Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kurz: Oostenrijkse wintersportplaatsen coronaproof

Kurz: Oostenrijkse wintersportplaatsen coronaproof

WENEN (ANP/BELGA) - Het wintersportseizoen in Oostenrijk zal wat corona betreft veilig verlopen. Die belofte deed bondskanselier Sebastian Kurz in een interview met de kranten van de Duitse mediagroep Funke.

Bij alle hotels en restaurants moeten bezoekers een coronapas laten zien, waaruit blijkt dat ze gevaccineerd, getest of genezen zijn. En als het aantal besmettingen weer oploopt, worden de regels aangescherpt. Dan mogen alleen nog gevaccineerde wintersporters naar de après-ski, kondigde Kurz aan.

Volgens de bondskanselier is 70 procent van de Oostenrijkers boven de 12 jaar ingeënt tegen corona en geldt dat ook voor het merendeel van de toeristen. "Wat dat aangaat staat niets een veilige vakantie in Oostenrijk in de weg."

Rechtszaak

De ook bij Nederlanders populaire ski- en feestbestemming Ischgl in Tirol was vorig jaar maart een hotspot voor de verspreiding van het coronavirus in Europa. Vakantiegangers vertrokken massaal en namen het virus mee naar hun eigen land.

Vrijdag is in Oostenrijk een rechtszaak begonnen over de gang van zaken in Ischgl. De autoriteiten wordt verweten dat ze niet adequaat hebben opgetreden. De nabestaanden van een overleden coronapatiënt eisen een schadevergoeding van 100.000 euro van de landelijke overheid.

Meer uit Buitenland

Trump: schaf de grondwet af en verander de verkiezingsuitslag

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump vindt dat de grondwet van de Verenigde Staten moet worden afgeschaft, zodat hij alsnog kan worden uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen van 2020. Op het door hem gecreëerde sociale netwerk Truth Social herhaalde hij zaterdag zijn ongefundeerde beschuldigingen dat de verkiezingsuitslag vervalst is en schreef hij dat "een massale fraude van dit type en deze omvang afschaffing van alle regels rechtvaardigt, van alle regelingen en artikelen, zelfs die in de grondwet."

3 uur geleden
Familiewoning van Iraanse sportklimster Rekabi verwoest

TEHERAN (ANP) - De familiewoning van de Iraanse sportklimster Elnaz Rekabi, die in oktober in de finale van de Aziatische kampioenschappen in Seoul aantrad zonder hoofddoek, is verwoest. Dat hebben onder meer de BBC en CNN zaterdag gemeld, met een verwijzing naar videobeelden van het hervormingsgezinde kanaal IranWire.

11 uur geleden
Russische defensieminister Sjoigoe op bezoek in Minsk

MINSK (ANP/DPA/RTR) - De Russische minister van Defensie Sergei Sjoigoe heeft ruim negen maanden na de inval in Oekraïne een bezoek gebracht aan bondgenoot Belarus. Hij sprak zaterdag in Minsk met dictator Alexandr Loekasjenko en zijn militaire ambtsgenoot Viktor Chrenin.

11 uur geleden
Estland koopt Amerikaanse raketwerpers

TALLINN (ANP/DPA) - NAVO-lid Estland heeft besloten Amerikaanse raketwerpers van het type Himars te kopen ter versterking van zijn defensie. Met de aanschaf van de zes systemen is een bedrag gemoeid van meer dan 200 miljoen dollar (ongeveer 190 miljoen euro). Daarmee is het de grootste militaire investering van de Baltische staat in zijn geschiedenis.

14 uur geleden
Acht mensen gearresteerd wegens diefstal werk Banksy in Kiev

KIEV (ANP/AFP) - Acht mensen zijn gearresteerd wegens hun poging een muurschildering van Banksy in een voorstad van Kiev te stelen. De Oekraïense autoriteiten lieten weten dat het kunstwerk van de Britse graffitiartiest nog in goede staat verkeert. De verdachten zijn tussen de 27 en 60 jaar. Ze komen uit de hoofdstad en uit Tsjerkasi.

16 uur geleden
Daily Mirror: crisisoverleg William en Charles over Netflix-docu

LONDEN (ANP) - Binnenkort vindt crisisoverleg plaats tussen koning Charles en zijn zoon, prins William, over de Netflix-documentaireserie over Charles' zoon Harry en diens vrouw Meghan. De Britse tabloid The Daily Mirror meldt dat, zich baserend op koninklijke bronnen.

19 uur geleden
Oproep voor nieuw massaal protest tegen regime Iran

TEHERAN (ANP/DPA) - In Iran hebben activisten opgeroepen tot nieuwe landelijke protesten tegen het radicaal-islamitische regime. De stakingen en betogingen zouden van maandag tot woensdag moeten duren, is op sociale media te lezen.

20 uur geleden