Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPN stelt lagere tarieven voor toegang glasvezelnetwerk voor

KPN stelt lagere tarieven voor toegang glasvezelnetwerk voor

ROTTERDAM (ANP) - KPN verlaagt de tarieven die het vraagt aan andere partijen die via zijn glasvezelnetwerk internetdiensten aan willen bieden. Die gaan voor de komende acht jaar 10 tot 30 procent omlaag, als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) met het voorstel instemt. De toezichthouder noemt de voorstellen in een eerste reactie "een betekenisvolle stap" voor de telecommarkt.

De ACM begon in 2020 aan een onderzoek of er regulering nodig is van de vaste netwerken in Nederland. De waakhond concludeerde dat KPN en Glaspoort, een samenwerkingsverband tussen KPN en pensioeninvesteerder APG dat met name op het platteland glasvezelaansluitingen realiseert, mogelijk met mededingingsproblemen te maken krijgen. Zowel KPN als Glaspoort kwam daarop met voorstellen voor lagere tarieven. Ook andere voorwaarden worden verbeterd voor internetaanbieders zonder eigen glasvezelnetwerk.

KPN laat weten dat het de voorstellen doet vanuit "het besef dat supersnel en stabiel internet steeds belangrijker wordt voor iedereen". Ook creƫert het beursgenoteerde telecomconcern daarmee zekerheid voor zichzelf voor de langere termijn. KPN en Glaspoort willen samen eind 2026 80 procent van de huishoudens van een glasvezelaansluiting hebben voorzien.

Meer uit Financieel

Google laat publiek oefenen met kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google stelt zijn kunstmatige intelligentie (AI) binnenkort open voor het publiek, zodat gebruikers ermee kunnen oefenen. Mensen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kunnen als eersten aan de slag met Bard. Het is nog niet bekend wanneer Nederlanders aan de beurt komen, laat een woordvoerder weten.

31 seconden geleden
Bloomberg: VS pakken uitbreiding chipbedrijven in China aan

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan de groeimogelijkheden van chipbedrijven in China beperken, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De Amerikanen zijn al langer bezig met het afknijpen van de levering van hoogwaardige technologie aan het Aziatische land, om te voorkomen dat die voor militaire doeleinden kan worden gebruikt.

7 minuten geleden
Goede doelen en verenigingen vanaf juni weer welkom bij ING

AMSTERDAM (ANP) - Verenigingen en stichtingen, waaronder goede doelen, zijn vanaf juni weer welkom bij ING. In augustus besloot de bank dat ze voorlopig geen nieuwe rekeningen meer konden openen omdat er niet voldoende personeel was om het daarvoor vereiste klantonderzoek te doen. Dat zou bij "deze complexe rechtsvormen" volgens ING meer werk zijn dan bij bedrijven of particulieren.

28 minuten geleden
Omwonenden Schiphol: geen wettelijk kader voor 500.000 vluchten

HAARLEM (ANP) - Het uitvoeren van 500.000 vluchten door Schiphol is tegen de wet, stelt de Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV). Die stichting vertegenwoordigt omwonenden van Schiphol dinsdag in de rechtbank van Haarlem. Daar diende het kort geding dat verschillende luchtvaartmaatschappijen aanspanden tegen de Staat om het verlagen van het aantal vluchten. Volgens de advocaten van RBV is er enkel een wettelijke grondslag voor 400.000 vliegbewegingen via de luchthaven.

43 minuten geleden
Schiphol: geef duidelijkheid en perspectief over aantal vluchten

HAARLEM (ANP) - Schiphol wil duidelijkheid en perspectief, in afwachting van nieuwe regels omtrent het aantal vluchten via de luchthaven. Daarvoor pleit de advocaat van Schiphol in een kort geding tegen de Staat, dat werd aangespannen door verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zij willen dat de verlaging van het aantal vluchten van 500.000 naar 460.000 vluchten van tafel gaat. Schiphol is echter positief over de regeling, al is die "niet ideaal".

50 minuten geleden
First Republic Bank toont herstel op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - First Republic Bank wist dinsdag weer wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De wankele regionale bank, die een dag eerder nog zijn laagste aandelenkoers ooit bereikte, werd meer dan 30 procent hoger gezet. Onder leiding van topman Jamie Dimon van de grote bank JPMorgan Chase wordt naar verluidt gewerkt aan een nieuw steunplan voor de bank uit Californiƫ. First Republic kreeg vorige week al 30 miljard dollar op zijn rekeningen gestort door elf grote Amerikaanse banken om voldoende geld in kas te hebben.

59 minuten geleden
SodM waarschuwt voor veiligheid op Noordzee door groeiende drukte

DEN HAAG (ANP) - Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) waarschuwt voor de veiligheid op de Noordzee doordat het daar steeds drukker aan het worden is. Dat is onder meer het gevolg van het groeiend aantal windparken op zee, staat in een dinsdag verschenen rapport.

1 uur geleden