Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kremlin: Biden wil duidelijk geen betere relatie met Rusland

Kremlin: Biden wil duidelijk geen betere relatie met Rusland

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden is "duidelijk" niet geïnteresseerd in het verbeteren van de relatie met Moskou, zegt Rusland. De Amerikaan reageerde deze week bevestigend op de vraag of zijn Russische collega Vladimir Poetin een "moordenaar" is. "Deze uitspraken van de president van de Verenigde Staten zijn heel slecht", zei een woordvoerder van het Kremlin donderdag.

Biden sprak in het interview met ABC News over de gespannen relatie tussen Washington en Moskou. Hij beloofde dat Rusland een "prijs zal betalen" voor vermeende bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen. De Amerikaan blikte ook terug op een tweegesprek met Poetin, waarin hij de Russische leider zou hebben toegebeten dat hij "geen ziel" lijkt te hebben. "Zijn reactie was: 'we begrijpen elkaar'", vertelde Biden.

De president kreeg vervolgens de vraag of hij Poetin ziet als een moordenaar. "Uh huh. Dat doe ik", reageerde hij. Die uitspraak viel slecht in Rusland, waar het ministerie van Buitenlandse Zaken opheldering eiste. De Russische ambassadeur in de VS keert zaterdag terug naar Moskou voor overleg over de relatie tussen de landen, die volgens de ambassade dreigt "in te storten".

Meer uit Buitenland

Motown-songwriter Lamont Dozier (81) overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse songwriter Lamont Dozier is overleden. Hij is 81 jaar geworden, heeft zijn zoon dinsdag bekendgemaakt. De doodsoorzaak is niet bekend.

1 uur geleden
Premier Estland: geen Russische toeristen meer in Europese Unie

TALLINN (ANP/RTR) - De premier van Estland wil geen Russische toeristen meer in de Europese Unie als straf voor de bloedige Russische invasie in Oekraïne. Regeringsleidster Kaja Kallas roept op de afgifte van toeristenvisa aan Russen te stoppen.

1 uur geleden
VS schrappen 'wrede' antimigratiemaatregel Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten hebben een antimigratiemaatregel van de vorige president Donald Trump geschrapt, die door critici als wreed werd bestempeld. Asielzoekers hoeven niet meer in Mexico te wachten terwijl hun aanvraag bij de rechter loopt.

2 uur geleden
Doden en gewonden bij botsingen op Westelijke Jordaanoever

NABLUS (ANP/AFP/RTR) - Drie Palestijnen zijn om het leven gekomen bij confrontaties met Israëlische troepen die op de Westelijke Jordaanoever een woning binnenvielen, melden de Palestijnse autoriteiten. Het gaat volgens het Israëlische leger onder anderen om een hoge commandant van de militie Al-Aqsa Martelarenbrigades.

4 uur geleden
Zuid-Frans dorp en campings ontruimd om bosbrand

MONTPELLIER (ANP) - Ongeveer 3000 mensen hebben midden in de nacht moeten vluchten voor een bosbrand in de gemeente Mostuéjouls in het Zuid-Franse departement Aveyron. Behalve de inwoners moesten ook alle gasten van omliggende campings vertrekken. Een deel van hen kon terecht in speciale opvangcentra, melden Franse media.

4 uur geleden
Taiwan: China gebruikt oefeningen om invasie voor te bereiden

TAIPEI (ANP/AFP/RTR) - De minister van Buitenlandse Zaken van Taiwan zei dinsdag tijdens een persconferentie dat China de militaire oefeningen in de lucht en op zee van de afgelopen week gebruikt om zich voor te bereiden op een aanval op het eiland. "China's daadwerkelijke bedoeling is om de status quo in de Straat van Taiwan en de hele regio te veranderen", aldus Joseph Wu.

7 uur geleden
Meerdere doden door hevige regenval en overstromingen in Seoul

SEOUL (ANP/AFP/RTR) - In en rond de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul zijn door noodweer en overstromingen minstens zeven mensen overleden. Er worden volgens de autoriteiten ook nog zeker zeven mensen vermist. In delen van de hoofdstad en de omliggende provincie viel maandagavond meer dan 100 millimeter neerslag per uur.

9 uur geleden