Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Krant Zuid-Korea: Samsung in de markt voor farmaceut Biogen

Krant Zuid-Korea: Samsung in de markt voor farmaceut Biogen

SEOUL (ANP) - De Zuid-Koreaanse techreus Samsung is in onderhandeling over de overname van producent van geneesmiddelen Biogen. Dit meldt de Zuid-Koreaanse krant The Korea Economic Daily op basis van ingewijden. Met de deal zou een bedrag van 40 miljard dollar zijn gemoeid, omgerekend dik 35 miljard euro.

Biogen is een toonaangevend Amerikaanse bedrijf dat vooral bekend is van zijn middelen die werken tegen neurologische aandoeningen zoals Alzheimer, dementie, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson. Het heeft 33 nieuwe kandidaat-geneesmiddelen in de pijplijn en heeft ook een aantal fase 3 klinische proeven uitstaan op kandidaat-geneesmiddelen tegen depressie.

Volgens de krant heeft Biogen Samsung zelf benaderd voor de deal. Biogen had tot het nieuws naar buiten kwam een marktwaarde van 35 miljard dollar. Het aandeel Biogen schoot nadat het nieuws naar buiten kwam dik 9 procent omhoog in de Nasdaq. Mocht het tot een overname komen, dan zou dat de grootste deal van Samsung ooit zijn. Verder details over de deal waren niet direct bekend.

Biogen werd in 1978 mede opgericht door twee Nobelprijswinnaars Walter Gilbert en Phillip Sharp. Gilbert kreeg de Nobelprijs voor scheikunde voor zijn werk op het gebied van DNA-onderzoek in 1980. Sharp won in 1993 de prijs voor geneeskunde voor zijn ontdekking van gensplitsing.

Meer uit Financieel

KLM: werkonderbreking piloten afgewend na hoofdlijnenakkoord

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij KLM zegt een akkoord op hoofdlijnen te hebben gesloten met pilotenvakbond VNV over een nieuwe cao. Daardoor zou een geplande werkonderbreking van vliegers niet meer doorgaan, stelt het bedrijf.

3 uur geleden
Macron: Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit steenkoolsector

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk stapt tegen 2027 geheel uit de steenkoolsector door de laatste twee op steenkolen draaiende elektriciteitscentrales om te bouwen, maakte president Emmanuel Macron zondag bekend. Het gaat om de elektriciteitscentrales in Cordemai, in het westen van het land, en in Saint-Avold, in het oosten.

5 uur geleden
Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

12 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

15 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

17 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden