Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KRO-NCRV en RTL voor de rechter om eerste docu over Kees Momma

KRO-NCRV en RTL voor de rechter om eerste docu over Kees Momma

HILVERSUM (ANP) - Omroep KRO-NCRV heeft een kort geding aangespannen tegen RTL over de uitzendrechten van de documentaire Het beste voor Kees uit 2014. De omroepbedrijven bevestigen vrijdag na berichtgeving van het AD dat zij elkaar dinsdag in de rechtszaal treffen.

Inzet van het kort geding is dat KRO-NCRV wil voorkomen dat de film over de autistische Kees Momma bij streamingdienst Videoland te zien zal zijn. Videoland zegt dat het de uitzendrechten van de film heeft gekocht van maakster Monique Nolte, maar KRO-NCRV beweert dat dat helemaal niet kan omdat de licentie nog bij hen zou liggen.

De documentaire is in 2014 in coproductie tussen productiehuis Selfmade Films en de, toen nog, NCRV ontstaan. Nolte verklaart tegenover het AD dat bij het verbreken van haar contract met Selfmade Films, ook de overeenkomst met KRO-NCRV is komen te vervallen en zij weer eigenaar is van de film en hem dus heeft kunnen verkopen aan RTL's Videoland.

Kees Vliegt Uit

De documentaire Het beste voor Kees is tot stand gekomen met publiek geld", stelt een woordvoerder van KRO-NCRV in een reactie. "De rechten voor uitzending ervan liggen bij de publieke omroep en de documentaire kan nog steeds bekeken worden. Wij hebben met RTL gesproken over hun voorgenomen online release dit weekend via Videoland, maar helaas zijn we daar niet samen uitgekomen. Daarom zien wij ons genoodzaakt om de rechter te vragen om hier duidelijkheid over te scheppen."

RTL laat weten nog te hopen er met elkaar uit te komen, zonder tussenkomst van de rechter. "Wij zijn nog in gesprek met de KRO-NCRV en NPO en hopen er voor die tijd met elkaar uit te komen", stelt een woordvoerster.

Dat Videoland de documentaire uit 2014 wil uitzenden, heeft te maken met de aanstaande release van Kees Vliegt Uit. Dit vervolg op Het beste voor Kees is vanaf 2 april te zien bij Videoland en de streamer wil graag beide films aan kunnen bieden.

Meer uit Binnenland

Onduidelijkheid over aantal gewonde Nederlanders op Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Het is nog onduidelijk hoeveel Nederlanders gewond zijn geraakt bij het instorten van een beachclub op Mallorca. Er circuleren wisselende getallen.

1 uur geleden
NAVO-top volgend jaar juni in World Forum in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De top van de NAVO wordt volgend jaar van 24 tot en met 26 juni in Den Haag gehouden. De leiders van de 32 lidstaten van het Atlantische bondgenootschap komen bijeen in het World Forum, maakte demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) vrijdag bekend.

1 uur geleden
Kabinet steunt plan om beschermde status van wolf af te zwakken

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt het voorstel van de Europese Commissie om de beschermde status van de wolf af te zwakken. Demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur) zei vrijdag dat ze akkoord gaat als er in juni of juli over wordt gestemd. Het is nog niet precies bekend wanneer er over wordt gestemd.

2 uur geleden
Minder nachtvluchten op Schiphol, ban op luidste vluchten in nacht

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op luchthaven Schiphol, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) vrijdag na afloop van de ministerraad. Nu zijn dat er nog 32.000, maar dat worden er 27.000. Eerder zette het kabinet in op maximaal 28.700 nachtvluchten.

3 uur geleden
Verdachte aangehouden voor inrijden op dragqueen en partner

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een man aangehouden die ervan wordt verdacht in augustus vorig jaar te zijn ingereden op een dragqueen en diens partner, meldt de politie vrijdag. Het gaat om een 26-jarige Amsterdammer.

3 uur geleden
Meerdere Nederlanders gewond na instorten dak Mallorca

DEN HAAG (ANP) - Door het instorten van een deel van een restaurant en club op Mallorca zijn meerdere Nederlanders gewond geraakt. De ANWB Alarmcentrale kreeg van vier Nederlanders hulpverzoeken. Zij raakten lichtgewond, meldt een woordvoerder.

3 uur geleden
UM onderzoekt contacten met conflictgebieden

MAASTRICHT (ANP) - De Universiteit Maastricht (UM) stelt onderzoek in naar instellingen in gebieden waar een grootschalig conflict is, en waarmee de universiteit samenwerkt. De UM gaat een inschatting maken of en zo ja, in welke mate, deze instellingen betrokken zijn bij schendingen van fundamentele mensenrechten. Dat liet de UM vrijdag weten.

4 uur geleden