Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunstrijdster Van Zundert mist EK door privéomstandigheden

Kunstrijdster Van Zundert mist EK door privéomstandigheden

KAUNAS (ANP) - Kunstschaatsster Lindsay van Zundert heeft zich teruggetrokken voor de EK in Litouwen. Dat doet ze op advies van haar coaches, meldde de KNSB. De 18-jarige Van Zundert had zich al geplaatst voor het toernooi, maar slaat de kampioenschappen over vanwege privéomstandigheden.

"Door privéomstandigheden heeft Lindsay de laatste tijd niet genoeg kunnen trainen om competitief te kunnen zijn in Kaunas. Daarom hebben we in gezamenlijk overleg besloten dat het beter is om niet deel te nemen aan het EK", aldus de schaatsbond. De KNSB spreekt van een moeilijke, maar juiste beslissing.

Van Zundert werd twee jaar geleden zestiende op de WK in Stockholm. Daardoor plaatste zij zich als eerste Nederlandse sinds 1976 voor de Olympische Winterspelen. Op de Spelen vorig jaar in Beijing werd ze 18e.

Russinnen

Nederland doet bij de paren mee met Daria Danilova en Michel Tsiba en bij het ijsdansen met Hanna Jakucs en Alessio Galli.

De EK in Litouwen beginnen op 8 januari volgend jaar en duren een week. De Europese kampioenschappen zijn de laatste jaren bij de vrouwen gedomineerd door Russinnen.

Meer uit Sport

Australische zwemster Hodges stopt twee maanden voor Spelen

MELBOURNE (ANP/AFP) - Zwemster Chelsea Hodges uit Australië heeft ruim twee maanden voor de Olympische Spelen haar carrière beëindigd. De 22-jarige schoolslagspecialiste meldt dat ze door te veel operaties "de heupen van een zestigjarige heeft".

39 minuten geleden
Oud-international Kosterink nieuwe bondscoach softbalsters

UTRECHT (ANP) - Oud-international Saskia Kosterink wordt de nieuwe bondscoach van de Nederlandse softbalsters. Na het WK in juli neemt ze de leiding over van Ferenc Jongejan. Tijdens het EK in Utrecht, september dit jaar, staat de ploeg dus onder leiding van Kosterink.

56 minuten geleden
Van Gerwen verliest weer van Humphries en ligt uit Premier League

LONDEN (ANP) - Darter Michael van Gerwen ligt uit de Premier League. In de halve finale van de play-offs redde de Nederlander het niet tegen regerend wereldkampioen Luke Humphries: 10-5. Tiener Luke Littler is later op donderdag de tegenstander van Humphries in de finale. Hij versloeg Michael Smith.

12 uur geleden
Volleyballers tonen veerkracht en verslaan Turkije in vijf sets

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalmannen hebben hun eerste zege in de Nations League binnen. Het team van bondscoach Roberto Piazza won in Antalya met 3-2 van Turkije. Oranje toonde veerkracht, want de eerste twee sets gingen met duidelijke cijfers naar de Turken: 19-25 20-25 25-18 25-21 15-9.

12 uur geleden
Griekspoor niet opgewassen tegen Djokovic in Genève

GENÈVE (ANP) - Tallon Griekspoor is er bij het tennistoernooi van Genève niet in geslaagd om zijn kwartfinale te winnen van Novak Djokovic. De Nederlander ging in aanloop naar Roland Garros, de tweede grand slam van het jaar, met 7-5 6-1 onderuit tegen de mondiale nummer 1.

14 uur geleden
Media: F1-coureur Sainz niet van Ferrari naar Mercedes

BRACKLEY (ANP) - Formule 1-coureur Carlos Sainz stapt niet over van Ferrari naar Mercedes. Dat schrijven meerdere media. De Spanjaard moet op zoek naar een nieuw stoeltje in de koningsklasse van de autosport, omdat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton na dit seizoen naar Ferrari gaat.

14 uur geleden
Wielrenner Nys wint openingsetappe in Noorwegen, Van Aert terug

OSLO (ANP/BELGA) - Thibau Nys in de Ronde van Noorwegen naar de ritzege gesprint. De Belgische renner was op voorhand al favoriet voor de winst in de openingsetappe. Zijn landgenoot Wout van Aert maakte na weken blessureleed zijn rentree in het peloton.

15 uur geleden