Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Krols nieuwste partij is 'vooruitstrevend conservatief'

Krols nieuwste partij is 'vooruitstrevend conservatief'

DEN HAAG (ANP) - Met een "vooruitstrevend conservatieve" partij wil Henk Krol, voormalig partijleider van onder meer 50PLUS, na de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar in de Tweede Kamer blijven. Hij presenteerde donderdag het partijprogramma van Lijst Henk Krol, de derde partij waar hij dit jaar deel van uitmaakt. Nu is hij nog onafhankelijk Kamerlid.

Zijn partij wil zich onder meer inzetten voor ondernemers, de bio-industrie aan banden leggen, "de zeggenschap" vanuit Brussel terugbrengen bij nationale parlementen en het bindend referendum invoeren. Voor Krol staat "de economie op één", volgens partijvoorzitter Pieter Bogaardt is veiligheid het belangrijkste punt. Ook "Nederlandse normen en waarden" staan centraal, er wordt bezuinigd op de Europese Unie en ontwikkelingswerk en er wordt ingezet op duurzame energie.

Het uiteenlopende programma is volgens Krol geen probleem. Hij denkt juist dat kiezers van verschillende pluimage zich daardoor in het programma kunnen vinden. Een belangrijke doelgroep van LHK is volgens hem "de thuiszitters, de mensen die het vertrouwen in Den Haag zijn verloren".

Kandidatenlijst nog niet bekend

Hoeveel zetels hij gaat halen, weet Krol nog niet. Ook is de kandidatenlijst nog niet bekend. Die komt voor de kerst.

Eerder dit jaar vertrok Krol met ruzie bij 50PLUS, waarvan hij jarenlang het gezicht was. Vervolgens richtte hij de Partij voor de Toekomst (PvdT) op. Femke Merel van Kooten, die eerder vertrok bij Partij voor de Dieren, en voormalig Forum voor Democratie-lid Henk Otten sloten zich bij hem aan.

Ook hier vertrok Krol na een conflict. Zelf zegt hij dat het programma dat hij donderdag presenteerde al voor de zomer klaar was en dat dit voor PvdT had moeten zijn. "In naam heb ik dit jaar drie partijen gehad, maar in feite zijn het er dus twee", aldus Krol.

Meer uit Binnenland

Adviesrapport over archief Bijlmervliegramp gepresenteerd

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam-Zuidoost wordt vrijdagochtend een adviesrapport gepresenteerd over het archief van de Bijlmervliegramp. Het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI) komt met dat rapport, genaamd 'Geen afgesloten hoofdstuk', na een door de Tweede Kamer unaniem gesteunde motie van Pieter Omtzigt (NSC).

6 uur geleden
Vijlbrief tekent in Groningen wet die einde maakt aan gaswinning

KOLHAM (ANP) - In het Groningse dorp Kolham tekent demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) vrijdag symbolisch de wet die definitief een einde maakt aan de gaswinning uit het Groningenveld. Ruim zestig jaar geleden werd in een weiland bij Kolham voor het eerst Gronings gas ontdekt. Dat was het startsein voor de decennialange winning van gas in de provincie.

6 uur geleden
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

AMSTERDAM (ANP) - Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

6 uur geleden
Noodverordening rond Gronings vliegveld tijdens XR-actie zaterdag

TYNAARLO (ANP) - Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo heeft een noodverordening afgegeven voor Groningen Airport Eelde (GAE) en de directe omgeving. De reden is een demonstratie van Extinction Rebellion (XR) bij het vliegveld zaterdag. De noodverordening geldt van vrijdag 19 april 15.00 uur tot zondag 21 april 15.00 uur.

10 uur geleden
Organiseren NAVO-top kost Nederland zeker 95 miljoen euro

DEN HAAG (ANP) - Het organiseren van de NAVO-top volgend jaar kost het kabinet zeker 95 miljoen euro. Dit geld komt uit een speciaal potje voor internationale samenwerking. Er zijn al kosten gemaakt voor de voorbereiding, zoals de huur van de locatie en het boeken van hotelkamers, blijkt uit de Voorjaarsnota.

11 uur geleden
Formateurs: twittergedrag benoemd, maar geen regels afgesproken

DEN HAAG (ANP) - Na opnieuw gedoe over een post van Geert Wilders op X, het vroegere Twitter, hebben de betrokkenen het er "met z'n allen kort over gehad" aan de formatietafel. Dat zeggen formateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. Wilders haalde woensdag in een tweet hard uit naar VVD'er Eric van der Burg. De vier formerende partijen hebben hun zegje erover gedaan, maar er zijn geen afspraken gemaakt.

14 uur geleden
Onderzoek: blauwtongvirus mede verspreid door diertransport

WAGENINGEN (ANP) - Het blauwtongvirus, waaraan afgelopen najaar tienduizenden schapen doodgingen, is waarschijnlijk mede verspreid door het transport van dieren. Daardoor kon het virus zich ver verplaatsen, denken onderzoekers van de universiteit in Wageningen.

14 uur geleden