Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Krajicek wil geen credits voor sterk bezet ABN AMRO-tournooi

Krajicek wil geen credits voor sterk bezet ABN AMRO-tournooi

ROTTERDAM (ANP) - Richard Krajicek, de toernooidirecteur van het ABN AMRO World Tennis Tournament, weigert met de eer te gaan strijken na het presenteren van het sterke deelnemersveld voor de editie van dit jaar. Het toernooi van Rotterdam verwelkomt begin volgende maand zes spelers uit de top 10, onder wie de mondiale nummer 2 Rafael Nadal.

"Het is leuk om de credits daarvoor te nemen, maar ik zat gewoon een beetje achterover en de spelers kwamen gewoon binnenstromen", bekende Krajicek. "Wat dat betreft, vanuit het spelersveld-oogpunt, was het het makkelijkste jaar ooit."

Omdat de kalender door het coronavirus is uitgedund en het tennisseizoen wat trager dan gewoonlijk op gang is gekomen, is het ABN AMRO World Tennis Tournament populairder dan ooit onder de spelers.

Medvedev

"We zijn dit jaar niet de vragende partij", aldus Krajicek, die normaal gesproken de topspelers moet zien te strikken met startgeld. "Ik zag vorig jaar bij het toernooi van Wenen al dat 'ze' een waanzinnig deelnemersveld hadden. Ik dacht: bij ons zal het ook wel iets verschillen van voorgaande jaren hoe graag ze willen spelen. Maar dat de aandacht zo groot is, dat is een verrassing ja."

Weliswaar is voor het grote publiek Nadal de meest aansprekende naam, volgens Krajicek is de Rus Daniil Medvedev "de man in vorm". "Hij heeft de laatste maanden het beste gespeeld; hij won de ATP Finals, won alles in de ATP Cup en staat nu in de finale van de Australian Open."

Wildcards

Vrijdagochtend, een kleine anderhalve week voor de start van het toernooi, kreeg Krajicek ook nog een verzoek van Alexander Zverev binnen. Een speler die hij jaren geleden als talent al een wildcard gunde. Datzelfde doet Krajicek nu met de Italiaan Jannik Sinner, die - net als Andy Murray - de voorkeur krijgt boven de Nederlandse tennissers.

"Ik denk dat Sinner een potentiële nummer 1 is; hij heeft rust, beweegt goed en heeft alle ingrediënten in huis. Hij is een heel goede tennisser", aldus de voormalig Wimbledonkampioen, die ook Kei Nishikori een wildcard gaf. "Ik dacht eigenlijk dat dat niet nodig zou zijn, maar ja, dit jaar is het allemaal wat anders."

Geen favoriet

Mede daarom durft Krajicek geen uitgesproken favoriet aan te wijzen. "Ik weet niet wat ik moet verwachten", bekent de directeur. "Je moet vijf heel goede spelers, mogelijk allemaal spelers uit de top 20, verslaan om het toernooi te winnen. Het is bizar. Hopelijk komt de mooie line-up ook tot uiting op de baan."

Het toernooi begint op maandag 1 maart. De afgelopen twee edities werden gewonnen door de Fransman Gaël Monfils, die zijn titel gaat verdedigen.

Meer uit Sport

Atlete Sedney meed olympisch jaar na grensoverschrijdend gedrag

ARNHEM (ANP) - Atlete Zoë Sedney zegt meerdere keren te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag. In een post op haar Instagram-account schrijft ze dat "wat gebeurde voor het seizoen 2024 en hoe de autoriteiten ermee omgingen de druppel was". De situatie leidde ertoe dat de 22-jarige sprintster het olympische seizoen liet schieten. "Het is ook de reden dat ik eerder een operatie heb ondergaan."

12 uur geleden
Veldrijder Van der Haar wint opnieuw Nacht van Woerden

WOERDEN (ANP) - Veldrijder Lars van der Haar heeft zijn zegereeks in de Nacht van Woerden voortgezet. De Nederlander van Baloise Trek Lions was voor de achtste keer de beste in de avondlijke cross. Zijn serie begon in 2015. In 2020 en 2021 ging de Woerdense veldrit niet door.

13 uur geleden
Tennisser Thiem neemt afscheid met nederlaag in Wenen

WENEN (ANP) - De Oostenrijkse tennisser Dominic Thiem heeft voor eigen publiek in Wenen zijn laatste wedstrijd als professional gespeeld. De 31-jarige oud-winnaar van de US Open werd op zijn laatste toernooi in de eerste ronde uitgeschakeld door de Italiaan Luciano Darderi: 6-7 (6) 2-6.

14 uur geleden
Handballers Oranje raken opnieuw doelman kwijt door blessure

ARNHEM (ANP) - Na Bart Ravensbergen is opnieuw een doelman uit de nationale handbalselectie ernstig geblesseerd geraakt. Arjan Versteijnen heeft zondag in een competitieduel van zijn Duitse club EHV Aue de kruisbanden van zijn rechterknie gescheurd en wacht een lange herstelperiode. Versteijnen behoorde tot de selectie van bondscoach Staffan Olsson voor de komende EK-kwalificatieduels met Oekraïne en Kosovo.

17 uur geleden
Van de Zandschulp naar tweede ronde in Basel na opgave Boeblik

BASEL (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft de tweede ronde bereikt van het ATP-toernooi van Basel. De nummer 67 van de wereldranglijst zag zijn tegenstander Aleksandr Boeblik uit Kazachstan opgeven bij 3-6 6-4 4-0 in het voordeel van de Nederlander.

17 uur geleden
Skiër Hirscher kan zondag in Sölden debuut maken als Nederlander

SÖLDEN (ANP) - Skiër Marcel Hirscher maakt zondag mogelijk zijn debuut als Nederlander in Sölden. De 35-jarige Oostenrijker, die een Nederlandse moeder heeft, is aangemeld voor de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen en beslist de komende dagen of hij daadwerkelijk in actie komt. Dat bevestigde een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) dinsdag.

18 uur geleden
De Bruyne nog niet fit voor duel Manchester City met Sparta Praag

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City moet het woensdag tegen Sparta Praag in de Champions League waarschijnlijk doen zonder Kevin De Bruyne. De 33-jarige Belg is nog niet volledig hersteld van de spierblessure die hij opliep in het duel met Internazionale enkele weken geleden.

19 uur geleden