Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPN zet nieuwe stap uitrol 5G-netwerk voor hogere snelheden

KPN zet nieuwe stap uitrol 5G-netwerk voor hogere snelheden

DEN HAAG (ANP) - KPN gaat volgend jaar stapsgewijs zijn 5G-netwerk uitrollen in Nederland, zonder dat er nog gebruik wordt gemaakt van voorganger 4G. Dat moet leiden tot hogere internetsnelheden en kortere reactietijden, maakte de telecomprovider bekend.

Nu combineren smartphones 5G- en 4G-frequentiebanden nog en werkt het netwerk nog niet volgens de nieuwste standaarden. Om 5G als een opzichzelfstaande technologie in het hele mobiele netwerk te kunnen inzetten maakt KPN gebruik van een nieuwe frequentie.

Volgens het bedrijf maakt deze techniek nieuwe toepassingen mogelijk. "Voor consumenten zijn dat naast hogere snelheden en meer capaciteit bijvoorbeeld ook cloud-gamingapplicaties die profiteren van kortere reactietijden. Voor zakelijke klanten zijn de toepassingen heel divers, variërend van gebruik in de maakindustrie en precisielandbouw tot transport en logistiek, waar robots worden aangestuurd middels 5G-technologie", aldus KPN.

De onderneming gaf eerder al aan dat internetten via het bestaand glasvezelnetwerk over een aantal jaren zeker twintig keer zo snel zal zijn als nu. Een filmpje downloaden kan dan bijvoorbeeld binnen twee seconden in plaats van één minuut nu.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

6 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

6 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

6 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

7 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

7 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

7 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

7 uur geleden