Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kritische zus van Fidel en Raúl Castro overleden

Kritische zus van Fidel en Raúl Castro overleden

MIAMI (ANP) - Juanita Castro, de jongere zus van de vroegere Cubaanse leiders Fidel en Raúl Castro, is maandag overleden in Miami. Zij woonde al tientallen jaren in ballingschap in de Amerikaanse staat Florida door haar verzet tegen haar communistische broers. De co-auteur van haar autobiografie maakte het nieuws bekend op Instagram. Juanita Castro is 90 jaar geworden.

Ze vluchtte weg uit Cuba in 1964, nadat ze tijdens de Cubaanse revolutie vijf jaar eerder met haar broers had gebroken. Vanuit Miami nam ze de twee daarna nog regelmatig verbaal onder vuur. Begin jaren zestig, toen ze nog op Cuba woonde, werkte ze samen met de Amerikaanse geheime dienst CIA. Ze deed dat onder de codenaam Donna, in een poging het regime van Fidel Castro omver te werpen, gaf ze vele jaren later toe.

In Miami opende Juanita Castro na haar vlucht uit Cuba een drogisterij.

Fidel Catro stierf in 2016. Raúl Castro, die nog leeft en inmiddels 92 jaar oud is, volgde zijn broer van 2008 tot 2018 op als president van Cuba. In 2021 trad hij af als hoofd van de communistische partij op het eiland.

Meer uit Buitenland

Vader Taylor Swift weg uit Australië na incident met fotograaf

CANBERRA (ANP/AFP) - De Australische politie zegt dat de vader van zangeres Taylor Swift "het land heeft verlaten". Het onderzoek naar de vermeende mishandeling van een fotograaf gaat wel door.

8 minuten geleden
Fors minder aanvallen op bases VS in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP) - De aanhoudende aanvallen op Amerikaanse bases in Syrië en Irak zijn vrijwel gestopt. Iran heeft pro-Iraanse milities in die landen gevraagd verdere escalatie te voorkomen, bericht The New York Times. De krant sprak met anonieme bronnen uit de VS en Iran.

44 minuten geleden
Bron: voorstel staakt-het-vuren Gaza gaat uit van 40 dagen

PARIJS (ANP/RTR/AFP) - De Palestijnse beweging Hamas heeft een ontwerpvoorstel ontvangen voor een staakt-het-vuren met Israël, stelt een bron van persbureau Reuters. Het conceptvoorstel gaat uit van een aanvankelijke periode van veertig dagen waarin alle militaire operaties tijdelijk worden gestopt.

1 uur geleden
Media: Israëlische soldaten doden drie Palestijnen op Westoever

RAMALLAH (ANP/RTR) - Drie Palestijnen zijn dinsdag in de vroege ochtend gedood door Israëlische soldaten tijdens gevechten op de bezette Westelijke Jordaanoever, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Ook raakten volgens de krant The Jerusalem Post drie Palestijnen gewond.

2 uur geleden
Biden heeft 'hoop' dat staakt-het-vuren in Gaza over week start

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft "hoop" dat volgende week maandag, op 4 maart, een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas van start kan gaan. Op bezoek in New York zei hij maandag dat zijn nationale veiligheidsadviseur hem heeft verzekerd dat "we dichtbij zijn", maar "nog niet klaar".

5 uur geleden
Ryan Gosling gaat I'm just Ken live zingen bij de Oscars

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse acteur Ryan Gosling gaat het nummer I'm just Ken uit de film Barbie live zingen bij de Oscars. Dat meldt Variety maandag. Er werd al weken gespeculeerd of de acteur het nummer, dat hij in de film zingt als het personage Ken, tijdens de ceremonie zou gaan uitvoeren.

9 uur geleden
Op zijn kant liggende Odysseus stuurt eerste beelden van de maan

HOUSTON (ANP/AFP) - Maanlander Odysseus heeft zijn eerste beelden van de maan gestuurd, meldt het Amerikaanse bedrijf Intuitive Machines. De beelden zijn van het zuidelijkste punt op de maan dat een voertuig ooit heeft bereikt.

11 uur geleden