Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Krant: platenconcern achter Sheeran en Madonna schrapt 270 banen

Krant: platenconcern achter Sheeran en Madonna schrapt 270 banen

NEW YORK (ANP) - Platenconcern Warner Music gaat ongeveer 4 procent van zijn totale personeelsbestand ontslaan. Volgens een interne memo van de nieuwe topman Robert Kyncl is het nodig om het bedrijf dat de muziek verspreidt voor supersterren als Ed Sheeran en Madonna aan te passen aan nieuwe technologische ontwikkelingen. Dat kost ongeveer 270 banen, meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

In de communicatie waarop de Amerikaanse zakenkrant zich baseert, stelt Kyncl dat Warner Music wil reorganiseren om beter te kunnen inspelen op de ontwikkeling van artiesten en songwriters. "Ik wil duidelijk stellen dat dit geen algemene bezuinigingsoefening is", aldus de topman.

Kyncl werkt nog maar kort bij het bedrijf. Zijn aanstelling werd eerder al alom beschouwd als een teken dat Warner Music zich meer op technologische vernieuwing zou gaan richten. De muziekindustrie kijkt de laatste tijd steeds meer naar zaken als sociale media, gaming, de metaverse en kunstmatige intelligentie (AI) voor licentiemogelijkheden en toekomstige omzetgroei buiten het inmiddels al goed ingeburgerde muziekstreaming.

Met de banenreductie volgt Warner Music het voorbeeld van grote Amerikaanse technologiebedrijven die het mes zetten in het personeelsbestand om kosten te besparen. Zo gaan bij Google-moeder Alphabet, Microsoft, Facebook-eigenaar Meta Platforms, Amazon en IBM vele duizenden banen verloren, terwijl bij muziekdienst Spotify honderden banen worden geschrapt. Ook bij het Duitse softwareconcern SAP en het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf Philips gaan duizenden banen verloren.

Meer uit Financieel

Franse luchtverkeersleiders gaan donderdag toch niet staken

PARIJS (ANP/AFP) - Franse luchtverkeersleiders gaan donderdag toch niet staken. Volgens de belangrijkste vakbond voor luchtverkeersleiders SNCTA is een overeenkomst bereikt over salarisverhogingen en andere arbeidsvoorwaarden. Eerdere onderhandelingen tussen de luchtverkeersleiding en de bonden over eisen rond lonen en andere voorwaarden waren mislukt.

13 minuten geleden
FNV dreigt met acties bij Gall & Gall

DEN HAAG (ANP) - FNV dreigt met acties bij Gall & Gall, de grootste slijterij van Nederland en eigendom van supermarktconcern Ahold Delhaize. Volgens de vakbond zijn onderhandelingen over een nieuwe cao vastgelopen.

55 minuten geleden
Amsterdam op tweede plaats ranglijst populaire steden voor expats

AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam neemt de tweede plaats in op de ranglijst van steden waar werknemers wereldwijd het liefst naartoe willen verhuizen. Dit meldt The Network, een wereldwijde alliantie van wervingswebsites, in samenwerking met adviesbureau Boston Consulting Group. De Nederlandse hoofdstad blijft alleen achter bij Londen, dat voor de derde keer op rij bovenaan de lijst staat.

1 uur geleden
Duits ondernemersvertrouwen op hoogste niveau in jaar tijd

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in april gestegen naar het hoogste niveau in een jaar tijd, meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo. Het ondernemersklimaat in de grootste economie van Europa en de belangrijkste handelspartner van Nederland laat daarmee al drie maanden op rij een verbetering zien.

1 uur geleden
Italië legt Amazon boete op voor oneerlijke handelspraktijken

ROME (ANP/DPA/RTR) - De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft van de Italiaanse mededingingsautoriteiten een boete gekregen van 10 miljoen euro. Volgens de toezichthouder volgt de boete op een onderzoek naar oneerlijke handelspraktijken van het bedrijf, waardoor consumenten werden benadeeld.

1 uur geleden
ASMI schiet omhoog in hogere AEX na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - ASMI was woensdag de grote winnaar op de Amsterdamse beurs. De chiptoeleverancier zag het aantal nieuwe orders afgelopen kwartaal toenemen. Dat is een opsteker voor het bedrijf, want de orderontvangst liet al langere tijd een dalende trend zien. ASMI verwacht ook dat de vraag de rest van het jaar geleidelijk aan toeneemt. Ook bleef de vraag uit China naar de producten van ASMI sterk. Het aandeel werd ruim 11 procent meer waard, na een vertraagde opening door het grote aantal kooporders. Branchegenoten ASML en Besi wonnen 2 en 2,8 procent.

3 uur geleden
Aanklagers VS eisen drie jaar celstraf tegen oprichter Binance

NEW YORK (ANP/RTR) - Amerikaanse aanklagers eisen een celstraf van drie jaar tegen oprichter en voormalig topman Changpeng Zhao van cryptobeurs Binance. Dat komt naar voren uit rechtbankdocumenten. Zhao staat in de Verenigde Staten terecht omdat hij met Binance antiwitwasregels zou hebben overtreden. Naar verwachting hoort hij volgende week zijn straf.

3 uur geleden