Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunsthal brengt popmuziek en beeldende kunst samen

Kunsthal brengt popmuziek en beeldende kunst samen

ROTTERDAM (ANP) - De Kunsthal in Rotterdam brengt vanaf komend weekeinde beeldende kunst en popmuziek samen. In totaal 35 kunstenaars uit diverse landen laten werk zien dat beïnvloed is door of voortkomt uit muziek, afkomstig van muzikanten variërend van Lady Gaga tot The Beatles.

'Black Album / White Cube’ heet de expositie van meer dan 200 hedendaagse kunstwerken, bijvoorbeeld fotografie van Anton Corbijn, video-installaties van Cyprien Gaillard en schilderijen van Emil Schult.

"De synthesizertunes van Kraftwerks track Autobahn zijn bijna hoorbaar als je naar het schilderij van Emil Schult kijkt. In heldere kleuren reikt de snelweg tot aan de horizon. Het werk sierde de albumcover van het wereldberoemde nummer", geeft de Kunsthal als voorbeeld.

Gebruikte exemplaren

De installatie We Buy White Albums van Rutherford Chang omvat 2600 gebruikte exemplaren van het White Album van The Beatles. Het verwijst onder meer naar verzameldrift van fans en de bijzondere status van vinyl en moet een van de blikvangers van de expo worden.

Tentoonstellingsmaker Max Dax, voormalig hoofdredacteur van muziekbladen Electronic Beats en Spex, stelde een bij de tentoonstelling af te luisteren lijst samen van de tracks die er aan de orde komen in verband met een kunstwerk. Er is ook Rotterdamse gabbermuziek bij.

Nacht- en clubleven

"Zonder de tracks zouden deze werken nooit gemaakt zijn. Denk aan schilderijen van Albert Oehlen die beïnvloed zijn door de Rotterdamse gabbermuziek van Euromasters en de Duitse technostar Scooter", aldus de Kunsthal. Op de muzieklijst staat verder werk van onder anderen Vangelis, Bob Dylan, Prince, Led Zeppelin en Jean-Michel Jarre.

Ook het nacht- en clubleven komt aan de orde met levensgrote fotoportretten van portiers van de Berlijnse gelegenheid Berghain, gemaakt door fotograaf en collega-uitsmijter Sven Marquardt.

Black Album / White Cube. A Journey into Art and Music duurt tot en met 10 januari.

Meer uit Binnenland

Gestrand op Amsterdam CS na nachtje in de Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Na een nacht in de Ziggo Dome staan Hilleke en Kiki Kuitert uit Almelo maandagochtend op Amsterdam Centraal in afwachting van een trein naar huis. Moeder en dochter strandden samen met honderden andere fans in de hoofdstad na het concert van Harry Styles.

11 minuten geleden
Gedupeerde fans van Harry Styles mogelijk toch naar show

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die vanwege de treinstoring zondagavond niet naar het concert van Harry Styles in de Amsterdam ArenA konden komen, kunnen mogelijk maandag of dinsdag alsnog gaan. Een woordvoerster van concertorganisator MOJO laat weten dat met de gedupeerde fans zal worden gekeken naar een oplossing.

19 minuten geleden
Storing treinverkeer Amsterdam opgelost, treinen gaan weer rijden

AMSTERDAM (ANP) - De storing van het treinverkeer rond Amsterdam is verholpen, meldt een woordvoerder van de NS. Vanaf 09.00 uur gaan in die regio weer treinen rijden. Reizigers moeten de rest van de ochtend wel rekening houden met verstoringen.

34 minuten geleden
Lift gezocht en plek op de achterbank aangeboden

DEN HAAG (ANP) - Op sociale media proberen mensen van alles om, ondanks de treinstoring rond Amsterdam, toch naar het werk of huis te komen. Onder meer via de hashtag #treinpoolen bieden mensen een plek in de auto aan, of vragen ze een ritje.

58 minuten geleden
Veel gestrande reizigers op Amsterdam CS

AMSTERDAM (ANP) - Op Amsterdam CS staan maandagochtend veel gestrande reizigers. Mensen komen kennelijk in onwetendheid of met goede hoop naar het station, maar daar wordt omgeroepen dat er geen treinen rijden. Dat staat ook op alle borden.

1 uur geleden
Zo'n 150 concertbezoekers hebben in Ziggo Dome geslapen

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 150 concertbezoekers hebben in de nacht van zondag op maandag in de Ziggo Dome in Amsterdam geslapen. Mensen die aanwezig waren bij shows van Harry Styles in de Amsterdam ArenA en Ghost in AFAS Live en vanwege de grote treinstoring niet naar huis konden, werden daar opgevangen.

1 uur geleden
NS: impact storing heel groot op mensen in en rond Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De impact van de treinstoring op mensen in en rond Amsterdam is heel groot, zegt een woordvoerder van de NS. Ook voor de rest van het land heeft de storing gevolgen.

1 uur geleden