Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kritische investeerder Parry geeft Vitesse jaar extra voor schuld

Kritische investeerder Parry geeft Vitesse jaar extra voor schuld

SAN FRANCISCO (ANP) - Investeerdersgroep Common Group, de partij achter de eerder mislukte overname van Vitesse, biedt aan dat de noodlijdende club de miljoenenlening pas volgend jaar hoeft terug te betalen. In de rest van een verklaring via sociale media gaat het Amerikaanse bedrijf van onder anderen Coley Parry echter fel tekeer tegen de club. Algemeen directeur Edwin Reijntjes wordt opgeroepen om de begroting alsnog sluitend te maken en deze dan opnieuw in te dienen.

Volgens Common Group heeft Vitesse er zelf voor gekozen maandag op de dag van de deadline een begroting met een miljoenentekort in te leveren bij de licentiecommissie. "Samen met het kapitaal dat is opgehaald via het ongelooflijke crowdfunding-initiatief en de leden van de businessclub, is er genoeg om de kloof te dichten en een neutrale begroting te presenteren. Een realistische maar levende club is beter dan een ambitieuze en dode club", staat in de verklaring.

De groep achter de in Arnhem niet langer geliefde Parry stuurt aan op een snelle afspraak met de leiding van Vitesse. "Er is nog tijd. Overleef en begin vervolgens met opnieuw opbouwen", luidt de boodschap.

Alternatieven

Een woordvoerder van Vitesse zegt dat het opnieuw indienen van een (neutrale) begroting pas een optie is als het huidige plan wordt afgekeurd. Daar doet de licentiecommissie waarschijnlijk snel uitspraak over.

"We geloven in het huidige plan. Door nu een sluitende begroting in te leveren zouden we niet meer echt Vitesse kunnen zijn. Maar het kan een alternatief zijn, en we gaan op zoek naar meer alternatieven", laat de woordvoerder weten. Verder wil hij niet ingaan op de harde woorden van Parry.

14 miljoen euro

Het is de vraag of Vitesse gebaat is bij het voorgestelde uitstel van Parry. Het is vooral de hoogte van de schuld van ruim 14 miljoen euro, die moet worden terugbetaald tegen een hoge rente, die de club in de weg zit bij het vinden van een investeerder om het tekort op de begroting te dichten. Vitesse dacht daar iemand voor te hebben gevonden, maar dat ging maandag vlak voor de deadline toch nog mis.

"Tot gisteren leek nagenoeg alles in kannen en kruiken en dan toch klapt het. Met name omdat de desbetreffende partij niet tot een deal komt met Coley Parry. Het is zo frustrerend dat we ook op dit moment weer zo enorm afhankelijk zijn van externe factoren", reageerde Reijntjes dinsdag.

Meer uit Voetbal

Mbappé belooft bij presentatie 'leven te geven' voor Real Madrid

MADRID (ANP) - Kylian Mbappé gaat zijn leven geven voor Real Madrid. Dat zei de 25-jarige sterspeler bij zijn presentatie in een met 85.000 mensen volgepakt Santiago Bernabéu.

23 uur geleden
Ook in Duits voetbal mag alleen aanvoerder nog praten met arbiter

BERLIJN (ANP/DPA) - Ook in het hele Duitse voetbal mogen per direct alleen de aanvoerders nog met de scheidsrechter in discussie gaan. De vertegenwoordigende organisaties van de voetbalclubs en scheidsrechters zijn hiermee akkoord gegaan, meldt voetbalbond DFB.

1 dag geleden
Southgate stopt na verloren EK-finale als bondscoach Engeland

LONDEN (ANP) - Gareth Southgate stopt als bondscoach van Engeland. Dat heeft de 53-jarige trainer de Engelse voetbalbond FA laten weten.

1 dag geleden
FC Utrecht laat doelman Raatsie naar Excelsior vertrekken

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht neemt definitief afscheid van Calvin Raatsie. Het gedegradeerde Excelsior heeft zijn nog doorlopende contract in Utrecht afgekocht en hem vastgelegd voor drie seizoenen. Raatsie (22) kwam vorig seizoen op huurbasis bij Roda JC tot zeventien duels in de Keuken Kampioen Divisie.

1 dag geleden
Voorzitter Colombiaanse voetbalbond op borgtocht vrij

MIAMI (ANP) - De voorzitter van de Colombiaanse voetbalbond Ramón Jesurún is weer vrij na zijn arrestatie na de finale van de Copa América tussen Argentinië en Colombia (1-0). Na het betalen van een borgsom van naar verluidt 2000 dollar (ruim 1800 euro) mag Jesurún zijn proces in vrijheid afwachten.

1 dag geleden
Sevilla haalt met Saúl Ñíguez vierde nieuwe speler

SEVILLA (ANP/BELGA) - Sevilla heeft met Saúl Ñíguez de vierde speler voor het nieuwe voetbalseizoen vastgelegd. De Spaanse middenvelder komt op huurbasis over van Atlético Madrid. Sevilla heeft na het seizoen de mogelijkheid hem definitief over te nemen.

1 dag geleden
Real Madrid rekent op 85.000 fans bij presentatie Mbappé

MADRID (ANP/AFP) - Een dag na de huldiging van de Spaanse voetbalploeg, maakt Madrid zich alweer op voor het volgende grote voetbalmoment. Real Madrid rekent in Santiago Bernabéu op liefst 85.000 mensen bij de presentatie van de Franse sterspeler Kylian Mbappé. Het stadion is daarmee tot de laatste plaats bezet. Het record van het aantal aanwezigen bij de presentatie van een nieuwe speler bij Real Madrid stond tot nu toe op naam van Cristiano Ronaldo, vijftien jaar geleden.

1 dag geleden