Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kuipers: flinke uitdaging om genoeg vaccineerders te vinden

Kuipers: flinke uitdaging om genoeg vaccineerders te vinden

DEN HAAG (ANP) - Het wordt een "flinke uitdaging" om genoeg mensen te vinden voor nieuwe vaccinatierondes, vanwege personeelstekorten in de hele maatschappij. Dat zegt minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid). Hij houdt er rekening mee dat er in de komende maanden nieuwe vaccinatierondes nodig zijn.

De GGD'en hebben nu capaciteit om 300.000 mensen per week in te enten. Kuipers noemt dat een waakvlam en zegt dat daarvoor voldoende mensen beschikbaar zijn. Volgens de minister zou dat in drie weken tijd kunnen worden uitgebreid naar 500.000 prikken, en in zes weken naar 1,5 miljoen vaccinaties per week. "Dat vraagt om veel mensen die getraind en oproepbaar zijn. In de arbeidsmarkt is dat een uitdaging. Als de mensen op dit moment niet nodig zijn, is het logisch dat je ze niet met zijn allen voor onbepaalde tijd laat wachten", aldus Kuipers.

De minister zegt dat de GGD'en "druk bezig" zijn om nieuwe mensen te werven om prikken te zetten. Kuipers: "dat is echt een uitdaging om het goed voor elkaar te krijgen. Maar de garantie van de GGD is dat het kan."

Als de nieuwe vaccinatieronde inderdaad nodig is, zijn er volgens Kuipers genoeg doses beschikbaar "om de hele Nederlandse bevolking een herhaalvaccinatie aan te bieden". Of het nodig is om te vaccineren, is aan de Gezondheidsraad en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het RIVM kijkt daar elke twee weken naar. Dat gaat ook over de mogelijkheid om bepaalde risicogroepen voorrang te geven.

Meer uit Gezond

Salmonella-uitbraak gelinkt aan kebabvlees, ook in Nederland

STOCKHOLM (ANP) - Europese instanties waarschuwen voor een golf salmonellabesmettingen die voornamelijk wordt veroorzaakt door kebab van kip. In Nederland zijn tot nu toe 34 gevallen gemeld. In totaal gaat het om 210 geregistreerde besmettingen in zes Europese landen en de Verenigde Staten. Niemand is overleden aan een besmetting, wel moest een deel van de geïnfecteerden naar het ziekenhuis.

9 uur geleden
Pakje sigaretten gaat vanaf zaterdag zo'n 9 euro kosten

DEN HAAG (ANP) - De accijns op tabak gaat zaterdag 1 april met 1,22 euro omhoog. Voor een pakje sigaretten van twintig stuks moet dan gemiddeld 9 euro worden neergeteld. Over een jaar komt er weer 1,22 euro bij en kost een pakje sigaretten gemiddeld 10 euro.

9 uur geleden
Aantal ziekenhuisbehandelingen naar niveau van voor corona

UTRECHT (ANP) - Het aantal ziekenhuisbehandelingen ligt weer op het niveau van voor de coronapandemie, meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hoe het staat met het aantal mensen dat wacht op een ziekenhuisbehandeling is vooralsnog niet duidelijk, al geeft de NZa wel aan dat het aantal licht gedaald is.

10 uur geleden
Amsterdam UMC: een op drie vrouwen houdt klachten na keizersnede

AMSTERDAM (ANP) - Een aanzienlijk deel van de vrouwen die via een keizersnede bevallen, houdt daar op de langere termijn problemen aan over. Ongeveer een op de drie heeft last van aanhoudende buikpijn, bloedverlies of verminderde vruchtbaarheid, melden onderzoekers van Amsterdam UMC. Ze beschrijven deze klachten in een wetenschappelijke publicatie voor het eerst samenhangend als een ziektebeeld. Daar hebben ze de Engelse naam Caesarean Scar Disorder aan gegeven.

1 dag geleden
Griepepidemie suddert op een laag pitje door volgens Nivel

UTRECHT (ANP) - Huisartsen zien steeds minder mensen met griepachtige klachten, maar toch is de milde griepepidemie volgens gezondheidsinstituut Nivel nog niet voorbij. Al weken ligt het aantal huisartsbezoeken ruim onder de "epidemische grens": die hebben de deskundigen gelegd op 58 consulten per 100.000 inwoners. In de afgelopen week gingen slechts 15 op de 100.000 Nederlanders met klachten die op griep kunnen duiden naar hun huisarts.

1 dag geleden
Onderzoek: grote twijfels bij nul procent btw op groente en fruit

DEN HAAG (ANP) - Nul procent btw op groente en fruit is juridisch ingewikkeld en levert naar verwachting ook maar weinig gezondheidswinst op. Dat concluderen onderzoekers van SEO Economisch Onderzoek, die gekeken hebben naar onder meer de effecten en de uitvoerbaarheid van deze in het coalitieakkoord afgesproken belastingmaatregel. Elke mogelijke variant stuit op grote bezwaren.

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt tot 666

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gedaald tot 666. Dat is het laagste aantal sinds 24 februari, ruim een maand geleden.

1 dag geleden