Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Kort protest van touringcarchauffeurs op het Malieveld

Kort protest van touringcarchauffeurs op het Malieveld

DEN HAAG (ANP) - Op het Malieveld in Den Haag hebben honderden touringcarchauffeurs geprotesteerd tegen het coronabeleid van het kabinet. De demonstratie duurde ongeveer een uur en verliep rustig. Aan drie Kamerleden is een petitie overhandigd, waarin de chauffeurs vragen om een gelijke behandeling en financiële steun.

Rond de veertig bussen kwamen onder politiebegeleiding om ongeveer 14.00 uur bij het grasveld aan en parkeerden in de buurt. De rest van de touringcars stond geparkeerd bij het stadion van ADO Den Haag.

Op het Malieveld was onder andere een podium neergezet. Daar overhandigden de vervoerders een petitie aan Kamerleden van de VVD, D66 en PVV. Daarna vertrokken ze weer. Ongeveer vijftien bussen waren al in de ochtend op het Malieveld aangekomen. Die bleven ook na het protest nog staan.

File

De touringcars kwamen in colonnes richting Den Haag gereden. Dat gaf rond het middaguur oponthoud op de A12 waar volgens Rijkswaterstaat een file ontstond tussen Zoetermeer en Nootdorp. De politie begeleidde de bussen over de snelweg naar het stadion. Daarvandaan vertrokken de chauffeurs met zo'n veertig touringcars toeterend richting het Malieveld.

De busondernemingen protesteren omdat ze vinden dat coronaregels voor hen strenger zijn dan die voor het openbaar vervoer en de luchtvaart.

Een van de aanwezigen zei dat het seizoen voor de busbedrijven al in het water is gevallen. Geld is volgens hem nodig om tot volgend jaar overeind te blijven, want ze lopen nu de inkomsten uit de drukke periode tussen maart en juni mis door coronabeperkingen. "Als we niet snel steun krijgen, valt heel de sector om." De busbedrijven vragen een bedrag van 240 miljoen euro.

Meer uit Binnenland

Sweet Dreams wint zes Gouden Kalveren, waaronder voor Beste Film

UTRECHT (ANP) - De film Sweet Dreams is vrijdagavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Gouden Kalveren. De film van regisseur en scenarist Ena Sendijarević en producent Lemming Film was goed voor zes Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Film. De uitreiking vond plaats tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

2 uur geleden
Stadsdeel Amsterdam-Oost toegevoegd aan wietproef

AMSTERDAM (ANP) - Het stadsdeel Amsterdam-Oost is toegevoegd aan het veelbesproken wietexperiment, zo heeft de ministerraad besloten. In de proef leveren legale telers wiet aan coffeeshops. Bij de toevoeging van Amsterdam als elfde gemeente staat wel opgemerkt dat het uitgangspunt is dat het "niet tot vertraging" zal leiden.

4 uur geleden
Ex-baas FIOD: vasthouden aan Fraudewet oorzaak van hard beleid

DEN HAAG (ANP) - Voormalig directeur Hans van der Vlist van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vindt het "vreselijk" dat er mensen en vooral kwetsbaren zijn gedupeerd door de overheid. Hij wijt dat met name aan een combinatie van "de Fraudewet, het halsstarrig vasthouden aan de alles-of-niets-regeling, de stapeling van toeslagen en daarna het onrechtmatig handelen van de Belastingdienst".

5 uur geleden
Minister Adema geeft aardappeltelers extra tijd om te oogsten

DEN HAAG (ANP) - Landbouwers krijgen twee weken extra tijd om hun consumptieaardappelen op zand- en lössgrond te rooien, heeft demissionair minister Piet Adema (Landbouw) besloten. Hij komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer die een motie van BBB en SGP hierover aannam.

5 uur geleden
Veehouders bij Vlaardingen moeten gras maaien om te veel dioxine

VLAARDINGEN (ANP) - Veehouders tussen Vlaardingen, Maassluis en Maasland krijgen het advies om hun gras te maaien, vanwege de te hoge hoeveelheid dioxine die in het gebied is neergekomen door de brand op het terrein van afvalverwerker AVR vorige week. Ook moeten inwoners hun tuinmeubels en auto's schoonmaken.

6 uur geleden
Onderzoek: hogere straffen voor hooligans niet de oplossing

UTRECHT (ANP) - De oplossing om geweld van voetbalsupporters tegen te gaan ligt niet zozeer bij hardere maatregelen, zoals hogere straffen. De pakkans beïnvloedt gedrag veel meer. Dat schrijft adviesbureau Berenschot in een verkennend onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

6 uur geleden
Adema: blauwtong mogelijk op al 600 bedrijven, drama voltrekt zich

DEN HAAG (ANP) - Mogelijk hebben al 600 boerenbedrijven last van de ziekte blauwtong, zei demissionair minister Piet Adema (Landbouw) na afloop van de ministerraad. Volgens de laatste schatting gaat het om ongeveer 300 bedrijven, maar omdat de ziekte zich zo snel verspreidt, verwacht hij dat het er al meer zijn. "Dus er voltrekt zich een drama."

6 uur geleden