Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kuipers helpt Go Ahead Eagles aan uitzege op FC Volendam

Kuipers helpt Go Ahead Eagles aan uitzege op FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Go Ahead Eagles heeft na vijf nederlagen op rij eindelijk een resultaat geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer René Hake won de uitwedstrijd tegen FC Volendam: 2-3. Aanvoerder Bas Kuipers scoorde tweemaal voor de bezoekers uit Deventer.

Volendam begon sterk aan het duel, maar Robert Mühren schoot in kansrijke positie over en Gaetano Oristanio stuitte op doelman Jeffrey de Lange. Bobby Adekanye schoot Go Ahead Eagles in de 23e minuut op voorsprong. Carel Eiting maakte in de 31e minuut gelijk. De oud-speler van onder meer Ajax vierde het duizendste doelpunt voor FC Volendam in de Eredivisie.

Kuipers nam de Eagles in de tweede helft bij de hand. De aanvoerder tekende in de 77e minuut voor de 1-2 en trof 5 minuten later opnieuw doel. Kuipers speelde zijn 119e wedstrijd in de Eredivisie en had in zijn voorgaande duels op het hoogste niveau nog nooit doel getroffen. De 2-3 van Mühren in de 7e minuut van blessuretijd kwam te laat voor een slotoffensief.

FC Volendam heeft na zes speelronden 4 punten. Eagles heeft nu 3 punten.

Meer uit Voetbal

Media: Oranje-opponent Oostenrijk definitief zonder Alaba op EK

WENEN (ANP/DPA) - Aanvoerder David Alaba van het door blessures geplaagde nationale voetbalelftal van Oostenrijk lijkt definitief het EK in Duitsland niet te halen. Oostenrijk is een van de tegenstanders van Oranje tijdens het toernooi. De deelname van de 31-jarige speler van Real Madrid was al onzeker, nadat hij in december een kruisband had gescheurd.

14 minuten geleden
Verdediger Matip vertrekt na acht jaar bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Joël Matip vertrekt aan het einde van het seizoen transfervrij bij Liverpool. De verdediger speelde acht jaar voor de Engelse club en kwam in december voor het laatst in actie voor 'The Reds'.

44 minuten geleden
Belgische bond feliciteert Brazilië na mislopen WK met Nederland

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Brazilië gefeliciteerd met de organisatie van het WK vrouwenvoetbal in 2027. Het Zuid-Amerikaanse land kreeg van de bij de FIFA aangesloten nationale bonden de voorkeur boven de gezamenlijke bid van Nederland, België en Duitsland. "We zijn ervan overtuigd dat het een mooie editie wordt", reageerde directeur Piet Vandendriessche van de KBVB.

1 uur geleden
Nieuw handgebaar moet racisme op voetbalveld duidelijk maken

BANGKOK (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA introduceert een nieuw gebaar dat voetballers op het veld kunnen maken als zij racistisch worden bejegend. Dat bleek vrijdag bij het jaarlijkse congres van de wereldvoetbalbond in Bangkok. Het is de bedoeling dat spelers hun platte handen kruisen, zodat direct duidelijk is dat het om racisme gaat.

1 uur geleden
FIFA bespreekt verzoek Palestina, maar sluit Israël nu niet uit

BANGKOK (ANP/DPA) - FIFA weigert Israël nu uit te sluiten van het internationale voetbal om de oorlog in Gaza. Wel gaat de wereldvoetbalbond zich over de zaak buigen, zo werd vrijdag bekend bij een congres in het Thaise Bangkok. Palestina wil dat de FIFA Israël uitsluit van alle voetbalcompetities.

2 uur geleden
Brazilië houdt WK 2027 weg uit Nederland, België en Duitsland

BANGKOK (ANP) - Nederland, België en Duitsland hebben naast de organisatie van het WK voetbal voor vrouwen in 2027 gegrepen. Brazilië kreeg van de bij de FIFA aangesloten nationale bonden de voorkeur, zo bepaalden zij via een stemming tijdens het jaarlijkse FIFA-congres in Bangkok. Brazilië wordt het eerste Zuid-Amerikaanse land dat het WK voor vrouwen mag organiseren.

3 uur geleden
Feyenoord legt middenvelder 't Zand vast tot medio 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft Shiloh 't Zand beloond voor zijn ontwikkeling dit seizoen bij FC Dordrecht. De 21-jarige middenvelder tekende een contract tot de zomer van 2028 bij de bekerwinnaar.

13 uur geleden