Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Krant: Activision ontslaat weer tientallen mensen om wangedrag

Krant: Activision ontslaat weer tientallen mensen om wangedrag

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Gamebedrijf Activision Blizzard heeft sinds vorige zomer tientallen medewerkers ontslagen en nog eens zo'n veertig bestraft om grensoverschrijdend gedrag. Daarmee heeft het bedrijf actie ondernomen tegen eerdere beschuldigingen van seksuele intimidatie en andere misdragingen bij het bedrijf, meldt The Wall Street Journal. De zakenkrant baseert zich onder meer op ingewijden.

Voor de feestdagen was het bedrijf al van plan om met deze berichtgeving naar buiten te komen, maar topman Bobby Kotick hield dat tegen, omdat het de problemen binnen het bedrijf groter zouden kunnen laten lijken dan al bekend was, zeggen de ingewijden. De gamesproducent, bekend van games als World of Warcraft en Call of Duty, onderneemt actie na toegenomen druk van aandeelhouders, werknemers en zakenpartners die willen dat het bedrijf meer verantwoordelijkheid neemt voor misstanden op de werkvloer.

Volgens het overzicht van de personeelsmaatregelen hebben medewerkers sinds juli 2021 zo'n 700 meldingen gemaakt van misdragingen en andere kwesties. Soms gaat het over dezelfde incidenten. Volgens een woordvoerster van het bedrijf zijn 37 mensen ontslagen en 44 bestraft. Ze betwistte het getal van de 700 meldingen.

Kleine zorgen

Medewerkers hebben zich onder meer uitgesproken op sociale media en de meldingen gingen veelal over kleine zorgen op de werkvloer, valt te lezen in een verklaring. Slechts een klein aantal betrof mogelijk serieuze beweringen, die het bedrijf heeft onderzocht.

Activision ligt al langer onder vuur vanwege de problemen met seksisme en wangedrag, waarover The Wall Street Journal eerder al berichtte, ook over gevallen waarin Kotick zelf wordt beschuldigd. Het bedrijf blijft de beschuldigingen tegen Kotick ontkennen.

Kotick

Eerder eiste een groep van zo'n 150 medewerkers het ontslag van Kotick, omdat hij al jarenlang op de hoogte zou zijn geweest van beschuldigingen van seksuele intimidatie bij het bedrijf. In oktober heeft de gameproducent nog meer dan twintig medewerkers ontslagen na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkplek.

Meer uit Financieel

EU eens over verbod op vernietiging onverkochte kleding

BRUSSEL (ANP) - Onverkochte kleding en schoenen mogen in de Europese Unie binnenkort niet meer zomaar worden vernietigd. Ook tal van andere producten moeten duurzamer worden ontworpen en minder vaak op de vuilnisbelt of in de verbrandingsoven belanden, hebben de EU-landen en het Europees Parlement afgesproken.

47 minuten geleden
Uitgever videogame Grand Theft Auto lager op negatief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Computergamebedrijf Take-Two Interactive Software, de uitgever van het zeer populaire spel Grand Theft Auto, stond dinsdag bij de verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Dochteronderdeel Rockstar Games heeft maandag een eerste trailer vrijgegeven van de langverwachte game Grand Theft Auto VI. Het spel verschijnt in 2025.

1 uur geleden
Storing Rabobank verholpen

UTRECHT (ANP) - De storing bij de Rabobank waardoor klanten dinsdag onder meer geen onlinebetalingen konden doen, is verholpen. Alle systemen werken weer, laat een woordvoerder weten.

1 uur geleden
Meer geshopt in week voor pakjesavond dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Het winkelend publiek in Nederland rekende in de week voor pakjesavond vaker af dan een jaar eerder, zowel in de winkels als online. Zaterdag was in winkels de drukste dag, zegt Betaalvereniging Nederland. Naar schatting rekenden mensen die dag ruim 20 miljoen keer iets aan de kassa in de winkel af voor een totaalbedrag van 579 miljoen euro, aldus de organisatie.

2 uur geleden
GfK: minder elektronica verkocht tijdens Black Friday

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders hebben in de week van koopjesfestijn Black Friday minder elektronische apparaten gekocht dan een jaar eerder, meldt marktonderzoeker GfK. De dagen waarin winkeliers stunten met grote kortingen zorgden door hogere gemiddelde prijzen wel voor een kleine omzetstijging.

2 uur geleden
Nederland en andere landen mogen geld steken in 'cloud'

BRUSSEL (ANP) - Nederland en andere EU-landen mogen 1,2 miljard euro steken in de ontwikkeling van clouddiensten. De Europese Commissie laat de normaliter verboden staatssteun toe om de baanbrekende innovatie van de grond te krijgen.

3 uur geleden
Vliegverkeer luchthaven München hervat, nog wel grote beperkingen

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het vliegverkeer van en naar de luchthaven van München wordt geleidelijk hervat. Dinsdagochtend konden vliegtuigen niet landen of opstijgen als gevolg van voorspelde ijzel. Wel waarschuwt de luchthaven dat reizigers rekening moeten houden met "massale beperkingen".

4 uur geleden