Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunstbeurs PAN Amsterdam keert terug in de RAI

Kunstbeurs PAN Amsterdam keert terug in de RAI

AMSTERDAM (ANP) - Ruim 110 kunsthandelaren, antiquairs en galeriehouders zijn komende week te vinden in de RAI Amsterdam. Daar is vanaf zondag kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam.

Het was afgelopen week spannend of de 34e editie van de beurs kon doorgaan, vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Vorig jaar moest het evenement, waar jaarlijks tienduizenden mensen op afkomen, door het virus een jaar overslaan. Na de persconferentie vrijdagavond meldde de organisatie dat de beurs opengaat met aangepaste openingstijden. Bezoekers kunnen er op vertoon van een coronatoegangsbewijs dagelijks terecht tussen 11.00 en 18.00 uur. Op de beursvloer zijn extra brede gangpaden, zodat mensen voldoende afstand kunnen houden en de ruimte wordt geventileerd.

De beurs biedt zowel moderne en hedendaagse kunst als antiek en design. Zo komt Stone Gallery met een 180 miljoen jaar oud fossiel en heeft Galerie Fontana werk van ontwerpster Claudy Jongstra, die kunstwerken en installaties maakt van organische materialen. Verder toont kunsthandel P. de Boer uit Amsterdam een 17e-eeuws schilderij van Pieter Savery en brengt Andriesse Eyck Gallery werk mee van Natasja Kensmil, die de schaduwkant onderzoekt van de menselijke natuur.

Tertius Gallery is voor het eerst op de beurs, met een meer dan een eeuw verloren gewaande Cornelis Troost en Galerie Helga Hofman toont bronzen sculpturen van de Nederlandse beeldhouwer Ivan Cremer (1984). Ook is de Rijksakademie nieuw op de PAN met een tentoonstelling en is er op de laatste dag Tussen Kunst en Kids, in samenwerking met de IMC Weekendschool, waarbij kinderen kennismaken met kunst.

Meer uit Binnenland

Politie stuurt demonstranten weg bij ambassade Israël in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft zaterdagmiddag een groep demonstranten weggestuurd bij de ambassade van Israël aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Volgens een woordvoerster heeft de politie één aanhouding verricht. De arrestant zou aanwijzingen van de politie niet hebben opgevolgd.

10 uur geleden
Deel derdelanders verzet zich tegen uitspraak Raad van State

AMSTERDAM (ANP) - Een deel van de zogeheten derdelanders uit Oekraïne die na 4 maart geen recht meer hebben op gemeentelijke opvang in Nederland, maakt daartegen bezwaar. Advocaat Wil Eikelboom, die meerdere derdelanders bijstaat, bevestigt een bericht daarover van de NOS. "We denken een kansrijke zaak te hebben", zegt Eikelboom.

12 uur geleden
SP-leider Jimmy Dijk haalt flink uit naar formerende partijen

BUSSUM (ANP) - In zijn eerste congrestoespraak als SP-leider heeft Jimmy Dijk flink uitgehaald naar de vier partijen die al maanden praten over de vorming van een nieuw kabinet. PVV, NSC en BBB hebben hun "sociale maskers" afgeworpen, zei Dijk. Onder invloed van de VVD maken deze drie partijen "terugtrekkende bewegingen" als het gaat om het afschaffen van het eigen risico in de zorg, huurverlaging en verbeteringen voor mensen met een bescheiden inkomen, hield Dijk de SP-leden voor.

12 uur geleden
Europapa in één dag 1,2 miljoen Nederlandse streams op Spotify

DEN HAAG (ANP) - Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Dat blijkt uit de openbare cijfers van streamingdienst Spotify. Hiermee heeft Joost Klein mogelijk een nieuw record gevestigd. Het record stond de afgelopen jaren op naam van Duncan Laurence.

14 uur geleden
Uit voorzorg veel politie aanwezig bij uitvaart rapper Bigidagoe

AMSTERDAM (ANP) - Bij de uitvaart van de doodgeschoten rapper Bigidagoe was zaterdag veel politie aanwezig uit voorzorg. Dat was ook het geval op vrijdagavond, toen de afscheidsdienst werd gehouden. De uitvaartplechtigheid begon kort na het middaguur en was iets na 14.00 uur afgelopen.

14 uur geleden
COA: opnieuw minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben 1961 mensen de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. Daarmee blijft de opvang opnieuw onder het maximumaantal van 2000 asielzoekers waaraan het COA zich op last van de rechter moet houden. Ook de afgelopen week lukte het steeds om onder dat maximum te blijven.

16 uur geleden
Agnes Kant over vertrek Marijnissen: is niet eigen keuze

BUSSUM (ANP) - De leden van SP hebben zaterdag op het 29e congres van de partij met een staande ovatie afscheid genomen van Lilian Marijnissen, die begin december haar onmiddellijke vertrek als partijleider bekendmaakte. Partijgenoot Agnes Kant en voormalig SP-leider ging in haar toespraak in op het onvrijwillige vertrek van de partijleider. "Dat je gaat, is niet je eigen keuze."

16 uur geleden