Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunstrijdster uit KNSB-selectie met coronavirus besmet

Kunstrijdster uit KNSB-selectie met coronavirus besmet

UTRECHT (ANP) - Een atlete uit een van de kunstrijselecties van de Nederlandse schaatsbond KNSB is besmet met het coronavirus. Zij is meteen in quarantaine gegaan. Omdat zij afgelopen weekeinde met de KNSB-selecties in België op het ijs stond, zullen nog 22 kunstrijders en 6 coaches in isolatie gaan.

Deze maatregel geldt ook voor de huisgenoten van deze sporters en coaches. De KNSB, die zijn bondsarts als medisch klankbord heeft geraadpleegd, volgt het algemene coronaprotocol van sportkoepel NOC*NSF. Een ijsbaan wordt beschouwd als een gesloten circuit, waardoor deze maatregel noodzakelijk is.

"We kunnen niet anders, gezondheid gaat boven alles", zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. "Dit is extra vervelend, omdat onze kunstrijders lang hebben moeten wachten voordat zij weer het ijs op konden. We waren blij dat dit in België toch mogelijk bleek, maar dat is voor de meesten dus slechts van korte duur geweest."

De rijdster in kwestie maakt het goed. Ze heeft geen koorts gehad en voelt zich niet ziek, maar moet nog wel licht hoesten. De KNSB maakt om privacyredenen haar identiteit niet bekend.

Meer uit Sport

Hockeysters in Pro League na sterk vierde kwart langs Argentinië

SANTIAGO DEL ESTERO (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben de tweede wedstrijd van de vijfde editie van de Pro League weten te winnen. Tegen rivaal Argentinië werd het 4-1 na een sterk vierde kwart.

2 uur geleden
Handbalsters overklassen ook Oekraïne op WK: 40-21

FREDERIKSHAVN (ANP) - De Nederlandse handbalsters zijn na opnieuw een riante zege zo goed als zeker van een plek in de kwartfinales van het WK in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het team van bondscoach Per Johansson versloeg in het Deense Frederikshavn het zwakke Oekraïne met 40-21 en klom met de behaalde punten naar de eerste plaats in poule uit de hoofdronde met 8 punten. Spanje en Tsjechië staan op 6 punten.

4 uur geleden
Oekraïne: toelaten Russen op Spelen is 'beschamend besluit'

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft in felle bewoordingen het besluit van het IOC om Russische en Belarussische sporters onder neutrale vlag toe te laten op de Olympische Spelen in Parijs veroordeeld. "Het IOC heeft Rusland feitelijk groen licht gegeven om de Olympische Spelen te bewapenen", zei minister Dmytro Koeleba van Buitenlandse Zaken op X. "Omdat het Kremlin iedere Russische en Belarussische sporter als wapen zal gebruiken in de oorlogspropaganda."

6 uur geleden
Verstappen krijgt bokaal op FIA-gala en voorspelt zwaarder seizoen

BAKOE (ANP/RTR) - Formule 1-coureur Max Verstappen denkt dat het behalen van een eventuele vierde wereldtitel in 2024 een lastige opgave zal worden. "Alle teams leren bij, dus het zal volgend jaar echt wel een stuk dichter bij elkaar zitten", voorspelde de Nederlander in Bakoe.

6 uur geleden
NOC*NSF: controle op voorwaarden Russische deelname Spelen lastig

ARNHEM (ANP) - NOC*NSF verwacht dat het lastig zal zijn om goed te controleren of individuele sporters uit Rusland en Belarus aan de gestelde voorwaarden voldoen om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat meldt de sportkoepel in een korte reactie op het besluit van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om individuele sporters uit de twee landen onder strenge voorwaarden toe te laten.

7 uur geleden
Van der Poel denkt in 2024 ook aan deelname Luik-Bastenaken-Luik

BENICASSIM (ANP) - Wielrenner Mathieu van der Poel denkt serieus aan deelname aan de heuvelklassieker Luik-Bastenaken-Luik in 2024. Hij reed de eendaagse voorjaarswedstrijd alleen in 2020 en werd toen zesde. De Nederlandse wereldkampioen op de weg beseft wel dat de concurrentie bij een nieuwe deelname enorm is.

7 uur geleden
Schouten zwemt naar goud op 200 meter school bij EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft op de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië met groot vertoon van macht het goud veroverd op de 200 meter schoolslag. Ze won de finale in een Nederlands record van 2.16,09.

9 uur geleden