Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kuipers: aantal opgenomen coronapatiënten stijgt tot ruim 3200

Kuipers: aantal opgenomen coronapatiënten stijgt tot ruim 3200

DEN HAAG (ANP) - Het totale aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen stijgt in de komende twee weken hoogstwaarschijnlijk tot boven de 3200. Dat heeft Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), dinsdag gezegd. Nu behandelen de ziekenhuizen ruim 2800 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft drie scenario's doorberekend. In het gunstigste beeld stijgt het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen van ruim 2200 nu naar 2430 half december. De intensive cares zouden in dat geval zo'n 780 mensen verzorgen, tegen ongeveer 600 nu. Daarmee zouden in totaal 3.210 ziekenhuisbedden bezet zijn door mensen met Covid-19.

Als de huidige groei doorzet, een iets minder gunstig scenario, stijgt het totale aantal opgenomen patiënten in de komende weken naar ongeveer 3700, van wie zo'n 900 op de intensive cares. In het meest ongunstige geval, als de instroom stijgt, zou het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen naar bijna 4500 kunnen stijgen.

Kuipers verwacht dat de nieuwste coronamaatregelen helpen om het reproductiegetal van het virus te laten zakken tot onder de 1. In dat geval zou het aantal nieuwe gevallen langzaamaan dalen. Op den duur zouden dan ook minder patiënten in ziekenhuizen terechtkomen.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

dansan 1 maand geleden
Ze zijn de weg van prikken ingeslagen, en blijven liegend en bedriegend deze weg volgen. Voortschrijdend inzicht is er helaas niet bij dit demissionaire kabinet. Helaas....
W.Melger 1 maand geleden
Louis53. Is het zo moeilijk om eens niet naar de kroeg te gaan? En kun je met Kerst niet eens lekker thuis eten? Wat een geblaf weer....
W.Melger 1 maand geleden
Bewijst wel dat het grootste deel in de ziekenhuizen de gevaccineerden zijn. In totaal liggen er nu 2.071 coronagevallen in het ziekenhuis waarvan 1500 gevaccineerden dat betekent dat 75% geprikt is. https://www.zeelandnet.nl/nieuws/van-dissel-boosters-hadden-deel-van-de-opnames-kunnen-voorkomen
Louis53 1 maand geleden
Beste heer Kuipers, Dat is toch een wet die al vanaf het begin van de pandemie duidelijk is. Waarom is het ook nu weer zo moeilijk gebleken voor het OMT/Rutte/de Jonge om in te grijpen bij een stijging van de besmettingen en niet te wachten tot de zorg wéér in de knel komt. Het is toch 1 en 1 optellen maar zelfs dat blijkt te moeilijk voor jullie. Daarnaast wil ik nog even kwijt dat jij als OMT dient te communiceren via het kabindet en niet op donderdag samenkomen, vrijdag het hakmes weer over de burgers laten vallen door het kabinet en op maandag alweer begint te lullen over een te korte periode van maatregelen. Ik verzeker je dat als de Kerst en oud-/nieuw de mensen nog opgesloten zitten en niet op een fatsoenlijke tijd naar horeca kunnen dat er weinigen zullen zijn die zich ook maar iets aantrekken van opgelegde beperkingen achter de voordeur of naar Belgie uitwijken om fatsoenlijk te tafelen. Maar als dat jullie bedoeling is, so go maar achteraf niet weer de burger de schuld van alles te geven ipv dat OMT/Rutte/de Jonge de hand eens in eigen boezem steken

Meer uit Gezond

Meer regio's Europa naar hoogste waarschuwingsniveau coronakaart

SOLNA (ANP) - Het aantal coronagevallen is zo sterk gestegen dat vrijwel heel Europa nu op het hoogste waarschuwingsniveau staat en donkerrood kleurt. Van de 211 regio's staan slechts vijftien nog op rood, een stapje lager op de coronakaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC. Niet eerder kleurde Europa zo fel rood.

1 uur geleden
Oostenrijk versoepelt inreisbeperkingen voor Nederlanders

DEN HAAG (ANP) - Oostenrijk laat vanaf maandag de quarantaineplicht vervallen voor Nederlanders die geen boosterprik hebben gehad tegen het coronavirus. Dat meldt het Oostenrijkse Toeristenbureau, dat die informatie heeft verkregen via de overheid. Wie niet een derde prik heeft laten zetten, moet nu nog tien dagen in quarantaine bij binnenkomst.

1 uur geleden
Zeven op de tien mensen die al booster mogen, hebben die gehaald

DEN HAAG (ANP) - Van de Nederlanders die in aanmerking komen voor een boosterprik hebben zeven op de tien die inmiddels laten zetten. Jaap van Dissel van het RIVM becijferde in een briefing voor Tweede Kamerleden dat tot en met 16 januari 7,6 miljoen boosters zijn gezet. Dat komt neer op 69 procent van de mensen van 18 jaar en ouder die in aanmerking komen voor een booster.

1 uur geleden
Aannames over omikron waren te pessimistisch, erkent Van Dissel

DEN HAAG (ANP) - Aannames die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) eerder deed over de omikronvariant van het coronavirus, waren volgens topinfectioloog Jaap van Dissel "te pessimistisch". Dat geldt onder meer voor het risico op ziekenhuisopname. Het instituut schatte twee weken terug nog in modelberekeningen in dat die 40 procent lager is dan bij de deltavariant, maar ook dat lijkt te somber, erkende Van Dissel in de Tweede Kamer.

3 uur geleden
Meer patiënten op wachtlijst voor nieuw orgaan

LEIDEN (ANP) - De coronapandemie heeft vorig jaar een minder negatief effect gehad op het aantal orgaandonaties dan in 2020, meldt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Het aantal mensen op de wachtlijst voor een orgaan is wel toegenomen.

3 uur geleden
Studies bevestigen: coronavaccins veilig voor zwangere vrouwen

UTRECHT (ANP) - Coronavaccins zijn veilig te gebruiken door zwangere vrouwen. Dat is nog eens duidelijk bevestigd door onderzoeken onder zo'n 65.000 vrouwen die in verwachting zijn, melden het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Nederlandse medicijnautoriteit CBG. "Dit zijn hele mooie en geruststellende uitkomsten", vindt voorzitter Ton de Boer van het CBG.

23 uur geleden
Commerciële testaanbieders helpen vanaf eind januari GGD'en

LEUSDEN (ANP) - Commerciële testaanbieders gaan naar verwachting vanaf eind januari de GGD'en waar nodig helpen bij het testen op corona. Dat laat een woordvoerder van Stichting Open Nederland (SON) weten.

1 dag geleden