Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Krols nieuwste partij is 'vooruitstrevend conservatief'

Krols nieuwste partij is 'vooruitstrevend conservatief'

DEN HAAG (ANP) - Met een "vooruitstrevend conservatieve" partij wil Henk Krol, voormalig partijleider van onder meer 50PLUS, na de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar in de Tweede Kamer blijven. Hij presenteerde donderdag het partijprogramma van Lijst Henk Krol, de derde partij waar hij dit jaar deel van uitmaakt. Nu is hij nog onafhankelijk Kamerlid.

Zijn partij wil zich onder meer inzetten voor ondernemers, de bio-industrie aan banden leggen, "de zeggenschap" vanuit Brussel terugbrengen bij nationale parlementen en het bindend referendum invoeren. Voor Krol staat "de economie op één", volgens partijvoorzitter Pieter Bogaardt is veiligheid het belangrijkste punt. Ook "Nederlandse normen en waarden" staan centraal, er wordt bezuinigd op de Europese Unie en ontwikkelingswerk en er wordt ingezet op duurzame energie.

Het uiteenlopende programma is volgens Krol geen probleem. Hij denkt juist dat kiezers van verschillende pluimage zich daardoor in het programma kunnen vinden. Een belangrijke doelgroep van LHK is volgens hem "de thuiszitters, de mensen die het vertrouwen in Den Haag zijn verloren".

Kandidatenlijst nog niet bekend

Hoeveel zetels hij gaat halen, weet Krol nog niet. Ook is de kandidatenlijst nog niet bekend. Die komt voor de kerst.

Eerder dit jaar vertrok Krol met ruzie bij 50PLUS, waarvan hij jarenlang het gezicht was. Vervolgens richtte hij de Partij voor de Toekomst (PvdT) op. Femke Merel van Kooten, die eerder vertrok bij Partij voor de Dieren, en voormalig Forum voor Democratie-lid Henk Otten sloten zich bij hem aan.

Ook hier vertrok Krol na een conflict. Zelf zegt hij dat het programma dat hij donderdag presenteerde al voor de zomer klaar was en dat dit voor PvdT had moeten zijn. "In naam heb ik dit jaar drie partijen gehad, maar in feite zijn het er dus twee", aldus Krol.

Meer uit Binnenland

Treinverkeer Amsterdam ligt weer stil, storing nog niet voorbij

AMSTERDAM (ANP) - Het treinverkeer in Amsterdam is weer stilgelegd omdat de storing op de verkeersleidingspost is teruggekeerd. Dat schrijft ProRail op Twitter. Eerder meldde de spoorbeheerder dat het treinverkeer rond 20.00 uur weer kon opstarten. Het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de nieuwe storing verholpen is.

2 uur geleden
Treinen Amsterdam kunnen weer rijden, Harry Styles kwartier later

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen weer gaan rijden, meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

3 uur geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

4 uur geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

5 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

9 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

10 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

10 uur geleden