Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kroatië wint in EK-kwalificatie van Turkije

Kroatië wint in EK-kwalificatie van Turkije

BURSA (ANP) - Kroatië heeft zich herpakt na het gelijkspel in de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2024 tegen Wales. Uit bij Turkije in Bursa wonnen de Kroaten met 2-0.

Mateo Kovacic maakte beide doelpunten voor de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic. In de 20e minuut kwam hij goed inlopen en schoot na afleggen door Mario Pasalic hard binnen. Turkije had daarvoor een treffer van Kerem Aktürkoglu afgekeurd zien worden na nipt buitenspel.

Vlak voor de rust scoorde Kovacic opnieuw. Na balverlies bij de Turken werd Mario Pasalic door Luka Modric weggestuurd. Zijn schot wist doelman Mert Günok nog te keren, de rebound van Kovacic niet.

14 juni tegen Nederland

Wales won ook voor het eerst in groep D. De thuiswedstrijd tegen Letland eindigde in 1-0. Kieffer Moore kopte raak uit een voorzet van Daniel James.

Kroatië en Wales hebben beide 4 punten. Turkije, dat was begonnen met een zege op Armenië, heeft 3 punten.

De Kroaten nemen het op 14 juni op tegen het Nederlands elftal in de halve finale van de Nations League. Die wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip in Rotterdam.

Meer uit Voetbal

KNVB-arts positief over EK-deelname geblesseerde De Jong

ZEIST (ANP) - De KNVB heeft goede hoop dat Frenkie de Jong op tijd fit is voor het Europees kampioenschap. "Vooralsnog is er geen reden om aan te nemen dat hij het niet zou halen", vertelde Edwin Goedhart, manager medische zaken van de voetbalbond tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

18 minuten geleden
Geschorste Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Alex Kroes keert als technisch directeur terug bij Ajax. Hij is met de raad van commissarissen van de Amsterdamse club overeengekomen dat hij terugtreedt als algemeen directeur. In die functie werd hij geschorst.

24 minuten geleden
Courtois staat na zware knieblessure voor rentree bij Real Madrid

MADRID (ANP) - Thibaut Courtois staat voor een rentree bij Real Madrid. Volgens trainer Carlo Ancelotti kan de Belgische doelman volgende week zaterdag tijdens een competitieduel met Cádiz zijn rentree maken.

1 uur geleden
FC Barcelona bevestigt langer aanblijven 'ambitieuze' coach Xavi

BARCELONA (ANP) - Xavi blijft toch hoofdtrainer van FC Barcelona. Voorzitter Joan Laporta heeft op een persconferentie bevestigd dat de oefenmeester zijn tot medio 2025 lopende contract wil uitdienen. Veel Spaanse media wisten woensdagavond laat al dat de oud-middenvelder door de leiding van de Catalaanse club op andere gedachten is gebracht.

1 uur geleden
FC Barcelona was 'unaniem' in wens Xavi aan te houden als coach

BARCELONA (ANP/DPA/RTR) - Het bestuur van FC Barcelona was "unaniem" in de overtuiging om Xavi over te halen toch nog een jaar door te gaan als trainer. Dat zei vicevoorzitter Rafa Yuste woensdagavond laat na gesprekken bij voorzitter Joan Laporta thuis, waar het nieuws uiteindelijk rondkwam. "Xavi heeft er veel zin in. We zijn ervan overtuigd dat we grootste dingen kunnen bereiken", aldus Yuste.

6 uur geleden
Aanvoerder Van Dijk denkt dat Slot 'een Liverpool-coach kan zijn'

LIVERPOOL (ANP) - Verdediger Virgil van Dijk ziet in Arne Slot wel een trainer voor Liverpool. "Ik denk dat Arne misschien wel een van de betere Nederlandse coaches is op dit moment. Met zijn manier van spelen en filosofie kan hij een Liverpool-coach zijn", zei de 32-jarige aanvoerder van de 'Reds' en Oranje voor de camera van Viaplay.

7 uur geleden
Oud-voetballer Tévez verlaat ziekenhuis en hervat snel training

AVELLANEDA (ANP) - Oud-voetballer Carlos Tévez heeft het ziekenhuis weer verlaten na onderzoeken om pijn aan zijn borst. De trainer van het Argentijnse Independiente zou volgens zijn club eerst nog even thuis gaan rusten en dan donderdag de training alweer leiden, aldus de nummer 6 van de competitie op X.

7 uur geleden