Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kou hindert ook treinverkeer in westen Duitsland

Kou hindert ook treinverkeer in westen Duitsland

DÜSSELDORF/BRUSSEL (ANP) - De harde wind en sneeuw hebben ook in Duitsland voor veel verkeersproblemen gezorgd. Het is glad, er liggen sneeuwduinen op autosnelwegen en er zijn kapotte bovenleidingen boven het spoor.

Het treinverkeer over lange afstanden was zaterdag al voor een groot deel uit voorzorg stilgelegd in het noorden van Nedersaksen, Hamburg en Sleeswijk-Holstein, maar zondag vielen ook in het zuidelijker gelegen Ruhrgebied treinen uit, onder meer op de belangrijke routes Düsseldorf-Duisburg-Essen en Dortmund-Hagen-Wuppertal.

Ook schrapte spoorbeheerder Deutsche Bahn ritten richting Leipzig en werden langeafstandsritten vanaf Hamburg en Berlijn geschrapt vanwege de winterse weersomstandigheden.

Honderden ongelukken

Voor chaotische situaties op stations zorgden de annuleringen echter niet, doordat de meeste mensen van tevoren hun reisplannen hadden aangepast vanwege het voorspelde winterweer. In België zijn geen noemenswaardige problemen op het spoor want er was maar weinig neerslag. In het zuidoosten van België sneeuwt het niet en schommelen de temperaturen rond de 5 graden.

Ook op de weg in Duitsland zijn er problemen gemeld door de sneeuw, met name in Noordrijn-Westfalen en het Ruhrgebied. Vele autowegen werden gesloten vanwege gladheid, en volgens de Duitse politie waren er honderden ongelukken. Auto's kwamen vast te zitten door sneeuwjacht en ook veel busdiensten zijn stilgelegd.

Het blijft zondagavond sneeuwen en hard waaien in grote delen van het westen en midden van Duitsland. Hevige sneeuwval wordt verwacht in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Thüringen en Saksen-Anhalt. Ook in Beieren, in het zuidoosten, kan in twaalf uur tijd 25 centimeter vallen.

Meer uit Buitenland

Witte Huis: nog niet duidelijk of Rusland dam heeft verwoest

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Het Witte Huis kan vooralsnog niet met zekerheid zeggen dat Rusland achter de verwoesting van de dam in het zuiden van Oekraïne zit. Wel verwacht Washington dat de overstromingen die volgden tot veel doden hebben geleid, zei de woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad John Kirby dinsdag.

43 minuten geleden
Media: CIA wist van Oekraïens plan gaspijpleiding op te blazen

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse inlichtingendienst CIA zou al in juni 2022 van "een Europese geheime dienst" hebben gehoord dat speciale Oekraïense duikteams onder bevel van de legerleiding een aanslag op de gaspijpleidingen Nord Stream voorbereidden, meldt The Washington Post.

50 minuten geleden
Rusland vraagt internationale veroordeling Oekraïne over dam

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland heeft de internationale gemeenschap gevraagd "de criminele daden" van Oekraïne te veroordelen naar aanleiding van de verwoesting van een belangrijk deel van een stuwmeer en waterkrachtcentrale in de loop van de rivier de Dnipro.

1 uur geleden
Topman Franse vakbond: stakingen komen aan hun eind

PARIJS (ANP/AFP/DPA) - De topman van de CFDT, een van de grootste Franse vakfederaties, zegt dat de actie van dinsdag de laatste is. Na vijf maanden van protesten komt "de wedstrijd tot een einde", zei Laurent Berger. Franse vakbonden hielden de protestacties vooral tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 62 jaar naar 64 jaar die door de Franse president Emmanuel Macron is doorgevoerd.

1 uur geleden
Soedanese strijdende partijen praten weer in Jeddah

JEDDAH (ANP) - De Soedanese strijdkrachten en de rebellerende Rapid Support Forces (RSF) zijn, zij het indirect, weer in gesprek in de Saudische stad Jeddah, bericht de nieuwszender al-Arabiya. Afgelopen week staakten de strijdkrachten de gesprekken over tijdelijke wapenstilstanden en het mogelijk maken van humanitaire hulp omdat de RSF zich toch niet aan de in Jeddah gemaakte afspraken zou houden.

1 uur geleden
Navalni wint rechtszaak tegen Rusland bij Europees Hof

STRAATSBURG (ANP/DPA) - Rusland heeft de vergiftiging van dissident Aleksej Navalni in 2020 niet voldoende onderzocht, oordeelt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg. Daarmee is Navalni's recht op leven geschonden.

2 uur geleden
Mogelijk al te laat om zee-ijs op de Noordpool in zomer te redden

SEOUL (ANP) - Zelfs als het lukt om de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk te verminderen, is de Noordpool in de zomer tussen 2030 en 2050 mogelijk al ijsvrij. Daarmee kan het zee-ijs in het noordpoolgebied tien jaar eerder gesmolten zijn dan aanvankelijk werd verwacht, concluderen onderzoekers dinsdag in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications.

2 uur geleden