Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kunstbeurs PAN Amsterdam keert terug in de RAI

Kunstbeurs PAN Amsterdam keert terug in de RAI

AMSTERDAM (ANP) - Ruim 110 kunsthandelaren, antiquairs en galeriehouders zijn komende week te vinden in de RAI Amsterdam. Daar is vanaf zondag kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam.

Het was afgelopen week spannend of de 34e editie van de beurs kon doorgaan, vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Vorig jaar moest het evenement, waar jaarlijks tienduizenden mensen op afkomen, door het virus een jaar overslaan. Na de persconferentie vrijdagavond meldde de organisatie dat de beurs opengaat met aangepaste openingstijden. Bezoekers kunnen er op vertoon van een coronatoegangsbewijs dagelijks terecht tussen 11.00 en 18.00 uur. Op de beursvloer zijn extra brede gangpaden, zodat mensen voldoende afstand kunnen houden en de ruimte wordt geventileerd.

De beurs biedt zowel moderne en hedendaagse kunst als antiek en design. Zo komt Stone Gallery met een 180 miljoen jaar oud fossiel en heeft Galerie Fontana werk van ontwerpster Claudy Jongstra, die kunstwerken en installaties maakt van organische materialen. Verder toont kunsthandel P. de Boer uit Amsterdam een 17e-eeuws schilderij van Pieter Savery en brengt Andriesse Eyck Gallery werk mee van Natasja Kensmil, die de schaduwkant onderzoekt van de menselijke natuur.

Tertius Gallery is voor het eerst op de beurs, met een meer dan een eeuw verloren gewaande Cornelis Troost en Galerie Helga Hofman toont bronzen sculpturen van de Nederlandse beeldhouwer Ivan Cremer (1984). Ook is de Rijksakademie nieuw op de PAN met een tentoonstelling en is er op de laatste dag Tussen Kunst en Kids, in samenwerking met de IMC Weekendschool, waarbij kinderen kennismaken met kunst.

Meer uit Binnenland

Nationaal Hitteplan gaat woensdag weer in

BILTHOVEN (ANP) - Het Nationaal Hitteplan gaat vanaf woensdag weer in en geldt voor alle provincies. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) besloten na overleg met weerinstituut KNMI. De komende dagen wordt het warm en is de kans op een hittegolf groot. Daarom blijft het plan waarschijnlijk actief tot na het weekend.

54 minuten geleden
GGD: begrip voor zorgen van horeca over het vinden van personeel

UTRECHT (ANP) - Koepelorganisatie GGD GHOR zegt het dilemma van de horeca om personeel te vinden en vast te houden te begrijpen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt dinsdag in het AD van "oneerlijke concurrentie", omdat de GGD personeel kan werven met hogere uurlonen. De sector vreest mensen kwijt te raken. Een woordvoerder van de GGD zegt tegen het ANP dat de organisatie zelf ook te maken heeft met de krapte op de arbeidsmarkt.

1 uur geleden
Nationale herdenking einde WOII voor het eerst 's avonds

DEN HAAG (ANP) - De Nationale Herdenking 15 augustus bij het Indisch Monument in Den Haag wordt maandag voor het eerst in de vroege avonduren gehouden. Reden daarvoor is dat de stichting die de herdenking organiseert denkt dat op dat tijdstip veel meer mensen in de gelegenheid zijn de herdenking bij te wonen of op televisie te volgen. In de coronajaren is gebleken dat het bereik via televisie groot is, terwijl de aandacht voor de herdenking overdag in de jaren voor corona juist terugliep. De NOS zendt de herdenking rechtstreeks uit.

1 uur geleden
Televizier introduceert nieuwe prijs op Ring-Gala

HILVERSUM (ANP) - Het Gouden Televizier-Ring Gala gaat deels op de schop. De categorieën voor beste presentator en presentatrice worden samengevoegd tot één prijs en er wordt tijdens de komende editie een nieuwe award, de Televizier-Ster Impact, in het leven geroepen. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

1 uur geleden
Onderzoek naar gynaecoloog levert geen 'nieuwe' kinderen op

DEN BOSCH (ANP) - Uit onderzoek naar een oud-gynaecoloog van het voormalige Carolus Ziekenhuis in Den Bosch die zijn eigen sperma bij kunstmatige inseminatie gebruikte zonder de wensouders hierover te informeren, zijn geen andere kinderen van deze arts naar voren gekomen dan het ene dat al bekend was. Dat meldt het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), de opvolger van het Carolus. De arts overleed in mei van dit jaar, maar werkte nog wel aan het onderzoek mee.

3 uur geleden
Demonstratie bij homomonument na mishandeling door Uber-chauffeur

AMSTERDAM (ANP) - Bij het homomonument in Amsterdam wordt woensdag een demonstratie georganiseerd. Aanleiding is de mishandeling van een vrouw in de nacht van vrijdag op zaterdag nadat zij Pride Amsterdam had bezocht. Ze zou samen met een andere vrouw in een taxi van Uber naar huis zijn gereden. Zodra de chauffeur "door had dat de twee vrouwen bij elkaar hoorden", zou de sfeer omgeslagen zijn, aldus een vriend van het slachtoffer. De politie bevestigt dat er een incident is geweest.

3 uur geleden
Nederland bijna terug op niveau voor zomergolf van coronavirus

BILTHOVEN (ANP) - Voor de vierde week op rij daalt het aantal vastgestelde coronabesmettingen in Nederland. In de afgelopen zeven dagen zijn ongeveer 15.000 positieve testuitslagen geregistreerd. Dat is het laagste aantal in acht of negen weken tijd. Daarmee is Nederland bijna terug op het niveau voor de zomergolf begon.

8 uur geleden