Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kurz: Oostenrijkse wintersportplaatsen coronaproof

Kurz: Oostenrijkse wintersportplaatsen coronaproof

WENEN (ANP/BELGA) - Het wintersportseizoen in Oostenrijk zal wat corona betreft veilig verlopen. Die belofte deed bondskanselier Sebastian Kurz in een interview met de kranten van de Duitse mediagroep Funke.

Bij alle hotels en restaurants moeten bezoekers een coronapas laten zien, waaruit blijkt dat ze gevaccineerd, getest of genezen zijn. En als het aantal besmettingen weer oploopt, worden de regels aangescherpt. Dan mogen alleen nog gevaccineerde wintersporters naar de après-ski, kondigde Kurz aan.

Volgens de bondskanselier is 70 procent van de Oostenrijkers boven de 12 jaar ingeënt tegen corona en geldt dat ook voor het merendeel van de toeristen. "Wat dat aangaat staat niets een veilige vakantie in Oostenrijk in de weg."

Rechtszaak

De ook bij Nederlanders populaire ski- en feestbestemming Ischgl in Tirol was vorig jaar maart een hotspot voor de verspreiding van het coronavirus in Europa. Vakantiegangers vertrokken massaal en namen het virus mee naar hun eigen land.

Vrijdag is in Oostenrijk een rechtszaak begonnen over de gang van zaken in Ischgl. De autoriteiten wordt verweten dat ze niet adequaat hebben opgetreden. De nabestaanden van een overleden coronapatiënt eisen een schadevergoeding van 100.000 euro van de landelijke overheid.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Senaat Brazilië wil president laten vervolgen voor coronabeleid

BRASILIA (ANP/RTR/AFP) - De Braziliaanse senaat adviseert president Jair Bolsonaro te vervolgen voor misdaden tegen de menselijkheid vanwege zijn aanpak van de coronacrisis. Het advies van een onderzoekscommissie is de uitkomst van een zes maanden durend onderzoek naar het regeringsbeleid. De commissie wil ook bijna zestig anderen voor de rechter brengen, onder wie vijf (oud-)ministers en drie zonen van de president.

13 minuten geleden
NAVO-chef Stoltenberg betreurt vertrek Russische missie

BRUSSEL (ANP/RTR) - NAVO-chef Jens Stoltenberg betreurt het dat Rusland zijn diplomatieke missie bij de NAVO heeft opgedoekt. Dat was een boze reactie van het Kremlin op de eerdere uitwijzing van Russen uit Brussel, maar volgens Stoltenberg waren dat geen diplomaten, maar in werkelijkheid inlichtingenofficieren.

3 uur geleden
Opgesloten Navalni wint mensenrechtenprijs EU-parlement

STRAATSBURG (ANP) - De gevangen Russische oppositieleider Aleksej Navalni krijgt dit jaar de mensenrechtenprijs van het Europees Parlement. Navalni zit, sinds hij ternauwernood een vergiftigingspoging overleefde, in een Russisch strafkamp. Rusland moet hem onmiddellijk vrijlaten, herhaalt het parlement nog maar eens.

3 uur geleden
Russen mogen een week niet naar werk in strijd tegen corona

MOSKOU (ANP/AFP) - In de strijd tegen corona mogen de Russen een week niet naar hun werk. Zij krijgen van 30 oktober tot 7 november betaald vrijaf, beval de Russische president Poetin. De periode kan in bepaalde gebieden eerder beginnen en langer duren. Poetin riep de bevolking op verantwoordelijkheid te tonen en zich te laten vaccineren.

4 uur geleden
Burgemeester van New York eist inenting alle gemeenteambtenaren

NEW YORK (ANP/RTR) - Burgemeester Bill de Blasio van New York wil dat alle gemeenteambtenaren zich laten inenten tegen het coronavirus. Iedereen die voor de gemeente werkt moet in principe voor 29 oktober zeker één prik hebben gehad. De vaccinatie was al verplicht in het onderwijs. De Blasio wil nu dat al zijn werknemers, rond de 300.000 mensen, gevaccineerd worden.

4 uur geleden
Poetin gaat niet naar klimaattop Glasgow

GLASGOW (ANP/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin gaat niet naar de klimaattop die eind deze maand in Glasgow begint. Zijn woordvoerder beklemtoonde dat "het klimaatdossier een prioriteit is in Rusland", maar Poetin "gaat helaas niet naar Glasgow". De woordvoerder had eerder al gemeld dat Poetin niet naar de topconferentie van de G20, 30 en 31 oktober, in Rome gaat.

5 uur geleden
Koningin Elizabeth niet naar Noord-Ierland vanwege gezondheid

LONDEN (ANP) - Koningin Elizabeth gaat woensdag en donderdag niet naar Noord-Ierland vanwege haar gezondheid. Artsen hebben de 95-jarige koningin afgeraden om te gaan en adviseren haar de komende dagen rust te nemen, meldt Buckingham Palace.

6 uur geleden