Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPN onderschrijft conclusies rapport 112-storing

KPN onderschrijft conclusies rapport 112-storing

ROTTERDAM (ANP) - Telecomprovider KPN herkent de conclusies die het Agentschap Telecom heeft getrokken over de grote 112-storing van vorig jaar. Het bedrijf zegt alle aanbevelingen over te nemen en heeft al maatregelen genomen om te voorkomen dat een dergelijke storing nogmaals kan voorkomen.

De telecomwaakhond had in het rapport geschreven dat het klopte dat drie back-ups van KPN niet thuis hadden gegeven. Dat kon gebeuren doordat eerdere defecten, keuzes en toevalligheden het systeem kwetsbaar hadden gemaakt.

Topman Joost Farwerck van KPN onderschrijft die conclusie. "Wij betreuren dat dit heeft kunnen gebeuren; Nederland moet altijd kunnen rekenen op een vitale dienst als 112. Wij nemen dit heel serieus en hebben maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Ook de aanbevelingen van het Agentschap Telecom nemen we over."

KPN laat weten dat een softwarefout zorgde voor het falen van het routeringssysteem waarmee telefoongesprekken worden verbonden. De software maakte foutmeldingen aan waardoor de back-upsystemen ook werden overspoeld en hun werk niet deden. Inmiddels heeft KPN gezorgd dat dit niet meer kan gebeuren. Ook krijgt 112-verkeer extra prioriteit. Verder heeft KPN de crisisbesturing en extra monitoring van de diensten ingesteld.

Meer uit Binnenland

Hertellen stemmen in Tilburg is begonnen

TILBURG (ANP) - Het hertellen van de stemmen van vier stembureaus in Tilburg is begonnen. De hertelling gebeurt onder het toeziend oog van een delegatie van de Tweede Kamer en duurt naar verwachting tot 15.00 uur. Het gaat om ongeveer 6000 stemmen die opnieuw bekeken moeten worden.

19 minuten geleden
KLM schrapt meerdere vluchten om hevige sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM heeft alle vluchten naar München tot zondagochtend 06.00 uur geannuleerd omdat het zuiden van Duitsland kampt met hevige sneeuwval en de luchthaven daar voorlopig gesloten is. Ook de KLM-vluchten naar de Britse luchthavens Glasgow, Humberside en Bristol ondervinden hinder van sneeuwval.

49 minuten geleden
KNMI: kans op gladheid in westen en noorden, zondagmiddag sneeuw

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt dat het zaterdag in de westelijke kustprovincies vanaf het einde van de middag glad kan worden door sneeuw en bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van de avond kan dat ook in het noorden gebeuren.

2 uur geleden
MOJO waarschuwt fans opnieuw voor late eindtijd Madonna

AMSTERDAM (ANP) - Concertorganisator MOJO waarschuwt bezoekers zaterdag opnieuw om rekening te houden met een late eindtijd van de show van Madonna. Dat laat een woordvoerster zaterdagochtend weten, nadat de zangeres vrijdagavond het publiek in de Amsterdamse Ziggo Dome uren had laten wachten.

4 uur geleden
Vogelgriep in Putten: 110.000 kippen geruimd

PUTTEN (ANP) - Op een leghennenbedrijf in het Gelderse Putten is vogelgriep geconstateerd. De 110.000 kippen worden ter plekke geruimd om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Dat meldt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

4 uur geleden
Protest op de Dam tegen Geert Wilders

AMSTERDAM (ANP) - Op de Dam in Amsterdam wordt vanaf het middaguur geprotesteerd tegen PVV-leider en verkiezingswinnaar Geert Wilders. De demonstranten willen onder de noemer 'niet mijn premier' naar eigen zeggen hun steun uitspreken voor vrijheid van religie, mensenrechten, klimaatrechtvaardigheid, internationale solidariteit en de democratie.

8 uur geleden
Fans boos om urenlang wachten op Madonna in Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Op sociale media reageren fans boos en teleurgesteld omdat zij vrijdagavond lang moesten wachten op Madonna. De 65-jarige artiest begon haar optreden in de Ziggo Dome pas tegen 22.30 uur, zo'n anderhalf uur nadat het voorprogramma was afgelopen. Verschillende fans melden dat zij daardoor maar een half uur van het concert konden zien, voordat zij moesten vertrekken om de trein te halen.

10 uur geleden