Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kremlev vooralsnog herkozen tot preses internationale boksbond

Kremlev vooralsnog herkozen tot preses internationale boksbond

ISTANBUL (ANP/DPA) - De Rus Oemar Kremlev is zaterdag in Istanbul alsnog herbenoemd tot voorzitter van de internationale boksfederatie IBA. Dat gebeurde nadat de Nederlandse tegenkandidaat Boris van der Vorst een dag voor de verkiezing te horen had gekregen dat hij niet mocht meedingen. De voorzitter van de Nederlandse boksbond stapte daarop naar sporttribunaal CAS, die niet tot een snelle uitspraak kwam. Kremlev besloot vrijdag nog de verkiezing met een dag uit te stellen, maar liet zich zaterdag dan toch opnieuw benoemen.

Van der Vorst meldde zaterdag erop te vertrouwen dat het CAS hem in het gelijk stelt. "En dan wordt de verkiezing ongeldig verklaard. Ik moet altijd een voorbehoud maken, ik ben geen jurist. Maar ik ben ervan overtuigd dat er een voor ons positieve uitspraak volgt." Van der Vorst zei er rekening mee te houden dat het een kleine drie weken kan duren voordat die uitspraak er is.

Tot die tijd is Kremlev in ieder geval de baas van de IBA, voorheen de AIBA. De 40-jarige Rus, die naar verluidt goede banden heeft met de Russische president Vladimir Poetin, stond al anderhalf jaar aan het hoofd van de boksbond. Onder zijn leiding werden miljoenen aan sponsorgeld binnengehaald van het Russische gasbedrijf Gazprom, nodig om de hoog opgelopen schulden af te lossen. Vele leden denken dat daardoor een schorsing van de bond door het Internationaal Olympisch Comité, ingegaan in 2019, wordt opgeheven.

Meer uit Sport

Tennisster Rybakina zet in Miami eerste stap naar Sunshine Double

MIAMI (ANP) - Tennisster Elena Rybakina heeft de eerste stap gezet richting de 'Sunshine Double', zoals het winnen van de toernooien van Indian Wells en Miami wordt genoemd. Rybakina begon het WTA-toernooi van Miami met een zwaarbevochten zege op de Russin Anna Kalinskaja: 7-5 4-6 6-3. Het betekende haar negende overwinning op rij.

1 uur geleden
Darter Van Gerwen verliest finale achtste ronde Premier League

NEWCASTLE UPON TYNE (ANP) - Darter Michael van Gerwen is er niet in geslaagd zijn vierde speelronde te winnen in de Premier League dit seizoen. De 33-jarige Brabander ging in de achtste speelronde in Newcastle upon Tyne in de finale met 6-1 onderuit tegen Gerwyn Price uit Wales.

8 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp treft Popyrin in tweede ronde Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp neemt het in de tweede ronde van het masterstoernooi van Miami op tegen Alexei Popyrin. De Australische nummer 93 van de wereld won in de eerste ronde van Mikael Ymer. De Zweed gaf bij een achterstand van 7-6 (5) 4-4 op.

11 uur geleden
Darter Van Gerwen opnieuw naar halve finales in Premier League

NEWCASTLE UPON TYNE (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft voor de vierde week op rij de halve finales bereikt in de Premier League. De 33-jarige Brabander was in de achtste speelronde in Newcastle upon Tyne met 6-5 in de eerste ronde te sterk voor de Schot Peter Wright.

12 uur geleden
Mondiale atletiekbond weert transgenders in vrouwenwedstrijden

MONACO (ANP) - De mondiale atletiekbond verbiedt voortaan transgenders deel te nemen aan vrouwenwedstrijden als zij de puberteit als man hebben doorgemaakt. World Athletics volgt daarmee het beleid van de mondiale zwembond, die vorig jaar juni eenzelfde besluit nam. De nieuwe regel voor transgenders gaat in per 31 maart.

13 uur geleden
Atletiekfederatie heft na 8 jaar dopingschorsing Rusland op

MONACO (ANP) - De mondiale atletiekbond World Athletics heeft na bijna acht jaar een einde gemaakt aan de dopingschorsing van de Russische atletiekbond. De federatie is eindelijk tevreden met de maatregelen die in Rusland zijn genomen om het systematische gebruik van doping uit te bannen.

14 uur geleden
Britse wielrenster Georgi bezorgt DSM zege in Brugge-De Panne

DE PANNE (ANP) - De Engelse wielrenster Pfeiffer Georgi heeft Team DSM de zege bezorgd in de eendagswedstrijd Classic Brugge-De Panne. De 22-jarige Britse sprong in de finale van de WorldTour-wedstrijd weg uit een kopgroep van tien rensters en kwam na 163,1 kilometer solo aan in De Panne. De Italiaanse Elisa Balsamo won op een achterstand van 1.10 minuut de sprint voor de tweede plaats van Lorena Wiebes.

15 uur geleden