Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kustplaatsen maken zich op voor nieuwe zomerdrukte

Kustplaatsen maken zich op voor nieuwe zomerdrukte

ZOMERDRUKTEDEN HAAG (ANP) - Plaatsen als Zandvoort, Bloemendaal, Katwijk en Den Haag bereiden zich weer voor op een drukke zondag. De temperatuur stijgt opnieuw tot grote hoogten en duizenden mensen sturen mogelijk richting het strand voor verkoeling.

Op zaterdag was het verkeer op de wegen naar de kust ook vastgelopen. In Den Haag waren in de hitte wat opstootjes tegen verkeersregelaars. Bij Katwijk, Noordwijk, Monster en andere plekken aan het strand waren alle parkeerplaatsen vol. Ook in Castricum, Rockanje en langs de Zeeuwse kust was het erg druk. In Amsterdam, bij Reeuwijk en Vinkeveen zochten mensen de koelte van plassen en rivieren op.

Zondag krijgen we te maken met een officiële hittegolf. Van een hittegolf is sprake als het in De Bilt minstens vijf dagen op rij 25 graden of meer wordt. Daarbij moet het dan ook drie keer tropisch warm worden met maxima van 30 graden of meer. In het zuiden van ons land kan zondagochtend al een temperatuur van 25 graden worden gemeten. Naar verwachting wordt het ook nog eens de warmste 9 augustus ooit gemeten, aldus Weeronline.

Meer uit Binnenland

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

DEN HAAG (ANP) - De Haagse politie houdt volgende week "verscherpt toezicht" op de dodenherdenking en zal ingrijpen "indien daartoe onverhoopt aanleiding is". Dat meldt de burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, na vragen vanuit de gemeenteraad. "Het college hecht grote waarde aan een veilig en waardig verloop van herdenkingen", stelt de burgemeester, die ook zegt dat er "geen ruimte en tolerantie is voor Jodenhaat en antisemitisme".

27 minuten geleden
Bewoners 160 flats Rotterdam moeten elders overnachten na brand

ROTTERDAM (ANP) - Door een brand in een flatwoning aan de Arrheniusweg in de Rotterdamse wijk Prins-Alexander kunnen de bewoners van alle 160 appartementen in het complex zeker een nacht niet in hun eigen woning doorbrengen. Door rook- en waterschade zijn de liften van het pand defect. Daardoor is het niet veilig voor bewoners om terug te keren naar hun woning, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. In het complex wonen ook mensen die volgens de zegsman "minder zelfredzaam zijn".

37 minuten geleden
Marechaussee Schiphol voorbereid op drukke meivakantie

SCHIPHOL (ANP) - De drukke meivakantie op Schiphol betekent ook dat de Koninklijke Marechaussee vol aan de bak moet. Volgens een woordvoerder is de bezetting "goed gevuld". "Als het heel druk wordt, dan leggen we onze prioriteiten bij de vertrekkende en overstappende passagiers, zodat niemand zijn vlucht hoeft te missen. Het kan dan zijn dat je bij aankomst iets langer moet wachten bij de paspoortcontrole."

1 uur geleden
Coronacommissie Tweede Kamer wil eind 2026 rapport klaar hebben

DEN HAAG (ANP) - Het onderzoek van de parlementaire enquêtecommissie naar de coronacrisis en het overheidsbeleid daarin, zal naar verwachting 32 maanden duren. Het onderzoek bestaat uit vier fases. Na een intensieve voorbereiding begint de commissie vanaf december 2025 met openbare verhoren. Het rapport met alle bevindingen en conclusies zal dan in december 2026 klaar zijn, zo heeft de commissie bekendgemaakt in het onderzoeksvoorstel dat woensdag aan de Tweede Kamer is aangeboden.

1 uur geleden
Man verdacht van ondergronds bankieren voor 45 miljoen euro

ROTTERDAM (ANP) - Een 47-jarige man die eerder deze maand in een toko in Rotterdam werd aangehouden, wordt verdacht van het ondergronds bankieren met een waarde van ruim 45 miljoen euro. De Rotterdamse toko fungeerde volgens het Openbaar Ministerie als plek waar criminelen misdaadgeld kunnen laten versturen.

2 uur geleden
Driekwart hbo-stages onderwijs is onbetaald, Dijkgraaf ontstemd

DEN HAAG (ANP) - Driekwart van de hbo-studenten die stage lopen op een basis- of middelbare school, krijgt hier volgens het onderzoeksbureau ResearchNed niet voor betaald. Dat vindt demissionair minister Robbert Dijkgraaf (hbo en wo) niet uit te leggen. Hij wil hier samen met minister Mariëlle Paul (primair en voortgezet onderwijs) afspraken over maken met werknemers en werkgevers.

2 uur geleden
Boek Inez Weski meteen bovenaan bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) - Het boek van advocaat Inez Weski staat in de eerste week na het verschijnen meteen bovenaan de Bestseller 60, de lijst met bestverkochte boeken van boekenkoepel CPNB. In het boek Het geluid van de stilte schrijft Weski onder meer over haar arrestatie vorig jaar.

4 uur geleden