Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPN daalt op positief Damrak na kwartaalresultaten

KPN daalt op positief Damrak na kwartaalresultaten

AMSTERDAM (ANP) - KPN werd woensdag bijna 1 procent lager gezet op de Amsterdamse beurs na een handelsupdate. Het telecomconcern wist in het tweede kwartaal voor het eerst in ruim tien jaar de omzet op te voeren op het vlak voor telecomdiensten aan bedrijven. Topman Joost Farwerck sprak van een "ommekeer" in de zakelijke markt. Farwerck wijst er wel op dat ook KPN niet immuun is voor de hoge inflatie. Als de kosten oplopen kan dat de kostenbesparingen van het bedrijf in de weg zitten.

De beurshandel stond verder vooral in het teken van het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank zal na het slot van de Europese aandelenhandel de rente naar verwachting opnieuw verhogen met 0,75 procentpunt om de hoge inflatie in de Verenigde Staten aan te pakken.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 710,89 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 923,97 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,4 procent.

Kopgroep

De chipbedrijven ASMI, ASML en Besi behoorden tot de sterkste stijgers in de AEX, met winsten tot 2,1 procent, dankzij beter dan verwachte resultaten van de Amerikaanse chipmaker Texas Instruments. Ook fintechbedrijf Adyen stond in de kopgroep met een plus van ruim 2 procent. Levensmiddelenconcern Unilever klom 0,7 procent na een koopadvies door Deutsche Bank.

In de MidKap zakte Vopak 2 procent. Het tankopslagbedrijf schreef in de eerste jaarhelft 468 miljoen euro aan waarde af op zijn activiteiten en leed daardoor een fors nettoverlies.

Deutsche Bank

In Milaan steeg de Italiaanse bank UniCredit bijna 7 procent na goed ontvangen resultaten. Deutsche Bank daalde 0,7 procent in Frankfurt. De grootste bank van Duitsland waarschuwde dat het dit jaar niet lukt om een belangrijke kostendoelstelling te behalen. Ook wordt het lastiger voor het bankconcern om zijn winstdoel waar te maken.

Mercedes-Benz won 1,5 procent. De Duitse autofabrikant is positiever geworden over de winstverwachting voor dit jaar dankzij de hogere verkoopprijzen van zijn auto's.

Lockdowns

Adidas zakte 4 procent. Het Duitse sportmerk verlaagde opnieuw zijn jaarverwachtingen vanwege het zwakke herstel van de Chinese markt door de coronalockdowns in het land. In Zürich verloor Credit Suisse 0,2 procent. De door schandalen geplaagde Zwitserse bank vervangt zijn topman Thomas Gottstein, nadat het concern voor het derde kwartaal op rij diep in de rode cijfers is gedoken.

De euro was 1,0138 dollar waard, tegen 1,0120 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent meer op 95,71 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 104,91 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Amazon mengt zich in AI-chatbotstrijd met werkhulp Q

SEATTLE (ANP) - Amazon introduceert zijn eigen chatbot die werkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Het AI-programma, dat Q heet, is vooral bedoeld voor hulp op het werk en kan volgens Amazon bijvoorbeeld helpen bij programmeren en het schrijven van teksten. Hiermee gaat het tech- en webwinkelbedrijf een concurrentiestrijd aan met Microsoft en Google, die al eigen zoek- en chatfuncties hebben met geavanceerde AI.

47 minuten geleden
Beleggers op het Damrak terughoudend, DSM-Firmenich weer omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De beleggers op het Damrak deden het dinsdag voorzichtiger aan, nadat er maandag een einde kwam aan de aandelenrally van vier weken op Wall Street. De stijgende lijn werd dinsdag echter weer hervat in New York en dat bood steun aan de beurshandel in Europa.

2 uur geleden
G-Star moet Vietnamese fabriek 2,5 miljoen betalen om plotse exit

AMSTERDAM (ANP) - Kledingmerk G-Star moet een Vietnamese fabriek 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) betalen als schadevergoeding voor het plotseling stopzetten van de samenwerking. De textielfabriek moest de deuren sluiten na het plotse vertrek van de Nederlandse denimspecialist. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat het miljoenenbedrag gelijk aan de schade die de fabriek daardoor leed.

2 uur geleden
Britse overheid 1,4 miljard kwijt aan fraude bij coronaleningen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse overheid heeft banken 1,4 miljard pond (1,6 miljard euro) uitgekeerd omdat er mogelijk is gefraudeerd met coronaleningen door mkb'ers. Het gaat om leningen waarvoor de overheid volledig garant stond.

3 uur geleden
Groep autodealers VS: geen dwangmaatregelen elektrische auto's

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Een groep Amerikaanse autodealers roept de regering Biden op om terug te komen op regelgeving die voorschrijft dat in 2032 twee op de drie auto's die in de Verenigde Staten worden verkocht elektrisch moeten zijn. De autodealers schrijven in een brief aan president Joe Biden dat de meeste autokopers in de VS nu niet geïnteresseerd zijn in het kopen van elektrische auto's. Ook niet met stimuleringsmaatregelen van de overheid.

3 uur geleden
DHL heeft drukste bezorgdag ooit in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Pakketbedrijf DHL heeft dinsdag ruim 2 miljoen pakketten verwerkt in Nederland en daarmee is het de drukste dag voor het bedrijf ooit. Het record stond op de dinsdag na Black Friday vorig jaar, met 1,6 miljoen pakketten. Ook op de 4300 servicepunten van DHL werd dinsdag een recordaantal van meer dan 300.000 pakketten bezorgd.

3 uur geleden
Advies aan hoogste rechter: bestelknop bol is duidelijk genoeg

DEN HAAG (ANP) - Webwinkel bol was duidelijk genoeg met de tekst op zijn bestelknop. Een klant koos er bij het bestellen voor om achteraf te betalen, klikte op de knop "bestelling plaatsen" en heeft vervolgens niet betaald. In een advies aan de Hoge Raad noemt de advocaat-generaal de tekst op de bestelknop concreet genoeg, dus moet de klant volgens de juridisch adviseur alsnog aan bol betalen.

4 uur geleden