Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

KOZP blaast demonstratie zondag in Eindhoven af

KOZP blaast demonstratie zondag in Eindhoven af

EINDHOVEN (ANP) - Kick Out Zwarte Piet (KOZP) blaast de demonstratie af die de actiegroep zondagmiddag in Eindhoven zou houden. Dit omdat de extreem-rechtse groepering Pegida vlak naast KOZP mag demonstreren op het Stadhuisplein. Dat maakte KOZP zaterdagavond bekend.

De organisatie voelt zich naar eigen zeggen door gemeente en politie beperkt in de demonstratievrijheid. De actiegroep weigert wat zij noemt opsluiting in een demonstratievak pal tegenover rechts-extremisten, terwijl er geen publiek is. KOZP wil naar eigen zeggen "niet deelnemen aan dit mediaspektakel en heeft er geen vertrouwen in dat de politie en de gemeente Eindhoven institutioneel racisme, het demonstratierecht en de veiligheid van vreedzame KOZP demonstranten serieus nemen."

"Wij hebben geen zin om vanwege de repressieve maatregelen van de politie en de gemeente Eindhoven tegen een muur van haat van Pegida en hooligans onze boodschap te verkondigen." zegt woordvoerder Elvin Rigters van KOZP. "De aanwezigheid van Pegida zal een aanzuigende werking hebben op hooligans en geradicaliseerde pro-pieters die geweld tegen vreedzame KOZP demonstranten willen gebruiken zoals in 2018 in Eindhoven en vorig weekend in Maastricht gebeurde", aldus de organisatie in een verklaring op Facebook.

Overigens heeft Pegida, die Zwarte Piet wil behouden, laten weten zich zondag om 12.00 uur aan te sluiten bij een pro-pietendemonstratie op de Markt in Eindhoven, en dus niet in het door de gemeente aangewezen vak op het Stadhuisplein te gaan staan.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

wvberend 2 maanden geleden
Ga je boodschap brengen in Afrika en blijf dan gelijk weg !! Scheelt ons weer een kapitaal aan uitkeringen.

Meer uit Binnenland

Willem-Alexander en Máxima bedanken hulpverleners na rellen

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn erg dankbaar voor de inzet van hulpverleners tijdens de ongeregeldheden van de afgelopen avonden. Op de sociale media van het Koninklijk Huis schrijft het paar: "Onze grote dank gaat uit naar alle politiemensen, hulpverleners en medewerkers van gemeenten die zich inzetten voor ons aller veiligheid. Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk!"

1 minuut geleden
Fors meer boetes uitgedeeld voor negeren rood kruis

UTRECHT (ANP) - Het aantal boetes voor het negeren van een rood kruis is vorig jaar met 55 procent toegenomen. Dat meldt Rijkswaterstaat woensdag.

1 uur geleden
KNMI kondigt code geel af vanwege gladheid in noorden

DE BILT (ANP) - In het noorden en het noordoosten van Nederland is er woensdagochtend kans op sneeuw en kan het glad worden. Het KNMI heeft daarom code geel afgekondigd voor de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

2 uur geleden
D66 en GroenLinks willen recht op thuiswerken snel regelen

DEN HAAG (ANP) - D66 en GroenLinks komen met een spoedwet die mensen het recht geeft thuis te werken. Bij de meeste kantoorbanen kan dat prima, maar werkgevers kunnen een verzoek om thuis te mogen werken nu nog te makkelijk weigeren, vinden de partijen.

2 uur geleden
Dode en gewonden bij woningbrand in gezondheidscentrum in Wilp

WILP (ANP) - Bij een woningbrand in een gezondheidscentrum van Zozijn in het Gelderse Wilp is één persoon overleden en zijn drie personen gewond geraakt. Een gewonde is overgebracht naar het ziekenhuis en twee personen zijn ter plaatse behandeld door de hulpdiensten, meldt de veiligheidsregio. Ondanks pogingen tot reanimatie is een slachtoffer overleden.

4 uur geleden
Rechtbank doet uitspraak over doodsteken 15-jarige Bredase Megan

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda doet woensdag uitspraak in de strafzaak tegen de 17-jarige jongen die op 19 augustus 2019 de 15-jarige Megan zou hebben doodgestoken.

4 uur geleden
Rechtbank doet uitspraak in Utrechtse jongensbordeel-zaak

UTRECHT (ANP) - De rechtbank in Utrecht doet op woensdag uitspraak tegen de twee mannen die worden verdacht van onder meer het plegen van ontucht en het ronselen van (minderjarige) jongens en jongemannen om ze aan te zetten tot prostitutie. Tegen voormalig AVRO-dj Romeo (Hans) A. en Nico L. zijn celstraffen van respectievelijk tien en acht jaar geëist, plus tbs met dwangverpleging. Beiden zijn al eerder en vaker veroordeeld in zedenzaken.

4 uur geleden