Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kustgebieden moeilijk bereikbaar na overstromingen in Australië

Kustgebieden moeilijk bereikbaar na overstromingen in Australië

BRISBANE (ANP) - Overstromingen teisteren het noordoosten van Australië als gevolg van cycloon Jasper. Door de hevige regenval die gepaard ging met de cycloon treden rivieren in Queensland ver buiten hun oevers. Sommige toeristische dorpen aan de kust zijn afgesneden van de rest van het land door ondergelopen wegen, meld Reuters.

Door de regen en de overstromingen kunnen de hulpdiensten zich moeilijk verplaatsen. "Het probleem is dat de regen nog niet is opgehouden", aldus de premier van Queensland, Steven Miles. "Tot het opklaart kunnen we geen steun vanuit de lucht naar afgelegen gebieden brengen." In Cairns, de grootste stad in het getroffen gebied, viel ongeveer 60 centimeter regen in veertig uur. Alle vluchten van en naar de stad werden gecanceld. Op beelden is te zien hoe een deel van de vliegtuigen onder water staat.

In de stad Ingham, 235 kilometer ten zuiden van Cairns, werd een krokodil uit een afvoerstroom gered. Normaal gesproken blijven krokodillen uit de buurt van stedelijke gebieden. Het dier was meer dan 2,5 meter lang.

Jasper kwam woensdag aan land in Queensland als een cycloon van de tweede categorie. Inmiddels is Jasper afgezwakt naar een tropische storm. Naar verwachting houdt de regen maandag nog wel aan. In sommige delen van Queensland kan tot 30 centimeter regen in zes uur vallen. Meer dan 14.000 gebouwen zitten zonder stroom.

Meer uit Buitenland

Macron noemt rellen Nieuw-Caledonië 'ongekende opstand'

NOUMÉA (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron noemt de rellen in Nieuw-Caledonië een "absoluut ongekende opstand". Hij landde donderdagochtend lokale tijd op de eilandengroep en hoopt de rust weer terug te brengen.

25 minuten geleden
Doden en gewonden na instorten podium presidentskandidaat Mexico

MONTERREY (ANP/RTR) - In het noorden van Mexico is een podium ingestort tijdens een verkiezingsbijeenkomst van een presidentskandidaat. Er zijn negen doden en ongeveer vijftig gewonden gevallen, meldt de gouverneur van de staat Nuevo Leon.

1 uur geleden
Troepen Taiwan paraat om militaire 'vergeldingsoefeningen' China

TAIPEI/BEIJING (ANP/RTR) - Het Taiwanese leger heeft zijn strijdkrachten gemobiliseerd nadat China donderdagochtend begonnen was aan twee dagen van militaire 'vergeldingsoefeningen' rond het eiland. China verwijt Taiwan "separatistische handelingen".

2 uur geleden
Boeing en NASA mikken nu op 1 juni voor lancering Starliner

CAPE CANAVERAL (ANP) - NASA en Boeing mikken op 1 juni voor de lancering van de eerste bemande vlucht in hun Starliner-ruimtevaartuig, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Ingenieurs onderzoeken nog de oorzaak van een heliumlek, waardoor vorige week de lancering voor de derde keer deze maand werd uitgesteld.

5 uur geleden
Colombia gaat ambassade openen in Palestijnse stad Ramallah

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft opdracht gegeven tot de opening van een ambassade in de Palestijnse stad Ramallah. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Luis Gilberto Murillo woensdag. Ramallah, waar de Palestijnse Autoriteit is gevestigd, fungeert als de administratieve hoofdstad van de Palestijnse gebieden.

5 uur geleden
VN stemmen over herdenkingsdag voor genocide Srebrenica

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties stemmen over een internationale herdenkingsdag voor de genocide in Srebrenica. De Algemene Vergadering buigt zich over het voorstel om voortaan op 11 juli de 8000 vermoorde Bosniërs te herdenken.

5 uur geleden
Media: VS benoemen Kenia tot 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zal naar verwachting Kenia kwalificeren als een 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot' tijdens een driedaags staatsbezoek van de Keniaanse president William Ruto deze week. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron die bekend is met de plannen.

7 uur geleden