Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kuipers: bijna negen op tien 60-plussers hebben booster gehad

Kuipers: bijna negen op tien 60-plussers hebben booster gehad

DEN HAAG (ANP) - Ongeveer de helft van de mensen die in aanmerking komen voor een boostervaccinatie tegen het coronavirus, heeft die inmiddels gehaald. Maar bij de 60-plussers is dat al bijna 90 procent, zegt minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid).

Kuipers noemt de boosterprik "echt belangrijk, omdat hij de kans op infectie vermindert en ervoor zorgt dat je minder ziek wordt als je besmet raakt". Op veel plekken is het al mogelijk om zonder afspraak binnen te lopen om er een te halen, aldus de bewindsman.

De minister zal "blijven communiceren" dat de boosterprik nodig is. Hij zegt "heel goed" te snappen dat mensen daarvan balen, en dat zij na de vaccinatiecampagne van vorig jaar dachten voldoende beschermd te zijn. "Maar we zien nu dat met de huidige variant dat helaas niet meer zo is."

Kuipers haalt buitenlands onderzoek aan waaruit blijkt dat de "reguliere vaccinatie" nog in ongeveer 50 procent van de gevallen beschermt tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname als gevolg van de omikronvariant. Na een boosterprik stijgt dat weer richting de 80 procent.

6 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

RobvdZande 5 dagen geleden
En wederom zijn de cijfers waar????, ik heb al aardig wat 60 plussers gesproken.. die er niet aan beginnen!
waggel1 1 week geleden
En dan dit onderzoek uit Zweden nog. https://www.lifesitenews.com/news/751409/
GeelHesje 1 week geleden
Dat zijn dan straks 90% van alle mensen in Nederland van 60+ die vanaf Maart totaal geen immuun systeem meer hebben. Tevens veroorzaakt die booster ook nog eens enorme aantallen ontstekingen van de lymfeklieren (meer dan 1000 meldingen per dag) welke soms ter grote worden van golfballen. En dan heb ik het nog niet eens over het Dansen met Jansen met een ontstoken ruggemerg. Goed spul he dat "vaccin" ... En echt zooo veilig. Dat er nog mensen zijn die dat vrijwillig in hun lichaam laten spuiten. BIZAR.
waggel1 1 week geleden
Goed zo Kuipers. January 11, 2022: European Medicines Agency admits that VAXXXINES and BOOSTERS will and do cause VACCINE ACQUIRED IMMUNODEFICIENCY SYNDROME (VAIDS). https://www.youtube.com/watch?v=6SzCpAlnNqo
waggel1 1 week geleden
Zou leuk zijn. Doch ik vrees dat het 2G ( goed gestoord) beleid gewoon doorgaat. Prikken tegen verkoudheid dus. Hoe verzinnen ze het.
volijke 1 week geleden
Das mooi, dan hebben we de kwetsbare groep gehad. Kunnen we nu gewoon het leven weer oppakken. Nog even wat IC bedden erbij en hatseflats.

Meer uit Gezond

WHO: Europa nadert mogelijk einde pandemie

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De omikronvariant heeft de Covid-19-pandemie in een nieuwe fase gebracht en zou deze in Europa kunnen beëindigen, zei directeur Hans Kluge van de Europese tak van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zondag tegen het Franse persbureau AFP. "Het is aannemelijk dat de regio op weg is naar een soort pandemisch eindspel", zei Kluge, die schat dat omikron tegen maart 60 procent van de Europeanen heeft besmet.

3 uur geleden
65.393 nieuwe coronagevallen, achterstand neemt verder toe

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zaterdag- en zondagochtend zijn 65.393 nieuwe positieve coronatesten geregistreerd, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is een nieuw dagrecord. Het oude record was van vrijdag, toen waren het er 57.492. Zaterdag waren er na correctie 46.198 positieve coronatests.

7 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt iets toe

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is iets toegenomen. In totaal liggen er nu 1093 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis, valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is een toename van tien ten opzichte van zaterdag, toen er 1083 coronapatiënten opgenomen waren.

8 uur geleden
Ruim 46.200 nieuwe coronagevallen, achterstand neemt verder toe

BILTHOVEN (ANP) - Tussen vrijdag- en zaterdagmorgen zijn 46.219 positieve coronatesten geregistreerd. Vrijdag waren dat er na correctie nog 57.506, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

1 dag geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft dalen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen blijft dalen. In totaal liggen er nu 1083 patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis. Dat zijn er 25 minder dan vrijdag, volgens de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

1 dag geleden
Hongkong wijt coronapiek mede aan besmette hamsters uit Nederland

HONGKONG (ANP/RTR) - Hongkong heeft mede als gevolg van met corona besmette hamsters uit Nederland te maken met een uitbreiding van het aantal coronagevallen, zegt leider Carrie Lam. Zij vreest dat het aantal infecties exponentieel toeneemt in dichtbevolkte delen van de Chinese metropool, met name in het district Kwai Chung, waar inmiddels 105 besmettingen zijn vastgesteld.

1 dag geleden
Bronnen: OMT adviseert heropening samenleving tot 20.00 uur

DEN HAAG (ANP) - De hele samenleving kan weer open tot 20.00 uur. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet, zo bevestigen bronnen na berichtgeving in diverse media.

1 dag geleden