Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kuiken en Klaver vieren samen 'feestje': grootste worden kan nog

Kuiken en Klaver vieren samen 'feestje': grootste worden kan nog

DEN HAAG (ANP) - "Een feestje vieren met jullie is best heel fijn", zei PvdA-leider Attje Kuiken tegen partijgenoten en GroenLinks-leden nu haar partij iets lijkt te winnen. De partijen, die straks een gezamenlijke fractie vormen in de Eerste Kamer, hopen nog steeds dat ze samen de grootste worden. Dat is "nog steeds mogelijk", zei GroenLinks-voorman Jesse Klaver.

Opgeteld kunnen ze volgens de exitpoll van Ipsos voor de NOS op één extra zetel rekenen. Nieuwkomer BBB lijkt in één klap op hetzelfde aantal senaatszetels (15) te komen, blijkt uit die exitpoll.

"Wat is het ongelooflijk bijzonder om hier met PvdA en GroenLinks samen te zijn", zei Klaver in zijn eerste reactie. Beide partijen werden overigens als winnaars onthaald door leden. "Gaan we linksom of gaan we rechtsom", vroeg Klaver aan de zaal. Die scandeerde daarop "Linksom, linksom!" Ook de naam van Attje Kuiken werd gescandeerd door de aanwezige leden.

Klaver vroeg verder aandacht voor "de vrienden van de Partij voor de Dieren", die lijken te winnen. Daarop werd luid gejuicht. Beleefd geklap en wat boegeroep volgde op felicitaties aan het adres van Caroline van der Plas van de BBB.

Meer uit Politiek

Oppositie ziet onmacht kabinet; 'kabinetscrisis onafwendbaar'

N i e u w bericht, meer informatie in 2e en 5e alinea

7 uur geleden
'Jammer' dat GroenLinks niet en PvdA wel in Fries college kan komen

DEN HAAG (ANP) - Het is "jammer" dat GroenLinks en PvdA elkaar in Friesland niet 'vasthouden', maar "het zijn nog steeds twee partijen", zegt een woordvoerder van GroenLinks. Dat de beide partijen straks in de Eerste Kamer een gezamenlijk fractie gaan vormen, betekent niet dat dit ook in provincies moet gebeuren, benadrukt de woordvoerder. "Dat is aan de gekozen Statenfracties zelf."

13 uur geleden
Minister herkent beeld niet dat helft clubs dreigt om te vallen

DEN HAAG (ANP) - Het beeld dat ruim de helft van de sportverenigingen op omvallen staat, herkent minister Conny Helder (Sport) niet. Volgens haar heeft een aantal clubs het wel zwaar, maar zijn de meeste verenigingen goed geholpen met regelingen van het kabinet en gemeenten, zei ze vrijdag na de ministerraad.

16 uur geleden
Zuid-Hollandse BBB gaat mee in natuuradviezen

DEN HAAG (ANP) - De Zuid-Hollandse fractie van de BoerBurgerBeweging (BBB) zegt "graag" mee te gaan in de adviezen van de Ecologische Autoriteit (EA) over de twee gebieden in Zuid-Holland waarvan de natuur nog niet op orde is. Dat laat BBB-lijsttrekker van de provincie Hans Veentjer desgevraagd weten.

17 uur geleden
Verkenner Friesland stelt coalitie met BBB, PvdA, CDA en CU voor

LEEUWARDEN (ANP) - Verkenner voor Friesland Chris Stoffer heeft na een serie gesprekken met partijleiders een coalitie voorgesteld van BBB, PvdA, CDA en ChristenUnie. Deze partijen zorgen volgens Stoffer voor een sterke coalitie met 25 van de 43 zetels.

18 uur geleden
Actieplan PvdA voor sportclubs, helft dreigt te verdwijnen

DEN HAAG (ANP) - Ruim de helft van de sportverenigingen dreigt te verdwijnen vanwege een gebrek aan vrijwilligers, stijgende kosten en teruglopende ledenaantallen. Het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) komt tot deze conclusie na een ronde langs clubs door het hele land. De PvdA wil hier iets aan doen en heeft met hulp van de belangenvereniging een actieplan gemaakt.

1 dag geleden
Top kabinet weer bijeen om politieke aardverschuiving te bespreken

DEN HAAG (ANP) - Het tweede beraad van de top van het kabinet en hun secondanten is even na 21.00 uur donderdagavond van start gegaan. De acht bewindslieden praten op het ministerie van Algemene Zaken van premier Mark Rutte verder over het ongenoegen in het land en de uitslag van de provinciale verkiezingen.

1 dag geleden