Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kredietbeoordelaar Fitch nog somberder over Egypte

Kredietbeoordelaar Fitch nog somberder over Egypte

CAÏRO (ANP/BLOOMBERG) - De financiën van Egypte staan er steeds slechter voor. De internationale kredietbeoordelaar Fitch Ratings heeft daarom opnieuw zijn waardering voor Egyptisch staatspapier verlaagd. Het Noord-Afrikaanse land worstelt met de grootste economische crisis in tientallen jaren.

Fitch wijst daarbij onder meer op de toegenomen financieringsrisico's van het land en de hoge staatsschuld. Wanneer de kredietwaardigheid van een land wordt verlaagd, betekent dit dat het meer rente moet gaan betalen op leningen die het afsluit.

Eerder werden de kredietbeoordelaars S&P Global Ratings en Moody's ook al negatiever over Egypte. Zij maken zich zorgen over onder andere het overheidsbeleid om de economie in evenwicht te brengen, zonder sociale onrust te veroorzaken.

De beoordeling van Fitch gaat nu een stap omlaag naar een nog slechtere zogeheten junk-rating, tot 'B-'. Dat betekent dat investeerders in Egyptische staatsobligaties grote risico's lopen. De degradatie plaatst het land op één lijn met landen als Bolivia, Angola en Irak.

Meer uit Financieel

Belastingdienst krijgt 10,3 miljoen aangiften binnen, een record

DEN HAAG (ANP) - Een recordaantal mensen en organisaties heeft in maart en april belastingaangifte gedaan over 2023. De Belastingdienst ontving er in totaal 10,3 miljoen. Particulieren en ondernemers konden tot en met dinsdag aangifte doen.

23 minuten geleden
Premies voor autoverzekeringen dit jaar fors gestegen

AMSTERDAM (ANP) - De premies voor autoverzekeringen zijn in het eerste kwartaal van 2024 met 8,2 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld betaalt een autobezitter die in het eerste kwartaal van 2024 een autoverzekering afsloot 862 euro per jaar aan premie. In 2023 was dat nog 797 euro, heeft Autoverzekering.nl uitgezocht.

37 minuten geleden
Aston Martin verkoopt ruim kwart minder luxe auto's

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse sportwagenfabrikant Aston Martin heeft de verkoop van zijn luxe auto's in het eerste kwartaal van dit jaar met ruim een kwart zien dalen. De daling volgt op het stopzetten van de productie van het oudere Vantage-sportwagenmodel door het bedrijf.

1 uur geleden
Amerikaans ministerie vindt dat bedrijven weg moeten uit Xinjiang

WASHINGTON (ANP/RTR) - Internationale bedrijven moeten zich terugtrekken uit de Chinese regio Xinjiang vanwege de schendingen van de mensenrechten die daar plaatsvinden. Dat heeft het een hoge ambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Arbeid gezegd tijdens een hoorzitting van het Amerikaanse Congres.

1 uur geleden
Bitcoin onder 60.000 dollar na slechtste maand sinds 2022

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is woensdag verder gezakt tot onder de 60.000 dollar. De bekendste en grootste cryptomunt ter wereld kende in april al de slechtste maand sinds de ineenstorting van cryptobeurs FTX in november 2022. De koersval wordt onder meer veroorzaakt door het vooruitzicht dat de Amerikaanse rente langer hoog zal blijven.

2 uur geleden
Nieuw videoplatform van Amazon moet alternatief worden voor TikTok

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Streamingdienst Twitch van Amazon heeft een nieuw videoplatform onder de naam Discovery Feed gelanceerd. Discovery Feed moet uitgroeien tot een alternatief voor TikTok, dat verboden dreigt te worden in de VS. Net als op TikTok kunnen gebruikers op Discovery Feed korte video's delen.

3 uur geleden
Amsterdamse beurs gesloten op Dag van de Arbeid, Londen wel open

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs blijft woensdag dicht op de Dag van de Arbeid. Ook de andere markten van beursuitbater Euronext, waaronder die in Parijs en Brussel, zijn dicht. In Frankfurt hebben beleggers eveneens een vrije dag. In Londen en New York wordt op 1 mei wel gehandeld.

3 uur geleden