Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kritische investeerder Parry geeft Vitesse jaar extra voor schuld

Kritische investeerder Parry geeft Vitesse jaar extra voor schuld

SAN FRANCISCO (ANP) - Investeerdersgroep Common Group, de partij achter de eerder mislukte overname van Vitesse, biedt aan dat de noodlijdende club de miljoenenlening pas volgend jaar hoeft terug te betalen. In de rest van een verklaring via sociale media gaat het Amerikaanse bedrijf van onder anderen Coley Parry echter fel tekeer tegen de club. Algemeen directeur Edwin Reijntjes wordt opgeroepen om de begroting alsnog sluitend te maken en deze dan opnieuw in te dienen.

Volgens Common Group heeft Vitesse er zelf voor gekozen maandag op de dag van de deadline een begroting met een miljoenentekort in te leveren bij de licentiecommissie. "Samen met het kapitaal dat is opgehaald via het ongelooflijke crowdfunding-initiatief en de leden van de businessclub, is er genoeg om de kloof te dichten en een neutrale begroting te presenteren. Een realistische maar levende club is beter dan een ambitieuze en dode club", staat in de verklaring.

De groep achter de in Arnhem niet langer geliefde Parry stuurt aan op een snelle afspraak met de leiding van Vitesse. "Er is nog tijd. Overleef en begin vervolgens met opnieuw opbouwen", luidt de boodschap.

Alternatieven

Een woordvoerder van Vitesse zegt dat het opnieuw indienen van een (neutrale) begroting pas een optie is als het huidige plan wordt afgekeurd. Daar doet de licentiecommissie waarschijnlijk snel uitspraak over.

"We geloven in het huidige plan. Door nu een sluitende begroting in te leveren zouden we niet meer echt Vitesse kunnen zijn. Maar het kan een alternatief zijn, en we gaan op zoek naar meer alternatieven", laat de woordvoerder weten. Verder wil hij niet ingaan op de harde woorden van Parry.

14 miljoen euro

Het is de vraag of Vitesse gebaat is bij het voorgestelde uitstel van Parry. Het is vooral de hoogte van de schuld van ruim 14 miljoen euro, die moet worden terugbetaald tegen een hoge rente, die de club in de weg zit bij het vinden van een investeerder om het tekort op de begroting te dichten. Vitesse dacht daar iemand voor te hebben gevonden, maar dat ging maandag vlak voor de deadline toch nog mis.

"Tot gisteren leek nagenoeg alles in kannen en kruiken en dan toch klapt het. Met name omdat de desbetreffende partij niet tot een deal komt met Coley Parry. Het is zo frustrerend dat we ook op dit moment weer zo enorm afhankelijk zijn van externe factoren", reageerde Reijntjes dinsdag.

Meer uit Voetbal

Tottenham begint tegen AZ met Van de Ven op de bank

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur begint de wedstrijd tegen AZ in de Europa League met Micky van de Ven op de bank. De 23-jarige verdediger is een van de vaste spelers van de Londense club die niet in basis staan tegen de Alkmaarders. Aanvaller Heung-Min Son zit helemaal niet bij de selectie van coach Ange Postecoglou. Richarlison en Timo Werner staan wel in de startopstelling van de Spurs.

43 minuten geleden
Coach Mancini vertrokken bij nationale ploeg van Saudi-Arabië

RIYAD (ANP) - Roberto Mancini is niet langer de bondscoach van de nationale ploeg van Saudi-Arabië. De 59-jarige Italiaan is na 'onderling overleg' vertrokken, zo meldt de voetbalbond van het land waar steeds meer topspelers gaan voetballen.

1 uur geleden
PSV moet middenvelder Schouten meerdere weken missen

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan de komende weken geen beroep doen op Jerdy Schouten. De 27-jarige middenvelder heeft in het duel met AZ van afgelopen zaterdag een spierblessure opgelopen, zo heeft aanvullend medisch onderzoek uitgewezen. Schouten mist onder meer de topper tegen Ajax op 2 november.

1 uur geleden
Doelman Olij verlengt contract bij Sparta tot medio 2028

ROTTERDAM (ANP) - Doelman Nick Olij heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam opengebroken en verlengd tot medio 2028. De oude verbintenis van de 29-jarige keeper zou in de zomer van 2026 aflopen.

2 uur geleden
Bondscoach Jonker wil dat voetbalsters zich tonen tegen Indonesië

ZEIST (ANP) - Bondscoach Andries Jonker wil dat de voetbalsters van het Nederlands elftal vrijdag tegen het onbekende Indonesië vooral een goede wedstrijd laten zien. Mede door afwezigheid van enkele vaste speelsters van Oranje zoals Vivianne Miedema en Lineth Beerensteyn gaan meerdere voetbalsters speeltijd krijgen die normaal minder in aanmerking daarvoor komen. Middenveldster Nina Nijstad van PSV maakt in ieder geval haar debuut.

2 uur geleden
FC Den Bosch herkent vijf relschoppers van duel met Vitesse

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch heeft vijf fans geïdentificeerd die zich afgelopen vrijdag misdroegen tijdens een thuisduel met Vitesse in de Keuken Kampioen Divisie. De club wil nog meer supporters opsporen en heeft specialisten van de KNVB ingeschakeld om camerabeelden te bekijken.

3 uur geleden
Ajax begint met Weghorst aan uitduel met Qarabag

BAKOE (ANP) - Ajax begint met Wout Weghorst als spits aan de uitwedstrijd tegen Qarabag in de Europa League. De aanvaller heeft de voorkeur gekregen boven Brian Brobbey. Het is zijn eerste basisplaats bij de Amsterdamse club.

3 uur geleden