Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPN verliezer op beurs na afwijzen overnamevoorstellen

KPN verliezer op beurs na afwijzen overnamevoorstellen

AMSTERDAM (ANP) - KPN was maandag de grote verliezer bij de hoofdfondsen op de Amsterdamse beurs. Het telecomconcern wees twee overnamevoorstellen van buitenlandse investeerders af zonder onderhandelingen te voeren met de potentiële kopers. Voor beleggers die speculeerden dat er wellicht een voor hen lucratieve overname van KPN in de maak was, betekende dat een teleurstelling.

KPN leverde uiteindelijk 2,6 procent aan beurswaarde in. Eerder op de dag was het koersverlies nog groter. Het bedrijf bevestigde de "ongevraagde" overnamevoorstellen van het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak en een bod van het Amerikaanse KKR te hebben afgewezen. De voorstellen zijn volgens KPN zorgvuldig afgewogen maar dragen volgens het bedrijf niet bij aan de ingezette strategische koers. Topman Joost Farwerck zei eerder al dat KPN het financieel goed voor elkaar heeft en de hulp van investeerders niet nodig heeft.

Verder was het een tamelijk rustige beursdag. In Londen hadden beleggers een vrije dag en er werd vooral gewacht op de vele bedrijfsresultaten die later in de week naar buiten komen. Op de beurzen die wel open waren was het sentiment positief. De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,7 procent hoger op 712,13 punten. De MidKap dikte 0,2 procent aan tot 1039,24 punten. De hoofdindexen in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,7 procent.

Philips

Zorgtechnologieconcern Philips profiteerde van een sterk kwartaalbericht van de Duitse concurrent Siemens Healthineers en won 1,7 procent. Siemens Healthineers schroefde zijn omzetverwachtingen voor dit jaar op, mede dankzij de sterke vraag naar zijn coronasneltesten. Het aandeel dikte een kleine 2 procent aan in Frankfurt.

Op de Duitse beurs steeg Lufthansa verder bijna 3 procent. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat de Duitse luchtvaartmaatschappij vluchten gaat aanbieden naar ruim honderd vakantiebestemmingen. In Amsterdam won concurrent Air France-KLM 1,4 procent. Siemens Gamesa zakte bijna 4 procent. De Duitse maker van windturbines waarschuwde dat de winst dit jaar lager kan uitvallen dan eerder werd verwacht.

De euro was 1,2062 dollar waard, tegen 1,2034 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent duurder op 64,44 dollar. Brentolie steeg 1,3 procent in prijs tot 67,63 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Opnieuw grote Duitse treinstaking aangekondigd

BERLIJN (ANP/DPA) - Treinpersoneel in Duitsland gaat van donderdagavond tot vrijdagavond weer staken. Dat heeft de Duitse spoorbond GDL aangekondigd. Naar verwachting leidt de actie tot uitval van duizenden treinen. Zowel regionale als langeafstandstrajecten zullen volgens de vakbond worden geraakt, evenals de forensenlijnen in Hamburg en Berlijn en goederentreinen.

20 minuten geleden
Rabobank zet stap om bank 'eenvoudiger' en 'efficiënter' te maken

UTRECHT (ANP) - Rabobank heeft een stap gezet in wat mogelijk het begin is van een grote herinrichting van de bank in Nederland. Het financiële concern heeft tegenover zijn algemene ledenraad het streven uitgesproken om de organisatie verder te "vereenvoudigen" en "efficiënter en klantgerichter" te maken. Wat dit precies betekent voor bijvoorbeeld het aantal vestigingen en of er banen gaan verdwijnen, is nog niet duidelijk.

1 uur geleden
Beleggers enthousiast over recordomzet reisconcern TUI

AMSTERDAM (ANP) - Reisconcern TUI was woensdag een grote winnaar op de Europese beurzen. Beleggers reageerden enthousiast op de recordomzet die de Duitse vakantieaanbieder heeft gerapporteerd. Ook verwacht TUI voor zijn nieuwe boekjaar opnieuw een aanzienlijke stijging van de resultaten. Op de beurzen in Londen en Frankfurt werd het aandeel zo'n 15 procent hoger gezet.

3 uur geleden
Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

5 uur geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

5 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

5 uur geleden
Google lanceert nieuw model voor kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google komt met een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI). Het model heeft de naam Gemini gekregen. Google zelf noemt de lancering "een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons".

6 uur geleden