Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Krant: Rusland neemt dure Zwitserse horloges in beslag

Krant: Rusland neemt dure Zwitserse horloges in beslag

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - De Russische autoriteiten hebben voor miljoenen euro's aan dure Zwitserse horloges van het merk Audemars Piguet in beslag genomen. Dat meldde de krant Neue Zürcher Zeitung. De inbeslagname kan een soort vergelding zijn voor het exportverbod op dure horloges naar Rusland door de Zwitserse overheid vanwege de invasie van Oekraïne.

De krant verwijst naar bronnen bij het Zwitserse ministerie van Buitenlandse Zaken. De actie zou zijn uitgevoerd bij winkels van Audemars Piguet in Moskou door agenten van de veiligheidsdienst FSB. Rusland heeft volgens de ingewijden gezegd dat de inbeslagname van de horloges samenhangt met douane-overtredingen, maar Zwitserland denkt dat het een vergeldingsactie is voor het exportverbod dat is opgelegd voor Audemars Piguet en andere bekende Zwitserse merken als Rolex, Patek Philipe, Cartier en Breitling.

Volgens de Zwitserse branchevereniging van horlogeproducenten was Rusland vorig jaar de op zestien na grootste exportmarkt, met een waarde van 260 miljoen frank, omgerekend 250 miljoen euro. Naast een exportverbod voor uurwerken hebben de Zwitsers ook andere sancties opgelegd tegen Moskou zoals het bevriezen van Russische bezittingen en andere financiële beperkingen.

Meer uit Financieel

Nederlands healthtechbedrijf verkocht voor 'ruim half miljard'

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Het healthtechbedrijf Enovation wordt verkocht aan de Franse elektronicafabrikant Legrand, meldt het Nederlandse bedrijf op zijn website. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar persbureau Bloomberg meldt op basis van gesprekken met ingewijden dat de overnamesom "meer dan 500 miljoen euro" bedraagt.

5 minuten geleden
X moet van Australische rechter video's steekpartij verwijderen

SYDNEY (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Socialmediaplatform X moet volgens een voorlopig bevel van een Australische rechtbank alle beelden van een steekpartij in een kerk in Sydney van vorige week verwijderen. X-eigenaar Elon Musk heeft de regering vervolgens op zijn platform van censuur beschuldigd.

29 minuten geleden
Reuters: geavanceerde AI-chips in handen China, ondanks sancties

BEIJING/SINGAPORE (ANP/RTR) - Chinese universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben geavanceerde AI-chips van Nvidia in handen, ondanks sancties van de Verenigde Staten die dat moeten voorkomen. Dat stelt persbureau Reuters na het inzien van honderden Chinese aanbestedingsdocumenten.

31 minuten geleden
Randstad onderuit, AkzoNobel daalt in hogere AEX na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Randstad ging dinsdag bijna 6 procent onderuit op de Amsterdamse beurs. De uitzender zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen. Topman Sander van 't Noordende sprak van aanhoudende lastige marktomstandigheden in het eerste kwartaal, vooral in Noord-Amerika en Noord-Europa. De topman verwacht dat de macro-economische onzekerheden aanhouden, maar stelt dat Randstad klaar is voor groei, wanneer de markt weer aantrekt. Een concrete verwachting voor dit jaar werd niet gegeven.

1 uur geleden
Boeing ziet productie 787 gehinderd door tekort onderdelen

NORTH CHARLESTON (ANP/DPA) - Boeing heeft te maken met tekorten aan onderdelen bij de productie van de 787 Dreamliner. De vliegtuigbouwer kan daardoor de productie van dat toestel minder snel verhogen dan was bedoeld. Dat meldde het bedrijf in een memo aan het personeel, aldus zakenzender CNBC.

1 uur geleden
Renault houdt vast aan stabiele verkoopprijzen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Renault gaat de verkoopprijzen van zijn auto's niet verlagen, na de recente prijsverlagingen door Tesla. Het Amerikaanse Tesla, dat kampt met tegenvallende verkopen, wil daarmee de vraag naar zijn elektrische voertuigen aanjagen. De verkopen van het Franse Renault overtroffen in het eerste kwartaal echter de verwachtingen, dankzij een sterke vraag naar modellen als de vernieuwde Clio, Sandero en de elektrische Megane E-Tech.

1 uur geleden
Viaplay ziet abonnementen met bijna een vijfde afnemen

STOCKHOLM (ANP) - Viaplay heeft de abonnementen in de eerste drie maanden van het jaar met bijna een vijfde zien afnemen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het is niet de enige tegenvaller voor het Zweedse streamingplatform, dat onder andere verantwoordelijk is voor de Formule 1-uitzendingen in Nederland. Ook de schulden en stijgende kosten drukken op de financiële resultaten over het eerste kwartaal.

1 uur geleden