.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Minister kan dumpvlucht naar risicogebied niet verbieden

DEN HAAG (ANP) - Vluchten tegen extreem lage prijzen naar gebieden die wegens het coronavirus op oranje staan, kunnen niet verboden worden. Op verzoek van de Tweede Kamer heeft luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen juridisch advies over deze kwestie gevraagd, maar er zijn geen gronden om de vluchten te verbieden.

4 uur geleden
Kabinet: te veel nadelen aan verder uitstel verhuizing Kamer

DEN HAAG (ANP) - Hoewel wordt onderzocht hoe het tijdelijke Tweede Kamergebouw meer 'coronaproof' kan worden gemaakt, gaat de verhuizing komende zomer gewoon door. Verantwoordelijk staatssecretaris Raymond Knops ziet te veel nadelen als de verhuizing toch weer wordt uitgesteld.

6 uur geleden
Gebruik softdrugs kan buiten van 20.00-07.00 uur worden beboet

DEN HAAG (ANP) - Het is al mogelijk om op te treden tegen het gebruik van softdrugs in de buitenruimte. Daarvoor is geen nieuwe wet- of regelgeving nodig. Dat laat Ferd Grapperhaus weten aan de Tweede Kamer. Een verbod tussen 20.00 en 07.00 uur was een van de voorgestelde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

1 dag geleden
Burgemeesters kijken vooruit naar feestdagen in coronatijd

UTRECHT (ANP) - De burgemeesters van het Veiligheidsberaad blikken maandagavond in hun vergadering alvast vooruit naar de feestdagen. Ook gaan de bestuurders van de 25 veiligheidsregio's het hebben onder meer over twijfelgevallen in de handhaving van de nieuwste maatregelen. De meeste maatregelen zijn helder, legde een woordvoerster uit, maar er zijn altijd puntjes waarover discussie is. Zo was eerder niet helemaal duidelijk of je de restaurants op golfbanen moet scharen onder horeca of sportkantines.

1 dag geleden
Henk Krol wil door in de politiek na vertrek uit eigen partij

DEN HAAG (ANP) - Henk Krol gaat de verkiezingen in met zijn eigen partij, nadat hij uit de Partij door de Toekomst is gestapt. Krol bevestigt een bericht van RTL Nieuws hierover. Krol liet zondag weten de partij te verlaten die hij in mei van dit jaar zelf oprichtte.

2 dagen geleden
Na vertrek van Krol wil oud-FVD'er Otten door met nieuw boegbeeld

DEN HAAG (ANP) - Henk Otten wil na het vertrek van Henk Krol uit de Partij voor de Toekomst door in de politiek. Na een "turbulente tijd" richt hij zich met de partij op de verkiezingen. Hij gaat op zoek naar een nieuwe leider, maar wil daar wel de tijd voor nemen.

2 dagen geleden
Rutte: situatie rond vakantie koning 'fout, vervelend en ernstig'

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft een "fout" gemaakt door verkeerd in te schatten of het verstandig was voor de koning en zijn gezin om de herfstvakantie in Griekenland door te brengen. Ook had hij dat besluit later in de week opnieuw moeten wegen, toen de besmettingen opliepen en het kabinet ingrijpende maatregelen aankondigde. Dat zegt Rutte zelf voorafgaand aan corona-overleg met ministers en deskundigen op het Catshuis.

2 dagen geleden