Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Krant VS meldt dat overleg vrijlating 50 gijzelaars is vastgelopen

Krant VS meldt dat overleg vrijlating 50 gijzelaars is vastgelopen

JAFFA/NEW YORK (ANP) - Het overleg over de vrijlating van ongeveer vijftig buitenlandse gijzelaars in handen van Hamas zou zijn vastgelopen door de eis aan Israël om brandstofleveringen toe te staan in de Gazastrook, bericht The Wall Street Journal. Eerder had de Israëlische nieuwszender i24News gemeld dat er werd onderhandeld met de Palestijnse beweging over de vrijlating van zo'n vijftig gegijzelden met een dubbele nationaliteit. De zender baseerde zich op bronnen in de Gazastrook.

Qatar zou als bemiddelaar een cruciale rol spelen bij de onderhandelingen, aldus i24News. Onder bemiddeling van Qatar mochten vrijdag de eerste twee gijzelaars vertrekken na bijna twee weken gevangenschap, een Amerikaanse vrouw en haar dochter. Maandagavond liet Hamas twee oudere Israëlische vrouwen gaan. Deze keer was ook Egypte betrokken.

Een van de Hamasgijzelaars is de tiener Ofir Engel, een Israëliër die tijdens zijn gevangenschap met spoed de Nederlandse nationaliteit kreeg door zijn familiebanden met Nederland. De hoop is dat hij met zijn dubbele nationaliteit onder internationale druk eerder wordt vrijgelaten.

Meer uit Buitenland

Trump belt met Zelensky

WASHINGTON (ANP/RTR) - Donald Trump heeft vrijdag een "heel goed telefoongesprek" gehad met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Dat heeft de Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinen bekendgemaakt via zijn platform Truth Social.

24 minuten geleden
Israëlische kolonisten bestormen stad op Westelijke Jordaanoever

HUWARA (ANP) - Israëlische kolonisten hebben een aanval uitgevoerd op Palestijnen en hun eigendommen in de stad Huwara, in het noorden van de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Dat meldt het Palestijnse persbureau Wafa.

7 uur geleden
Nationalistische oud-parlementariër Oekraïne neergeschoten

LVIV (ANP/RTR) - Een nationalistisch voormalig lid van het Oekraïense parlement is vrijdag neergeschoten en ernstig verwond, meldt de politie. Het gaat om de 60-jarige Iryna Farion, bekend van haar campagnes om de Oekraïense taal te promoten. De politie zoekt nog naar de man die Farion neerschoot in een straat in de westelijke stad Lviv.

7 uur geleden
Krant: bij explosie op boot komen zeker 40 migranten uit Haïti om

PORT-AU-PRINCE (ANP) - Minstens veertig Haïtiaanse migranten zijn op zee om het leven gekomen nadat met benzine gevulde vaten op hun boot in brand waren gevlogen en geëxplodeerd. Dat meldt de Amerikaanse krant Miami Herald onder verwijzing naar de Haïtiaanse autoriteiten.

8 uur geleden
Harris roept belangrijke donateurs bijeen, reden nog onduidelijk

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft op het laatste moment een vergadering ingepland met een aantal belangrijke donateurs van haar partij. Volgens The New York Times (NYT) is onduidelijk waar het over gaat. Mogelijk wil ze de donateurs geruststellen in hun steun voor Joe Biden, maar het is ook denkbaar dat ze andere plannen heeft, zoals zelf Biden vervangen.

9 uur geleden
Palestijnen loven ICJ-uitspraak over bezette gebieden

RAMALLAH (ANP/AFP) - Een "historische beslissing" noemt de Palestijnse president Mahmud Abbas het vrijdag geopenbaarde advies van het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag, waarin de Israëlische bezetting van Palestijnse gebieden illegaal wordt genoemd.

10 uur geleden
Mensenrechtenorganisatie: Duitser krijgt doodstraf in Belarus

MINSK (ANP/AFP) - Een Duitse man is eind juni ter dood veroordeeld in Belarus, meldt de Belarussische mensenrechtenorganisatie Viasna vrijdag. Rico Krieger is beschuldigd van verschillende misdaden, waaronder terrorisme en huurlingenactiviteiten. Hij is veroordeeld tot het vuurpeloton, maar het is onduidelijk of de straf al is voltrokken of dat Krieger in hoger beroep is gegaan.

11 uur geleden