Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Krimp Britse economie in eerste kwartaal valt mee

Krimp Britse economie in eerste kwartaal valt mee

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse economie kreeg in het eerste kwartaal uiteindelijk niet zo'n sterke klap van de coronacrisis als alom werd gevreesd. In maart was alweer sprake van een vrij sterke groei vergeleken met de maand ervoor. Daarbij profiteerde het Verenigd Koninkrijk ervan dat er aan het eind van die maand al enkele coronamaatregelen versoepeld konden worden. Ook ging het weer wat beter met de bouw.

Bezien over het hele eerste kwartaal kromp de Britse economie met 1,5 procent. Het Britse statistiekbureau kwam ook met nieuwe maandcijfers. In maart trok de economie met 2,1 procent aan, waarmee de verwachtingen van economen werden overtroffen.

"Ondanks een moeilijke start van dit jaar is de economische groei in maart een veelbelovend teken", zegt de Britse minister van Financiën, Rishi Sunak. "Terwijl we de economie voorzichtig heropenen, zal ik alle nodige maatregelen blijven nemen om ons herstel te ondersteunen."

De Britse centrale bank zei onlangs al te verwachten dat de op vier na grootste economie ter wereld waarschijnlijk snel kan herstellen. Vorig jaar kelderde het Britse bruto binnenlands product (bbp) nog met bijna 10 procent, wat de sterkste neergang in meer dan drie eeuwen was. Daarmee behoorde het Verenigd Koninkrijk tot de zwaarst getroffen landen in Europa. Voor dit jaar houdt de Bank of England evenwel rekening met meer dan 7 procent groei. Dat zou de sterkste groei zijn sinds de Tweede Wereldoorlog.

Meer uit Financieel

Koers Tesla verder omlaag terwijl details reorganisatie vrijkomen

NEW YORK (ANP) - Tesla heeft zijn beurskoers op Wall Street woensdag verder zien slinken, terwijl er meer details naar buiten kwamen van de grote reorganisatie bij het Amerikaanse autoconcern. Beleggers zetten het aandeel dik 1 procent lager. De fabrikant van elektrische auto's verloor de afgelopen twee dagen al ruim 8 procent aan beurswaarde, nadat Tesla had aangekondigd wereldwijd ruim 10 procent van de banen te willen schrappen.

5 uur geleden
Vliegvelden moeten mogelijk krimpen na stikstofvonnissen

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse overheid moet van de rechter "passende maatregelen" nemen tegen overmatige stikstofuitstoot van Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. "Dat betekent krimpen", maakt voorzitter Alfred Blokhuizen van actiegroep SchipholWatch op uit nieuwe vonnissen van de rechtbank Gelderland die mogelijk grote gevolgen kunnen hebben.

5 uur geleden
Socials mogen gebruikers niet dwingen zich te laten volgen

DEN HAAG (ANP) - Sociale mediabedrijven, zoals Facebook en Instagram, mogen hun gebruikers niet dwingen zich te laten volgen op internet in ruil voor toegang tot die platforms. Dat stellen de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de andere privacytoezichthouders in Europa, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB).

5 uur geleden
Vakbonden kondigen stakingen aan in metaalsector

UTRECHT (ANP) - De vakbonden kondigen stakingen aan bij kleinere metaal- en techniekbedrijven na het stuklopen van cao-onderhandelingen. Daarmee zijn er opnieuw stakingen op komst in de metaalsector, waarin vaker flink wordt gestaakt.

9 uur geleden
ASML hard omlaag op Damrak na teleurstellend kwartaalbericht

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML was woensdag een grote verliezer op de beurs in Amsterdam. Beleggers zetten het aandeel, een zwaargewicht in hoofdgraadmeter AEX, bijna 7 procent lager na een teleurstellend kwartaalbericht. Ook de resultaten van navigatiespecialist TomTom en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway werden slecht ontvangen.

9 uur geleden
Alaska Airlines houdt alle vliegtuigen aan grond na melding FAA

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Alaska Airlines houdt al zijn vliegtuigen in de Verenigde Staten tijdelijk aan de grond na een oproep van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is.

9 uur geleden
Meatable vindt conservatieve weerstand tegen labvlees erbij horen

LEIDEN (ANP) - Weerstand van conservatieve politici tegen vlees uit een laboratorium hoort volgens Meatable-topman Krijn De Nood bij grote technologische doorbraken. De regering van de rechts-conservatieve premier Giorgia Meloni voerde in Italië een wet in die de verkoop van 'gecultiveerd' vlees moet voorkomen. Ook in de Verenigde Staten lopen Republikeinse politici te hoop tegen vlees dat niet van geslachte dieren afkomstig is. "Dat soort dynamiek zie je bij iedere grote technologiedoorbraak", zegt De Nood.

10 uur geleden