Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Krant: Facebook-moeder Meta gaat nog duizenden mensen ontslaan

Krant: Facebook-moeder Meta gaat nog duizenden mensen ontslaan

MENLO PARK (ANP) - Facebook-moederbedrijf Meta Platforms gaat nog duizenden werknemers ontslaan ook al had topman Mark Zuckerberg eerder gezegd geen nieuw banenverlies te verwachten. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post die van ingewijden hoorde dat er managementlagen moeten verdwijnen bij Meta. Maar het bedrijf zou ook verder willen snoeien in het aantal projecten en banen.

Volgens hoofd communicatie van Meta Andy Stone klopt het verhaal in The Washington Post niet. Dat schrijft hij op Twitter, maar hij lijkt zich vooral te richten op het feit dat Zuckerberg zou hebben beloofd dat er geen nieuwe ontslagen meer zouden komen. Hij haalt namelijk verschillende berichten aan van The Washington Post en andere media waarin de Meta-topman aangaf nog maar aan het begin te staan van zijn efficiencyslag.

In november kondigde Meta al aan 11.000 banen, of ongeveer een op de acht, te schrappen. Topman en oprichter Zuckerberg zei toen dat hij de blijvende veranderingen in het gedrag van mensen door de coronapandemie verkeerd had ingeschat. Hij stelde dat 2023 het "jaar van efficiëntie" zou worden en dat Meta zich meer op de winstgevendheid zou gaan richten.

Beleggers klaagden al enige tijd dat Meta te veel geld investeerde in het metaversum, een virtuele wereld waarin we op zeker moment allemaal onze tijd gaan doorbrengen als het aan Zuckerberg ligt. Ook de investeringen daarin werden al teruggeschroefd. Verschillende techbedrijven snijden de laatste maanden hard in hun personeelsbestand. Zo schrapte Alphabet, het moederbedrijf van Google, 12.000 banen. Microsoft zette 10.000 personeelsleden op straat en Amazon ging met 18.000 medewerkers minder verder.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

3 uur geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

5 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

6 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

7 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

8 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

10 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

11 uur geleden