Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kustplaatsen maken zich op voor nieuwe zomerdrukte

Kustplaatsen maken zich op voor nieuwe zomerdrukte

ZOMERDRUKTEDEN HAAG (ANP) - Plaatsen als Zandvoort, Bloemendaal, Katwijk en Den Haag bereiden zich weer voor op een drukke zondag. De temperatuur stijgt opnieuw tot grote hoogten en duizenden mensen sturen mogelijk richting het strand voor verkoeling.

Op zaterdag was het verkeer op de wegen naar de kust ook vastgelopen. In Den Haag waren in de hitte wat opstootjes tegen verkeersregelaars. Bij Katwijk, Noordwijk, Monster en andere plekken aan het strand waren alle parkeerplaatsen vol. Ook in Castricum, Rockanje en langs de Zeeuwse kust was het erg druk. In Amsterdam, bij Reeuwijk en Vinkeveen zochten mensen de koelte van plassen en rivieren op.

Zondag krijgen we te maken met een officiële hittegolf. Van een hittegolf is sprake als het in De Bilt minstens vijf dagen op rij 25 graden of meer wordt. Daarbij moet het dan ook drie keer tropisch warm worden met maxima van 30 graden of meer. In het zuiden van ons land kan zondagochtend al een temperatuur van 25 graden worden gemeten. Naar verwachting wordt het ook nog eens de warmste 9 augustus ooit gemeten, aldus Weeronline.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

wink-wink 1 maand geleden
Een hittegolf laat ons koud. Let vooral niet op de troep die wij achterlaten. Want wij zijn recreanten. Te dom en te kinds onze eigen billetje af te vegen. Als wij oprotten van het strand, mogen anderen onze puinhoop in ons leven opruimen. Nee, geen dank.

Meer uit Binnenland

Verdachte zeilbootmoord: mijn vrouw is gedood tijdens overval

UTRECHT (ANP) - De 65-jarige Peter P., verdacht van het doden van zijn vrouw op een zeiljacht, heeft donderdag ten overstaan van de rechtbank in Utrecht zijn ontkennende verklaring herhaald. Op 19 september 2015 lag het jacht afgemeerd in een baai bij het Colombiaanse eiland Isla Grande. Volgens P. zijn hij en zijn vrouw daar overvallen. Zijn vrouw heeft die overval niet overleefd.

1 uur geleden
Rechter verlengt voorarrest Samir A. voor financieren terrorisme

ROTTERDAM (ANP) - Samir A. (34) blijft de komende drie maanden vastzitten op verdenking van het financieren van terrorisme. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam donderdag besloten tijdens een inleidende zitting in het strafproces tegen A.

2 uur geleden
Inspectie SZW krijgt 3500 klachten gerelateerd aan coronavirus

DEN HAAG (ANP) - De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft tot en met 13 september ruim 3500 klachten en signalen binnengekregen die gerelateerd zijn aan het coronavirus. Een woordvoerder heeft een bericht van De Telegraaf hierover bevestigd.

3 uur geleden
Waarschuwing voor zware windstoten vrijdag

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten op vrijdag. Het weerinstituut heeft code geel afgekondigd voor Zeeland en Zuid-Holland.

3 uur geleden
Maximumstraf voor doodslag omhoog van 15 naar 25 jaar

DEN HAAG (ANP) - De maximumstraf voor doodslag gaat omhoog van 15 naar 25 jaar. Het kabinet wil zo het verschil met de maximale gevangenisstraf voor moord (30 jaar) verkleinen, laat het ministerie van Justitie en Veiligheid weten.

3 uur geleden
CNV: Duizenden mensen krijgen geen cent ontslagvergoeding

UTRECHT (ANP) - Duizenden mensen die dit jaar zijn ontslagen, krijgen geen ontslagvergoeding, terwijl deze vergoeding wel wettelijk verplicht is. Dat stelt het CNV die een inventarisatie heeft gemaakt onder leden in diverse sectoren.

5 uur geleden
'Landelijke maatregelen nodig om virus onder controle te krijgen'

CORONAVIRUSDEN HAAG (ANP) - Er zullen landelijke maatregelen nodig zijn om het coronavirus weer onder controle te krijgen, zeggen deskundigen in het AD. Volgens hen hebben regionale coronamaatregelen op dit moment geen nut, gezien het aantal regio's waar het virus weer oplaait snel toeneemt.

6 uur geleden