Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kuipers: mogelijk extra booster na Janssen voor bezoek Duitsland

Kuipers: mogelijk extra booster na Janssen voor bezoek Duitsland

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Ernst Kuipers gaat de Gezondheidsraad vragen of mensen die met Janssen gevaccineerd zijn een extra booster kunnen krijgen, zodat zij binnenkort wel welkom zijn in Duitsland. Voor het Janssen-vaccin volstaat een enkele prik voor een volledige vaccinatie, maar in Duitsland zijn één Janssen-prik en een booster niet voldoende voor een coronapas. Daar is in Duitsland een derde vaccinatie voor nodig.

Kuipers vindt het jammer dat Duitsland hierin een andere afweging maakt dan de rest van de Europese lidstaten. "Helaas kunnen wij dat niet veranderen."

CDA-Kamerlid Joba van den Berg had verwacht dat er al "op hoog niveau" overleg was geweest tussen Duitsland en Nederland. Ze hoopt dat de extra boosterprik een oplossing biedt "als het verantwoord kan", want een oplossing is volgens haar hard nodig. Vijf Nederlandse provincies grenzen aan het land. "Wij zijn zo afhankelijk van Duitsland."

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

schoffel 3 maanden geleden
Je laten prikken met een experimenteel goedje om een land in te kunnen... heeft dit spel überhaupt nog iets met gezondheidszorg te maken?
bung 88 3 maanden geleden
covid: een grote griepgolf. normaliter zou je de natuur zijn gang moeten laten gaan--de zwakken overleven het niet. zo hou je het mensenras gezond en sterk. maar door de TE ver doorgeschoten medische hulpmiddelen kweek je een steeds zwakkere mensheid. natuurlijk wil iedereen overleven--maar het is tegen natuurlijk maar al die hulpmiddelen zorgen wel voor overbevolking..
RobvdZande 3 maanden geleden
Duitsland lekker links laten liggen dan....Ik ben blij met de rechtstreekse verbinding naar Noorwegen tegenwoordig...niks meer door Duitsland om naar mijn huis in Noorwegen te gaan.....Maar ik denk dat de situatie in Duitsland en Frankrijk....op klappen staat... meer en meer landen laten alles los..ook al is de leugen toch zo snel, de waarheid achterhaald hem wel...Ook voor Rutte denk ik zomaar dat dit termijn niet volbracht wordt...We waren met weinig, maar we worden met meer die zien
GeelHesje 3 maanden geleden
@C.J.de Loof: Corona mag dan vrijwel voorbij zijn de onderdrukking zal voort blijven gaan. Corona is maar een dekmantel he. Als die weg is komt er gewoon een andere dekmantel vol met leugens bedrog bedeiging intimidatie en onderdrukking.
C.J. de Loof 3 maanden geleden
Corona is voorbij toch blijven die Franse en Duitsers maar doordrammen , mij zien er niet meer tot ze stoppen met deze waanzin.

Meer uit Politiek

Rutte overleeft motie van wantrouwen na sms-debat

DEN HAAG (ANP) - Ondanks een verhit debat in de Tweede Kamer heeft een motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte geen meerderheid gekregen. De motie was ingediend door PVV-leider Geert Wilders en de groep Van Haga.

6 uur geleden
Partijen tegen Rutte: verwijder alleen sms'jes na goedkeuring

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte mag alleen nog maar sms'jes verwijderen als eerst een onafhankelijke ambtenaar meekijkt, vindt een deel van de Tweede Kamer. Dat is een van de moties die is ingediend in het Kamerdebat over de tekstberichten van de minister-president. Het voorstel werd ingediend door GroenLinks, de PvdA, DENK en Volt.

7 uur geleden
Rutte stuurt alsnog informatie over sms'jes naar de Kamer

DEN HAAG (ANP) - Mark Rutte gaat alsnog gegevens over zijn sms-verkeer naar de Tweede Kamer sturen. Tijdens een debat hierover weigerde hij dat nog heel stellig, ondanks sterk en herhaaldelijk aandringen vanuit de oppositie. Vlak na afloop van het debat stuurde hij een brief aan het parlement waarin hij daarop terugkomt.

7 uur geleden
Rutte moet in Kamer uitleg geven over wissen sms'jes

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte moet in de Tweede Kamer tekst en uitleg geven over zijn handelswijze om sms-berichten van zijn telefoon te verwijderen. De oppositie ziet het opnieuw als bewijs dat de premier weinig op heeft met openheid en transparantie.

20 uur geleden
Bondskanselier Scholz komt naar Den Haag voor overleg met Rutte

DEN HAAG (ANP) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz komt naar Den Haag voor overleg met premier Mark Rutte. Dat is voor het eerst. Rutte is eerder al wel langs geweest in Berlijn.

20 uur geleden
Verdwenen sms-berichten van Rutte niet meer te achterhalen

DEN HAAG (ANP) - De verdwenen sms-berichten van premier Mark Rutte zijn niet meer te achterhalen. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer. De premier heeft jarenlang zijn sms-berichten gewist. Alleen berichten "die van belang zijn voor de bestuurlijke besluitvorming" stuurde hij door naar een medewerker om te bewaren.

21 uur geleden
Mohamed Rabbae, oud-lijsttrekker GroenLinks, overleden

DEN HAAG (ANP) - Oud-politicus Mohamed Rabbae is op 81-jarige leeftijd overleden, meldt het Landelijk Beraad Marokkanen. Hij was in 1994 samen met Ina Brouwer duo-lijsttrekker van GroenLinks. Hij zat van 1994 tot 2002 in de Tweede Kamer voor de partij.

2 dagen geleden