Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kremlin laakt Bidens 'haatzaaien' over Rusland

Kremlin laakt Bidens 'haatzaaien' over Rusland

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin heeft boos gereageerd op de stelling van Joe Biden dat Rusland de grootste bedreiging van de nationale veiligheid vormt. Dat is onzin en moedigt haat tegen Rusland en Russen aan, klaagt de Russische regering. Die heeft beklemtoond dat Moskou met elke leider van de Verenigde Staten wil samenwerken, maar betreurt de anti-Russische retoriek van Biden.

Beschuldigingen aan het adres van Russen zijn onderdeel geworden van het politieke betoog van Democraten. Toen ze de verkiezingen in 2016 verloren, verklaarden ze de nederlaag door een samenzwering van Trump met Russen. Het duurde jaren voor die samenzweringstheorie na onderzoek werd weerlegd. Nu zitten volgens Biden Russen achter het opduiken van e-mails die schimmige zaken van zijn zoon Hunter zouden belichten.

Er is volgens Amerikaanse media een laptop van Hunter gevonden die de FBI geruime tijd in handen heeft naar aanleiding van een overwogen onderzoek naar witwasserij. E-mails op het apparaat geven enig inzicht in de schimmige zaken van Joe Biden's zoon Hunter, maar het is niet duidelijk of die de wet heeft overtreden. President Trump beschuldigt de familie Biden van corruptie en criminele praktijken.

Topfunctie

Biden zou destijds als vicepresident en speciaal gezant van president Obama misbruik hebben gemaakt van zijn invloedrijke positie in onder meer Oekraïne. Hunter ging soms met zijn vader mee in de Air Force 2. Hij kreeg in Oekraïne in 2014 plotseling een topfunctie bij een grote aardgasonderneming. Het is niet duidelijk waarom en wat hij daar vijf jaar lang voor meer dan 50.000 dollar per maand uitvoerde. Joe Biden stelt dat hij niet over zaken met zijn zoon sprak en dat er "niets onethisch" is gebeurd.

De Russische president Poetin brak zondag zelf een lans voor de familie Biden. Hij zei niets strafbaars te zien in de vroegere activiteiten van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en diens zoon Hunter in Oekraïne en Rusland. Hunter Biden zou in 2014 3,5 miljoen dollar aan Russische giften hebben aangenomen. Het geld zou afkomstig zijn van de toenmalige vrouw van de burgemeester van Moskou, de miljardaire Jelena Batoerina. Het geld zou zijn overgemaakt naar een investeringsonderneming van Hunter, Rosemont Seneca Thornton. Hunter noch Batoerina hebben dit bevestigd. Maar de burgemeestersvrouw stortte zich vanaf 2015 in grote investeringsprojecten in de VS.

Meer uit Buitenland

Passagiers al dagen vast op luchthaven München

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Door plotseling winterweer afgelopen weekend met veel sneeuw zit een groep passagiers inmiddels al meer dan twee dagen vast op het vliegveld van München, de op een na grootste luchthaven van Duitsland. Internationale passagiers klagen op X dat hun beloofde verdere vlucht al meerdere keren werd geannuleerd.

42 minuten geleden
Media: Poetin deze week naar Saudi-Arabië en VAE

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin brengt volgens Russische media deze week nog een bezoek aan Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Poetin gaat weinig naar het buitenland sinds Russische strijdkrachten buurland Oekraïne binnenvielen begin 2022.

1 uur geleden
Hamas ontkent verkrachtingen bij aanval van 7 oktober

GAZA-STAD/NEW YORK (ANP/AFP) - Hamas ontkent vrouwen te hebben verkracht bij de aanval van 7 oktober op Israël. De beweging noemt de aantijgingen van Israëlische kant over seksueel geweld "leugens".

2 uur geleden
Palestijns persbureau: 50 doden bij Israëlische aanval op scholen

RAMALLAH (ANP/RTR) - Bij Israëlische aanvallen op het noorden van de Gazastrook zijn volgens het Palestijnse persbureau WAFA vijftig mensen gedood. De Israëlische bombardementen zijn volgens WAFA uitgevoerd op twee scholen. Het bericht kan niet worden geverifieerd.

2 uur geleden
Turkije fel tegen jacht Israël op Hamas in buitenland

ANKARA (ANP/RTR) - Turkije waarschuwt voor ernstige gevolgen als Israël probeert Hamasleden in het buitenland aan te pakken. De Turkse regering reageert op berichten dat Israël jacht maakt op Hamasleden die buiten de Palestijnse gebieden wonen, bijvoorbeeld in Turkije.

2 uur geleden
VN: 1,9 miljoen mensen op de vlucht in Gazastrook

GAZA-STAD (ANP) - De UNRWA, de Palestijnse vluchtelingentak van de Verenigde Naties, meldt dat er 1,9 miljoen Gazanen ontheemd zijn geraakt door de oorlog tussen Israël en Hamas. "Het gaat om meer dan 80 procent van de inwoners van Gaza", aldus de UNRWA op X.

4 uur geleden
Gouverneur bevestigt dood Russische generaal aan Oekraïens front

VORONEZ (ANP/AFPDPA) - Een gouverneur van een aan Oekraïne grenzende Russische provincie, Voronez, heeft de dood bevestigd van generaal-majoor Vladimir Zavadsky. Hij is gesneuveld tijdens de 'speciale militaire operatie' volgens de gouverneur. Met de speciale operatie bedoelen Russen de aanval op Oekraïne die in februari 2022 is begonnen en waar Zavadsky sinds die tijd aan heeft deelgenomen.

4 uur geleden