Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kroatische spits Mandzukic beëindigt voetballoopbaan

Kroatische spits Mandzukic beëindigt voetballoopbaan

ZAGREB (ANP) - De Kroatische spits Mario Mandzukic beëindigt zijn voetballoopbaan. Zijn laatste club was AC Milan, waar hij begin dit jaar tekende en al na een paar maanden vertrok.

De 35-jarige Mandzukic werd in 2018 met de Kroatische ploeg tweede op het WK. Hij was trefzeker in de finale tegen Frankrijk, die met 4-2 verloren ging. In de halve eindstrijd maakte hij tegen Engeland in de verlenging het winnende doelpunt.

Mandzukic kwam onder meer uit voor Bayern München, Atlético Madrid en Juventus. Met Bayern won hij in 2013 de Champions League.

"Toen ik vroeger mijn eerste kicksen aantrok, had ik nooit kunnen bedenken wat ik allemaal mee zou maken in het voetbal. Ik maakte doelpunten op de hoogste podia en won prijzen met de beste clubs", aldus Mandzkic op Instagram.

"Ik ben trots mijn land vertegenwoordigd te hebben en een aandeel te hebben in het schrijven van sportgeschiedenis voor Kroatië. Voetbal zal altijd onderdeel van mijn leven blijven, maar ik kijk uit naar een nieuw hoofdstuk."

Meer uit Voetbal

Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

1 uur geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

5 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

7 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

8 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

9 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

10 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

19 uur geleden