Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kremlin zegt Iran opgeroepen te hebben zich te beheersen

Kremlin zegt Iran opgeroepen te hebben zich te beheersen

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Iraanse ambtgenoot Ebrahim Raisi opgeroepen om zich te beheersen. De twee leiders hebben met elkaar gebeld. Raisi zou daarbij gezegd hebben dat Iran niet van plan is het conflict verder op te stoken.

Poetin en Raisi spraken over de Iraanse aanval op Israël van afgelopen weekend, die grotendeels werd tegengehouden met luchtafweer. Daarbij zei Raisi volgens het Kremlin dat Iran van mening is dat de omvang van deze aanval beperkt is gebleven. "Vladimir Poetin heeft de hoop uitgesproken dat alle partijen redelijke terughoudendheid aan de dag leggen en dat een nieuwe ronde van confrontaties catastrofale consequenties zal hebben voor de hele regio", aldus het Kremlin.

Israël vindt dat de aanval niet onbeantwoord kan blijven. "We kunnen bij dit soort agressie niet blijven stilstaan, Iran zal niet wegkomen met deze agressie", zei krijgsmachtwoordvoerder Daniel Hagari tegen journalisten.

Meer uit Buitenland

Harris prijst Biden in eerste optreden na verkiezingsexit

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft president Joe Biden geroemd om zijn nalatenschap, in haar eerste publieke optreden sinds Biden zondag bekendmaakte niet langer mee te doen aan de verkiezingen. "Zijn nalatenschap van prestaties is ongeëvenaard in de moderne geschiedenis", zei ze.

13 minuten geleden
Pence over terugtrekking Biden: juiste beslissing

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence zegt dat Joe Biden "de juiste beslissing" voor de Verenigde Staten heeft genomen door zich terug te trekken uit de verkiezingsrace. Daarmee heeft hij de belangen van het land boven die van zichzelf gesteld, aldus de Republikein op X.

48 minuten geleden
Hoofd Secret Service: aanslag Trump grootste blunder in decennia

WASHINGTON (ANP) - Het hoofd van de Amerikaanse Secret Service Kimberly Cheatle erkent dat haar dienst gefaald heeft bij de bescherming van oud-president Donald Trump. Op een hoorzitting in het Huis van Afgevaardigden noemde Cheatle de mislukte moordaanslag op Trump "de grootste operationele blunder van de Secret Service in decennia".

1 uur geleden
Gouverneur Michigan steunt Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP) - De gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer, schaart zich achter Kamala Harris als nieuwe presidentskandidaat, meldt ze in een bericht op X. "Vicepresident Kamala Harris heeft mijn volle steun." De Democratische gouverneur werd regelmatig genoemd als potentiële vervanger van Joe Biden.

2 uur geleden
Nog meer Democraten willen Harris als presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - Ook de Democratische gouverneur van Kentucky, Andy Beshear, en Adam Schiff, prominent lid van het Huis van Afgevaardigden, hebben maandag bekendgemaakt Kamala Harris te steunen als presidentskandidaat. Beshear is een van de namen die wordt genoemd als mogelijke kandidaat-vicepresident onder Harris.

2 uur geleden
Media VS: Harris belde zondag urenlang om steun te vergaren

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zat zondag ruim tien uur aan de telefoon om steun te vergaren voor haar kandidatuur voor het presidentschap, melden Amerikaanse media. Zij schrijven dat de politica sprak met meer dan honderd mensen, onder wie partijleiders, Congresleden en gouverneurs.

3 uur geleden
Kremlin boos over weigering van Russische journalisten bij Spelen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt het "onacceptabel" dat Frankrijk sommige Russische journalisten geen toestemming geeft verslag te doen van de Olympische Spelen in Parijs. Een woordvoerder beschuldigt Frankrijk van het ondermijnen van de persvrijheid.

4 uur geleden