Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KPMG steekt 1,5 miljard in duurzaamheidsdiensten

KPMG steekt 1,5 miljard in duurzaamheidsdiensten

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven staan wereldwijd onder steeds grotere druk om duurzamer te worden en accountants- en advieskantoor KPMG ziet daar kansen. Het concern investeert de komende drie jaar 1,5 miljard dollar (1,3 miljard euro) in de uitbreiding van diensten op het vlak van milieu, maatschappelijk verantwoord en goed bestuur. Dat levert in Nederland honderden extra banen op.

Het grootste deel van de investeringen gaat naar de divisies voor advies en verslaglegging. Zo zullen er meer adviseurs bijkomen die de risico's van klimaatverandering voor bedrijven in kaart brengen of nagaan welke risico's op uitbuiting er in de toeleveringsketens bestaan. Ook moet het bedrijven in de Europese Unie de komende jaren steeds preciezer rapporteren over hun prestaties op vlak van klimaat en duurzaamheid. KPMG zal daar ook meer middelen voor inzetten. Alle 227.000 medewerkers van het concern krijgen ook extra cursussen over deze thema's.

Het Nederlandse kantoor van KPMG, waar ongeveer 3600 mensen werken, wordt binnen Europa een van de kennisinstituten op het vlak van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. "Dit plan voorziet in honderden nieuwe banen. Nederland speelt binnen dit plan een belangrijke rol", zegt een woordvoerster voor KPMG Nederland.

Door alle extra maatschappelijke en wettelijke druk op het bedrijfsleven is duurzaamheid een belangrijke groeimarkt voor accountantskantoren. PWC schat dat van al zijn klanten enkele honderden organisaties de komende tijd ook een extra check willen op hun duurzaamheid en maatschappelijke rol. Daarvoor wordt ook gekeken naar extra training van de 6000 medewerkers in Nederland.

Meer uit Financieel

Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

1 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

2 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

3 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

3 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

4 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

5 uur geleden
Bedrijvigheid industrie China voor eerst in 6 maanden gegroeid

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in september voor het eerst in zes maanden tijd weer gegroeid, wat erop kan duiden dat de economie van China langzaam aan het opkrabbelen is na een periode van zwakte.

6 uur geleden