Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KRO-NCRV begint dagelijkse serie over opvang vluchtelingen

KRO-NCRV begint dagelijkse serie over opvang vluchtelingen

HILVERSUM (ANP) - KRO-NCRV komt met een dagelijks programma over alle initiatieven die in Nederland worden ondernomen om vluchtelingen op te vangen. Het programma Nederland geeft thuis is vanaf woensdag 16 maart te zien op NPO 2. De uitzendingen worden gemaakt in samenwerking met Kansfonds en Kerk in Actie.

"Nederlandse gezinnen en kerken stellen hun harten en huizen open om mensen zonder thuis, van waar ook ter wereld, op te vangen", aldus de omroep. "Met Nederland geeft thuis laten we hartverwarmende initiatieven zien. Het programma wil zo Nederland inspireren om ook thuis te geven voor mensen zonder thuis."

KRO-NCRV en Kansfonds hebben in 2020 een convenant met elkaar ondertekend. Hierin is afgesproken rondom specifieke thema’s gebruik te maken van elkaars expertise. Kerk in Actie is een koepelorganisatie van de Protestantse kerken in Nederland. In Oekraïne geeft Kerk in Actie via lokale kerken en partnerorganisaties hulp aan de vluchtelingen.

Meer uit Binnenland

Media Brazilië melden vondst lichaamsdelen vermiste Nederlandse

RIO DE JANEIRO (ANP) - In de baai van Guanabara bij de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn lichaamsdelen gevonden van de Nederlandse Britt Blom (36), melden Braziliaanse media. Ze verdween in december vorig jaar op weg naar een feest, waar ze nooit aankwam. Wanneer de resten zijn gevonden is niet duidelijk. Volgens de verschillende media in het land heeft forensisch onderzoek uitgewezen dat het gaat om de vermiste vrouw.

36 minuten geleden
Jongens (16, 19) verdacht van plannen terroristische aanslag

EINDHOVEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie onderzoekt de mogelijke betrokkenheid van twee jongens (16 en 19 jaar uit Eindhoven en Deventer) bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Hun aanhouding houdt verband met een zaak in België waar op 4 mei zeven verdachten werden opgepakt die mogelijk een terreuraanslag aan het plannen waren. Een woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM bevestigt een verhaal met die strekking in het AD en zijn regiokranten.

41 minuten geleden
Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

5 uur geleden
Deel Utrecht Centraal beperkt toegankelijk om veiligheidsoefening

UTRECHT (ANP) - In en rond station Utrecht Centraal vindt donderdag een veiligheidsoefening plaats door tientallen medewerkers van hulpdiensten en andere instanties. Daardoor zullen volgens de NS enkele delen van het station beperkt toegankelijk zijn.

5 uur geleden
Twee weken geen treinen tussen Meppel en Assen

HOOGEVEEN (ANP) - De spoorlijn tussen Meppel en Assen ligt er twee weken uit vanwege werkzaamheden bij Hoogeveen. ProRail adviseert reizigers die bijvoorbeeld met de trein van Zwolle naar Groningen willen om via Leeuwarden te reizen. Tussen Meppel, Hoogeveen, Beilen en Assen worden bussen ingezet.

5 uur geleden
Rechtbank doet uitspraak in zaak over babymoord in Rotterdam

ARNHEM (ANP) - In de strafzaak tegen de 23-jarige Rotterdammer Ruud S., die wordt verdacht van de moord op zijn zes maanden oude dochtertje Emily, volgt donderdagmiddag een uitspraak van de rechter. Tegen S. is acht jaar cel geëist en tbs met dwangverpleging.

5 uur geleden
Gelderse delegatie pleit in Den Haag voor meer ov-investeringen

NIJMEGEN (ANP) - Een delegatie uit Gelderland met onder meer gedeputeerde Jan van der Meer reist donderdag per bus naar Den Haag om het Rijk te vragen om een investering in het openbaar vervoer. Bij de Tweede Kamer willen de afgevaardigden uit Gelderland een grote ov-chipkaart aanbieden aan staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) bij de Tweede Kamer. Die debatteert donderdag over het openbaar vervoer.

5 uur geleden