Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kuipers laat RIVM en GGD'en vaccinatiecampagne voorbereiden

Kuipers laat RIVM en GGD'en vaccinatiecampagne voorbereiden

DEN HAAG (ANP) - Minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) heeft het RIVM en de GGD'en gevraagd zich voor te bereiden op een nieuwe vaccinatiecampagne. De kans is groot dat deze na de zomer start, in de eerste plaats voor "de meest kwetsbaren". Daarmee hoopt het kabinet deze groep te "beschermen tegen ernstige ziekte in het najaar en de winter".

Daarmee kunnen onder andere GGD'en starten met het werven en opleiden van personeel voor de uitvoering van de nieuwe campagne. Daarmee moeten de GGD'en binnen drie weken opschalen om 500.000 vaccinaties per week te zetten. Eventueel kan dat aantal drie weken daarna doorgroeien naar 1,5 miljoen.

Volgens Kuipers is er nu nog geen reden voor een extra vaccinatieronde, maar is die in de loop van het jaar wel "waarschijnlijk". Of ook andere doelgroepen in aanmerking komen voor een vaccin, is nog niet zeker. Wel houdt het kabinet rekening met een scenario waarbij iedereen vanaf 18 jaar zich kan laten vaccineren.

Meer uit Gezond

Long Alliantie waarschuwt voor tekort aan astmamedicijn

AMERSFOORT (ANP) - Er is in Nederland een tekort aan het astmamedicijn salbutamol aerosol. Veel apotheken hebben het inhalatiemiddel voor maximaal twee weken op voorraad, waarschuwt de Long Alliantie Nederland (LAN).

2 uur geleden
Ziekenhuis weg uit Zierikzee om personeelstekort en kosten

ZIERIKZEE (ANP) - Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (Adrz) vertrekt uit de Victoriakliniek in Zierikzee. Het verdwijnen van de vestiging daar hing al langer in de lucht en stuitte in de omgeving op grote kritiek. Er zit echter weinig anders op, aldus het Adrz op de eigen site, als gevolg van "onder andere structureel personeelstekort en oplopende financiële kosten".

10 uur geleden
Gezondheidsraad: coronaprik voor aanstaande moeders nu onnodig

DEN HAAG (ANP) - Aanstaande moeders hoeven, als het aan de Gezondheidsraad ligt, komend najaar geen coronaprik meer te halen. De raad adviseert voor zestigplussers, medische risicogroepen en zorgmedewerkers die contact hebben met kwetsbare patiënten wel een nieuwe injectie.

1 dag geleden
Verkoper afslankmiddelen bezorgt Deense economie extra groei

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - De economie van Denemarken is in het laatste kwartaal van vorig jaar een stuk harder gegroeid dan eerder aangenomen. Dat komt vooral door het succes van farmaceut Novo Nordisk met de verkoop van afslankmiddel Wegovy en diabetesmedicijn Ozempic.

1 dag geleden
Gezonder en duurzamer eten kan volgens studie voor hetzelfde geld

WAGENINGEN (ANP) - Gezonder en duurzamer eten hoeft niet duurder te zijn. RIVM-onderzoeker Reina Vellinga concludeert dat in een proefschrift waarmee ze woensdag promoveert aan Wageningen University & Research. Volgens haar onderzoek is klimaatvriendelijker en gezonder eten mogelijk voor kosten "vergelijkbaar met die van de huidige voedingspatronen". Dit geldt voor mensen uit alle sociaaleconomische groepen.

1 dag geleden
Aantal mazelenbesmettingen Eindhoven stijgt licht verder, naar 28

EINDHOVEN (ANP) - Het aantal gevallen van mazelen in Eindhoven en omstreken is in de afgelopen week nog licht gestegen, van 21 naar 28. Alle gevallen zijn te herleiden tot de "al bekende lokale uitbraak" in Eindhoven, laat de GGD weten. De gezondheidsdienst noemt de lichte stijging "nog steeds in de lijn der verwachting".

2 dagen geleden
Wakker Dier: steeds meer verpakkingen met recepten zonder vlees

AMSTERDAM (ANP) - Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier ziet tot haar vreugde dat steeds meer merken recepten op verpakkingen zetten waarin geen vlees bij de ingrediënten staat. "Deze merken inspireren de consument en laten zien dat je niet elke dag ouderwets met vlees hoeft te koken", zegt Wakker Dier.

2 dagen geleden